Nagykarácsony (2021) 283

A film főszereplője Arnold, a többszörösen kitüntetett tűzoltó, akinek egy balul elsülő romantikus lánykérés következtében összeomlik az élete. Korábbi érdemeire való tekintettel kihelyezik egy karácsonyi vásárba ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás előkészületeibe csöppen. Arnold… [tovább]

magyar
magyar

Képek 10

Szereposztás

Ötvös AndrásArnold
Zsigmond EmőkeEszter
Scherer PéterPali
Pokorny LiaLilla
Orosz ÁkosÁron
Dékány BarnabásBeni
Egger GézaZoltán
Szabó Kimmel TamásFilmbéli önmaga
Rujder VivienZsófi
Szerednyey BélaGyula

További szereplők

Kedvencelte 12

Várólistára tette 163


Kiemelt értékelések

_dorka_ 

Az egyik legjobb (magyar) karácsonyi film, amit láttam. Meglepő, de még a gyerek színészek is jók voltak benne. Üde kis színfolt <3 Lábas Viki is van!

2 hozzászólás
Márta_Péterffy 

Nekem tetszett! A sok karácsonyi romantikusspoiler között, ez humoros marhaság, lehet nevetni.
Szabó Kimmel Tamáson jókat röhögtem, általában mindenki jó volt- a kissrác óriási!

Gwener 

Aranyos volt, és kedves, és karácsonyi-hangulatos, és Budapest nagyon szép…. de a karakterekről semmit sem tudtunk meg a nevükön kívül, valahogy elsikkadtak. Vagy csak én nem figyeltem eléggé, talán elvonta a figyelmemet a gyönyörűen fényképezett Budapest…. meg a fülbemászó dalok

dontpanic

Szerintem ez egy tökéletes karácsonyi film. :) Igen, az elején lehet pontosan tudni, hogy milyen fordulatok milyen sorrendben követik majd egymást, de hát ez általánosan igaz erre a műfajra.

Ami kifejezetten tetszett:
a humora! A Szabó Kimmeles gagekkel az élen. :D
Az, hogy szereti a mellékszereplőit. Ezzel az én szívemet azonnal meg tudja hódítani egy hasonló film. És hogy ez miben mutatkozik meg? Hát az apró részletekben. Néha csak egy pár másodperces jelenet, de pont ez kell ahhoz, hogy lelket adjon egy-egy figurának.

Az, hogy… egyszerűen olyan, amilyennek egy karácsonyi filmnek lennie kell. És nem is akar több lenni annál, de azt viszont nagyon jól csinálja.

Elég sok ilyen filmet láttam és fogok még látni, és elgondolkodtam azon, hogy ha nem magyar film lenne, vajon akkor is ennyire tetszett volna, vagy akkor csak egy lenne a sok hasonló film között. Igazából ezt már nem fogom tudni megfejteni, de tény, üdítő és nagyon jó élmény volt, hogy született egy ilyen magyar film.

Bogas 

Ahhoz képest, hogy hárman írták ezt a forgatókönyvet, lehetne izmosabb… Nem is annyira a cselekmény, inkább a párbeszédek suták, bár tény, hogy azért vannak jó poénok. A színészek viszont nagyon odatették magukat, még a mellékszereplőket is imádtam nézni (különösen Hernádi Judit Ilikéjéért és Orosz Ákos tűzoltójáért voltam oda, de még hosszan sorolhatnám). Eszter néni kötött cuccait pedig egyenesen imádtam; azt a csavartmintás sapkát én is meg akarom kötni.
spoiler

Röfipingvin

Abszolút jó ötlet, egész jó szereplőgárda csak kicsit a sokat akar szarka esete… sok ötlet, szál, de nincs elég játékidő mindet kibontani.

evé 

Néha azért meglepődöm, hogy majdnem sikerül itthon is jó filmeket csinálni. Néhány színészt azért még visszaküldenék a rajtvonalra, mert a szintet alulról se karistolják, de többségében jó volt. Látványra se égette ki a retinámat. A sztori meg nálam betalált, amiatt lehet még újra is nézem :)

muznik 

Helyes kis film… egy kicsit erőltetett, de emellett bájos és vicces.

Keikorca

Nagyon kedves és hangulatos, abszolút szerethető történet, sok jó poénnal, viszonylag kevés (vagy önreflektív) klisével és remek színészekkel. Még a mellékszerepek is kidolgozottak, és viszonylag egyediek. Néhol a párbeszédek kicsit suták, de a sztori egészen jól sikerült.
spoiler

KyKy

Extra kíváncsi voltam a magyar karácsonyi filmre, de sajnos eléggé csalódtam. Számomra nem volt izgalmas, nem volt vicces, nem volt szerethető, sőt, legikább unalmas. Kémia sem volt a szereplők között, egyik szálnál sem, a történet sem volt bájos és kedves, annyira nem volt adott a karácsonyi hangulat sem, szóval egyedül maximum a kisgyereket bírtam a végén, aki csak zongorázott és zongorázott…
Sajnálom, hogy nem sikerül egy igazi jó kis karácsonyi alkotást összehozni a magyaroknak… Pedig nem kéne sok, de talán egy picivel több Netflix-es húzás nem ártana.


Népszerű idézetek

system456 

Ez volt a legbátrabb ember, akit fel tudtak küldeni? Az az ember tériszonyos! Nekem kellett lehozni őt!

Londonna 

– Ha azt mondjátok ingyen volt, megkapjátok féláron!

1 hozzászólás
Londonna 

– Ha megbíznának bennünk, akkor nem lenne szükség a házasságra.

1 hozzászólás
Londonna 

– Mária azt csinálta, mint minden nő: kihasználta a férfiakat.

4 hozzászólás
Londonna 

– Asszem, hogy többet kéne színházba járnom…

system456 

Anyuka: Szóval a nők csak kihasználják a férfiakat?
Apuka: Hát igen. Neem!


Hasonló filmek címkék alapján