Valami követ (2014) 152

It Follows
100' · amerikai · thriller, horror, rejtély 16

0 díj · 2 jelölés

Képzeld el, hogy követ valaki. Bárhol is vagy, és egyszer csak feléd sétál. Bármilyen alakot felvehet. Lehet egy régi ismerős, kedves, szeretett arc, vagy egy ijesztő alak, egy vadidegen. Nem fut feléd, nem is különösebben siet. Csak határozottan megy feléd, és ha utolér, meghalsz. Ha pedig rád… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Keir GilchristPaul
Carollette PhillipsWoman with Groceries
Loren BassAnnie's Father
Olivia LuccardiYara
Lili SepeKelly Height
Maika MonroeJay Height
Jake WearyHugh / Jeff
Daniel ZovattoGreg Hannigan
Charles GertnerNeighbor Boy
Bailey SpryAnnie

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Na jól van most már! Valaki vagy épületesen hülye, vagy őrülten zseni volt, aki ezt a filmet létrehozta. Apám mi jön még? A film alapsztorija igencsak gyenge lábakon állt, nem derült ki igazándiból honnan is ered, spoiler Haha. Ez aztán a komoly szitu. :-D A szereplők számomra nem lettek kedvencek, és Jay ritka idegesítő volt. Egyáltalán nem bírtam, és nem is sajnáltam szegénykémet, amilyen lusta volt, hogy a háta mögé is nézzen, főleg a tengerparti jelenetnél. Ez az egész tiszta hülyeség volt, lássuk be. Hiába lett volna jó az alapsztori, ha ennyire szar a végeredmény.

Ascyra 

Felvezetés (átugorható) spoiler
– Maika Monroe neve nekem a The Guest óta teljes garancia arra, hogy legalább őt szórakozva fogom nézni, elejétől a végéig. Bár a goth stílus sokkal jobban állt neki „odaát”, én itt is csíptem – van egy grimasza, ami annyira saját magává varázsolja, hogy nekem ő már a feledhetetlenek között leledzik. Jó volt – sajnálom, hogy a felkapott celebtársaival ellentétben ő kevésbé foglalkoztatott – bár kezdem azt hinni, hogy ez teszi annyira igyekvővé és teljesít mindig a max. fölött.
– Azt vettem észre, hogy ahogy öregszem, egyre kevésbé hat rám a vér-bél és egyre zsigeribb félelem tud eltölteni teljesen átlagos dolgoktól. spoiler -> Rohadtul szimpla és tejóisten mennyire berezeltem minden egyes alkalommal.
– Ez a film is ékes bizonyítéka annak, hogy low budget-vel is lehet dolgozni. Sőt – minimalista ábrázolásmódja csak még jobbat tett neki – koncentrálhatsz a lényegre, mert nincs miben másban elveszni.
– Semmit sem magyaráz meg. Ezt ezúton is kihangsúlyoznám azok számára, akik szeretik, ha van válaszokkal történő lezárása egy sztorinak. Itt semmi. Gondolj amit akarsz, érezz amit akarsz, mert itt EZVAN – és ez benne a legfélelmetesebb.
Mindent összevetve, az alapvető, irdatlan nagy logikátlanságokon, a bugyuta tinihorror álcán átlépve ez a film nagyon bejött nekem, s bár nem újranézős, én azért ezt fogom ajánlgatni. Kevés olyan filmet látok, amiben a hangulatot ennyire képesek megalapozni (itt visszacsatolnék az egyebekben teljesen érdektelen Vinyan-ra), ahol ennyire szándékos az arcba köpött nihil, a szürke lét minden mozzanata, a kiégés és a szinte határig eltolt unalom. Ködfátyol, homály, ami mögül fel-felbukkan az élni akarás apró pici zsarátnoka.
Nagyon bírtam!

1 hozzászólás
Nihilchan 

Végig arra vártam, hogy történjen valami, de sajnos nem sikerült megfelelnie a filmnek az elvárásaimnak. Én szimplán halálra untam, anyukám elaludt rajta. Maga az alap ötlet sem ígért túl sokat, izgalomtól mentes volt, a hangulata sem fogott meg, a szereplőkről nem is beszélve. Sajnálom a száz percet, amit erre pazaroltunk, mert nekem ez egy hatalmas nagy nulla volt.

1 hozzászólás
NaNa_88 

Unalom a köbön. Egyetlen elemet nem tudok mondani, ami ne lett volna baromi unalmas. És ez elvileg egy horror film. Ha nem húzott volna fel néha a hülyeségeivel még lehet el is alszom rajta.

2 hozzászólás
Midnightsp

Igazi jó kis feszültségkeltő horror. Hősiesen bevallom, rám konkrétan a frászt hozta. Sokkal magasabb %-ot érdemelne…

2 hozzászólás
rocketdog 

Bár a spoiler koncepciója nem teljesen eredeti, hiszen szinte minden tinihorror alapja, hogy a szüzességüket elvesztett fiatalokat bünteti. Nagyon izgultam, de szerencsére elmaradt a rengeteg buta és tipikus horrorklisé. El tudta kerülni, hogy minden jelenet végét előre kiszámítsam.
Ahogy ez a film össze lett rakva az belém pakolta a frászt rendesen. A zenék talán a legkiemelkedőbbek, ha visszahallgatnám durva flashbackjeim lennének tőle. Közben nagyon szép is, szinte pihentető volt a szemeimnek, miközben folyamatosan adagolja a feszültséget.

6 hozzászólás
pjudi

summaznam: kefelessel terjed a gonosz!

(de! mikozben mindenki szo szerint az eleteert teszi szet a labat… Dosztojevszkijtol A felkegyelmut olvassak, ill. Alfred Prufrock szerelmes eneke passzus is elhangzik)

desertangelable 

Ez egy kivételesen jó horror. Nem az a trancsírozós, gyomorforgatós fajta, aminek semmi értelme, hanem olyan, ami szépen lassan teszi tönkre az idegeidet. Elismerésem!

5 hozzászólás
mandu 

Ritkán szánom magam rá olyan filmre, amit eredetileg nem akartam megnézni az előzetes alapján és (nagyon durván) megoszlik az emberek véleménye róla. Végül úgy döntöttem, hogy teszek vele egy próbát, mert végül is miért ne?
Aztán rájöttem, hogy rossz döntést hoztam, mert elképesztően untam. Arra volt jó, hogy közben elüljem a fenekem… Még mindig zsibbadnak szegény farpofáim. xD
Egyébként az jutott eszembe, hogy ez a film abszolút nem valósághű. A mai tinik óriási százaléka már másnap továbbadná ezt a szart, szóval nem hiszem, hogy a főszereplő problémájával bárki is azonosulni tudna xD Végül azért is ő jól megdu… Akarom mondani továbbadta… :DDD

1 hozzászólás
NannyOgg 

Szeretném kiemelni, hogy ebben a filmben a tiniknek van agyuk. Ez új. Teljesen normális emberek, nem sikoltoznak, nem bunkók, nem affektálnak és nem hülyék.
A történet tetszett, viszont nem annyira értettem a ’80-as évek utánérzést, és a borzalmas filmzenét nehezen toleráltam. A szürke tömegből kiemelkedik, de azért katarktikus élménynek nem mondanám.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján