Vészjósló (Sinister 1.) (2012) 85

Sinister
110' · amerikai · thriller, horror 18

A filmben Ethan Hawke egy írót alakít, aki valódi bűnesetek alapján veti papírra a regényeit, és egy nap nyugtalanító tartalmú filmekkel teli dobozra bukkan. Ezzel olyan természetfeletti események sora veszi kezdetét, amelyek rémálommá változtatják a szerző és családja életét.

Szereposztás

Ethan HawkeEllison
Juliet RylanceTracy
Fred Dalton Thompsonseriff
Vincent D'OnofrioJonas professzor
Michael Hall D'AddarioTrevor
Clare FoleyAshley
Victoria LeighStephanie
Rachel KonstantinMrs. Stevenson
Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát az az igazság, hogy már reggel neki álltam a filmnek, csakhogy bealudtam rajta… De most sikerült kisebb megszakításokkal végig néznem, és meg kell, hogy mondjam halálra untam. Nem igazán kedveltem meg ezt az Ethan Hawke fickót, és a karaktere is rá nyomta erre a bélyegét… Nem tetszett a fickó, nem kedveltem meg, inkább taszított, minthogy megkedveltesse magát. A többi szereplővel is így voltam, bár Mr. Boogie kezdetben érdekes karakternek tűnt, de rám nézve hatástalan volt. Nemhogy nem ijesztett meg, nem is rettegtem tőle, egyáltalán nem jött elő a hátborzongás. De a vége engem irtóra meglepett… Egyáltalán nem erre számítottam, hogy spoiler Meglepő volt, bár elég kiszámíthatató volt mi fog történni velük, de nem erre gondoltam… spoiler Egyébként majdnem úgy hangzik a fickó neve, mintha női név lenne. :-D Na szóval, én halálosan untam magam, és azok a kis „ijesztgetős” részeknél kicsit többet vártam volna, és már a közepe felé elvesztettem az érdeklődésem, mert nem igazán derült ki sok minden, és kicsit elhúzták a csattanóját.

kitti0824

Igazság szerint én nem szeretem a horror filmeket, mert utána napokig néha bevillan egy-egy részlet és olyankor nyugtalan vagyok, úgyhogy nem szoktam ilyeneket nézni. De néha azért belefér egy :D Láttam hogy már megy a mozikban a 2. rész de én még az elsőt se láttam, gondoltam jó lenne megnézni :) Hát mivel a bátyámmal néztem így elviselhető volt, mert kb a film felét végig röhögtük :D Jó, azért néha megijedtem, és igen, ez elég parás lett volna ha egyedül nézem. Elég nyomasztó a hangulata, és az a sok idegőrlő hang meg még rátett egy lapáttal :D De most jöttem amúgy rá hogy a kedvenc zenekarom gitárosa ebben a filmben szerepel. Jó tudni :D (amúgy nem, csak hasonlít! Slipknot gitárosa, mint Mr. Boogie)
Na de amúgy, ha valaki jó parás filmet szeretne akkor nyugodtan ajánlom ezt, mert garantált a félelem! :D

3 hozzászólás
mandu

Nem az én filmem. Nem szeretem, mikor hirtelen feltűnő Mr. Boogie-val akarnak rám ijeszteni. :D Egy horror akkor jó, ha sok benne a vér és a kaszabolás vagy ha maga a hangulat depresszióba ejt. Utálom a jumpscare-eket (kivéve játékokban), mert a szívem ki akar ugrani a helyéről. xD

hepi1122

Elég sokáig keresgéltem,mire rátaláltam.Nagyon szeretem a horrorokathorrorokat,csak sajnos eddig nem találtam olyan filmet,amin tényleg megijedtem volna.Ez viszont tetszett.Bár ez után is tudok majd aludni,de valóban voltak részek,amiknél azt hittem ott kapok szívrohamot.Az a nyomasztó,"hideg is kiráz",ijesztő hangulat azért jelen volt,ami csak még jobbá tette.Még keresem a tökéletes horror filmet,de eddig ez a legjobb amit láttam.

Estheer

Nem volt rossz,de nem emelkedik ki a többi horror közül.

Kiss_Melinda_Éva 

Nagyon félelmetes és nyomasztó. Szerintem ez a film tényleg megállja a helyét a horror kategóriában. Ha valaki tényleg borzongni akar ezt a filmet nézze meg. Garantált félelem a végeredmény.

Gali

Ez valóban egy elbotzasztó, félelmetes remekmű. Ehhez nem biztos, – még így utólag is – hogy elég idegzetem volt. Wc-re este csak kísérővel vonulok .O.O.

Zsu

Hát ez nálam ütött. A hangulata végig nyomasztó és feszült volt. Számomra ez már a félelmetes film kategória:)

3 hozzászólás
Morn

Ez aztán a félelmetes film a javából. Eleve könnyű rám ijeszteni, elérni, hogy ne legyen nyugodt éjszakám, de ez… pláne könnyen megteszi. Nem szerettem a hirtelen beugrós jelenteket sem.
A történet maga remek, könyvben is szívesen elolvasnám egy kicsit kiszínezve, persze nem azért, mert bármiféle hiányosságot érzékeltem volna a film közben, hanem mert egyszerűen jó és kész. A kis videók nagyon ijesztőek voltak, maga a figura is (tudom a nevét, de még komolyan mondom, attól is félek, hogy leírjam :D).
Egyszer láttam, többször nem is tervezem. Anyunak csináltam meló után este a szülinapi tortáját, gondoltam, amíg én elvagyok, a szintén ilyen beteg lelkületű anyám biztos szívesen megnézné ezt (persze nagyon bejött neki). Sajnos hamarabb végeztem én a tortával, mint ő a filmmel, így az utolsó húsz percet még láttam – és ennyi elég is volt ahhoz, hogy ismételten rossz éjszakám legyen. Sőt, ha rágondolok már görcsbe rándul a gyomrom. A fene az ilyen filmekbe!

AnnaAnn

Érdekes volt az alaptörténet, és párszor rám hozta a frászt, a vége felé. Van is a végében egy kis csavar. Viszont láttam már rémisztőbb horrort is, és különösen nem emelkedett ki a hasonlók közül.


Folytatása

Összehasonlítás

Sinister


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján