Mosolyogj (2022) 174

Smile
115' · amerikai · horror 18 !

Miután átesett egy traumatikus élményen, amely az egyik páciensét is érintette, Dr Rose Cotter elkezd különös és rémisztő dolgokat tapasztalni, amelyeket nem tud megmagyarázni. Rose-nak szembe kell néznie a múltjával, hogy kiszabadulhasson ebből az új, ijesztő valóságból.

angol

Képek 38

Szereposztás

Sosie BaconRose Cotter
Jessie T. UsherTrevor
Kyle GallnerJoel
Robin WeigertDr. Madeline Northcott
Caitlin StaseyLaura Weaver
Kal PennDr. Morgan Desai
Rob MorganRobert Talley
Gillian ZinserHolly
Judy ReyesVictoria Munoz
Jack SochetCarl Renken

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Számomra csalódás a film, pedig nagyon kíváncsi voltam rá és kifejezetten pozitív értékeléseket olvastam róla. Ha megtartotta volna a traumákból eredő pszichés feszültséget, amit szerintem nagyon sokan átéltünk már, imádtam volna. A főszereplő remekül elkapta a szorongó, félő és egyre kétségbeesettebb jellemet; ez a része tagadhatatlanul tetszett a sztorinak. Egyébként elég klisés, de nem rosszul működő történet; ez a mosolyosdi fel is dobta valamennyire, bár többször inkább komikusnak hatott, mint ijesztőnek. A vége, az utolsó kb. 15 perc totál csalódás. Sajnálom, hogy ez lett belőle, nekem kicsit nagyobb a füstje, mint a lángja.

Törpillaa 

Összességében nem volt olyan rossz sztori, de engem nagyon emlékeztetett a Valami követ c. filmre, bár az leginkább spoiler Egyébként jól összerakták a sztorit, bár engem a csaj hisztérikus kirohanásai idegesítettek, de amúgy jól hozta a tőle elvárt karaktert, a zsaru haverja, meg tök szexi volt. :-D A sztori izgalmas, de hiányzik még belőle egy kis izgalom. Valami több. Így is jó, de én egy kicsit jobbat vártam volna, ijesztőbbet, de azért egyedi, ahogy a karakterek is. Azért tetszett a megoldás, a vége pedig egyáltalán nem lepett meg, spoiler Érdekes volt, egyedi, a felépítse jó, de lehetett volna izgalmasabb, borzongatóbb, ijesztőbb. Már nagyon vártam ezt is, kíváncsi voltam rá, ahogy a Fekete telefonra is. Tetszeni tetszett ez is, mert lekötni lekötött, csak mégis többet vártam volna tőle, pl, hogy hozza rám a frászt, vagy valami, de még a libabőrt se tudta elérni. :-D

julcseee 

Persze nincs benne semmi kifejezetten újdonság a horrorok világában, mégis valahogy felüdülés volt ez a film a mostani felhozatalhoz képest. Tetszett, megéri moziban nézni a jumpscare-ek miatt :)

Kiskakukk 

Amikor nyár végén a moziban minden egyes film előtt benyomták ennek az előzetesét, már akkor is irtó gagyinak találtam. Aztán nővérem mostanában győzködött, hogy „Jaj, tök jó film, nézd meg, nézd meg, nézd meg!”, meg a kritikák is nagyon dicsérték, szóval… (A hasonlóan „szenzációs” Barbár (2022) esete után igazán megkondulhatott volna a fejemben a vészharang.)

Hjajj.
Szinte még el sem kezdődött, már untam.
A főszereplő ritka unszimpatikus egy fazon. Természetesen van a filmben egy macska is… Kitaláltátok, milyen szerepe van? spoiler Az entitás végső szájtátós kis performansza miatt adok neki 2 csillagot, egyébként szerintem ez egy nagyon béna, unalmas, izzadtságszagú film.

Egyébként eléggé a Valami követ (2014) nyúlásának tűnik…

Ha jóféle horrort akartok, ami hasonló sémára épül (valami entitás gyötör egy szerencsétlen embert), inkább nézzétek ezt: Daniel Isn't Real (2019)

1 hozzászólás
BeL1eVe 

Ahhoz képest, hogy ergya előzetest kapott meglepően parás, üresjáratmentes 2 óra volt számomra. Igaz, hogy erősen It Follows ihletésű, és befigyelnek szükségtelen jump scare-ek, a rejtély, a karakterek érdekesek, a zene rémisztő, a hangulat igencsak nyugtalanító. Bejött.

Ascyra 

Áhh… Semmi sem derül ki igazából, amire a kutató agy igazán kíváncsi volna. Kissé bosszantó, sőt, ha szar napom van, akkor felháborító, hogy már a fáradtságot sem veszi arra, hogy a nézők számára valami egész, kerek, de legalább sugallatokkal vagy gondolatokkal megtűzdelt sztorit adjon a kezébe. Olyan ez a film, mintha a nézők csupa faékek volnának, agy nélküli entitások (hehe), amik csak bámulják a képernyőt, mert kell nekik két óra kikapcs, aztán lekapcsolják és hello.
Tartalom kb. nulla, fogyaszd el ezt is, sima ügy, nem fog megakadni a torkodon.
Kár érte:
Sztorimentes, krva gyenge talpakon áll, csak történnek dolgok, félj, borzongj, ehhez egyébként adunk neked tök jó színészeket, szép képeket, megdöbbentő és hangsúlyos zenét és zajokat, de ne akard, hogy szóljon bármiről. Lépj tovább, ne gondolkozz.
Nem tudom, hogy hová tűnt az igényes filmkészítés vagy a minőségi horrorok. De ez sajnos nem az a kategória. Egynek jó, ha kizárólag zombulni szeretnénk, de nem fog nyomot hagyni.

Ruby_εïз 

Nem! [spoiler] Miért van rózsaszínre festve a sürgősségi pszichiátria?
Nem valami rémisztő, inkább kínos meg kínosan klisés.

bubimentesvíz 

Áh egy élmény volt. Kyle miatt már megszerettem volna nézni, csak azon a napon amikor eredetileg mentünk volna barátosnémmal megzúzódott a bokám :,)
Nagyon jó társaság volt a moziban, nagyon sokat dobott a nézéshez több ember kommentje, vagy amikor együtt röhögött kínjában mindenki :D
Voltak részek, amik nagyon nagyon tetszettek, volt pár gázos is, de igazából egy átlagos horror egy „átlagos” befejezéssel, amire igazából mindenki számít, de azért csavartak rajta egyet.
Néha-néha már nem is lehetet tudni, hogy mikor spoiler.
Belegondolva spoiler. Személy szerint én jobban kíváncsi lettem volna spoiler reakciójára.

csokidani 

Ez egy tök jol mukodo, idonkent tenyleg eleg ijeszto, korrekt horror. Lehetett volna erosebb is, ha kevesbe kozonsegfilmnek keszitik, de igy rendben volt.

mandu 

nagyon sok horrorfilmet láttam már életem során, de messze ez volt a legijesztőbb


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– She's gonna die. Mom's gonna die. I'm gonna die. Everyone dies. Nobody matters. She doesn't matter. He doesn't matter. Mom doesn't matter. I don't matter. Nothing ever matters. I don't matter.

Ódor_Endre 

– I'm just saying, why become a doctor if you can't get disgustingly rich?

– Rose loves being a doctor. She'd do it for free.

Ódor_Endre 

– Why are you doing this to me?
– Because your mind…is so inviting.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján