Mindörökké Batman (Batman 3.) (1995) 150

Batman Forever
121' · amerikai · akció, kaland, fantasy 12

0 díj · 2 jelölés

Gotham City épp csak megszabadult a rátelepedő bűnözőktől, máris itt van az új ellenség a kétarcú Tommy Lee Jones és a vicsorgó Jim Carrey személyében. Persze Batman sem ül karba tett kézzel. Nem csak a felszerelése, autója, fegyverei újultak meg, hanem két segítőtársa is akadt: Robin (Chris… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Val KilmerBatman / Bruce Wayne
Tommy Lee JonesKétarc / Harvey Dent
Jim CarreyRébusz / Dr. Edward Nygma
Nicole KidmanDr. Chase Meridian
Chris O'DonnellRobin / Dick Grayson
Michael GoughAlfred Pennyworth
Pat HingleJames Gordon felügyelő
Drew BarrymoreSugar
Debi MazarSpice
Elizabeth SandersGossip Gerty

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

krlany 

Édesjóistenem, még egy ilyen balfasz Batman-t a világ nem látott, de gonoszokat sem… ripacskodás van a részükről, de sehol semmi stílus, mint pl. Jokernél… és bár bírom Val Kilmer-t Morrison-ként, Chris O'Donnell-t Callen-ként, de ebben a filmben tényleg az egyetlen értékelhető, ahogyan @sipiarpi is írta, a filmzene: U2 – Hold Me, Thrill Me, Seal – Kiss from a Roses, The Offspring – Smash It Up

haboskakao

Persze meg sem közelíti az első részt, de én ezt láttam először, mikor kicsi voltam, és olyan nosztalgikus érzés fog el a nézése közben, hogy nem tudok neki kevés csillagot adni. A hibáival együtt szeretem!

sipiarpi 

Így kell elbarmolni egy frankó szériát. Az egészben a U2 zenéje a legjobb. (https://www.youtube.com/watch…)

3 hozzászólás
Kopaszkutya 

A Schumacher éra első filmje sajnos mindenben alulmúlja az előző két filmet. Vacak jelmezek, gyengén megírt karakterek, rossz forgatókönyv. A casting rendben van Val Kilmer kivételével, de bizton állíthatom, hogy mind Tommy Lee Jones, mind Jim Carrey tudott volna hozni olyan ütős ellenlábasokat, hogy megnyaltuk volna mind a tíz ujjunkat, ha kapnak egy normális forgatókönyvet. És hol van Danny Elfman?

1 hozzászólás
Kemiviki 

Nekem ez az egyik kedvenc Batman filmem, tudom tudom, van hibája. De nekem mégis Val Kilmer arca adja vissza azt a számomra Batmanes szögletes arcot.
És a gonosz karakterek felhozatala, húúú hát nagyszerű. Kétarc és Rébusz kész vége engem megvett anno kilóra ez a rész. :)
És akkor még ugye Robin is itt van.
Egyszerűen nem tudom nem szeretni ezt a részt, a hibái ellenére is nagyon jó.

5 hozzászólás
Gothic01 

Kövezzetek meg, vagy nevezzetek bolondnak, de a maga kicsavart, beteg és idióta módján, a megfelelő szemszögből nézve ez a film egy egészen szerethető kis torzszülött. :'D

Az első számú szabály, hogy tilos komolyan venni, nem úgy kell megközelíteni, mint egy hiteles, nagyszabású adaptációt, hanem… mint egy hozzávetőlegesen tizenkét éveseknek készült, a szuperhősös alkotások jellegzetességeit némileg gúnyoló, teátrális akcióvígjátékot. Igazándiból szerintem eleve ezt a hatást akarták vele elérni, mikor ki volt adva, hogy egy gyerekbarát verzió kell, hogy legyen a következő rész. Javára lehet írni, hogy mivel körbelengi az előadásmódját az a fajta tálalás, mint az Addams Family – A galád család (1991) – jét, bár azt halaszthatatlanul meg kell jegyeznem, hogy közel sem abban a minőségben, közel se azon a szellemi fokon így a ripacskodáson, az infantilisségen és az egyes szituációkban látványosan túltolt színpadiasságon is jólesően lehet nevetni – hiszen nyilvánvalóan érzékelődik, a film se akarja komolyan venni magát, egy reális elgondolásnak mutatni magát.

Az alapvetően rendkívül sötét, de az élénk neonfényekben úszása miatt mégse komornak mondható Gotham nekem látványra bejött, a hangulata valamelyest a Szárnyas fejvadász (1982) városára emlékeztetett, és volt annyira mi valóságunktól elütő, külön világ érzetet adó, hogy hiteles legyen képregényes helyszínnek. Még akkor is, ha Gotham nem egy cyberpunk stílusú város eredetileg. Mind a hatalmas, monumentális elemekből álló épületek, mind a Batman jelnek a megvalósítása, mind Rébusz kivetített, zöld kérdőjelei, mind Batman főhadiszállása és járművei nagyon tetszettek, – sokan szidták ezt a Batmobilt, de a környezetébe szerintem beillett – az Arkhamról nem is beszélve, és az előtte álló, tipikusan gótikus rémtörténetbe illő, csupasz ágú, girbegurba fáról. :D A Batman jelmez a mellbimbókat és a nadrágrész hátulját leszámítva – Egek, miért?? Ez olyan… röhejes. Megturbózva azzal a nevetségesen kerek fenékkel, amiért Nicki Minaj, Jennifer Lopez és a Kardashian-Jenner klán is ölni tudna… – jó lett. Főleg a maszk része lett eltalálva, és el lehet mondani, hogy a szín az akifejezetten szép fekete. Bár afelett nem tudok napirendre térni, hogy mégis mi az ördögért kell, hogy gumiból legyen, még a fejét se tudja benne elfordítani, akkor hogyan harcol? :P

Kétarc úgy viselkedik, mint egy belőtt, ostoba Joker imitátor.
Tommy Lee Jonest még ezelőtt sosem láttam őrült karakter bőrében, mert mindig afféle egyenes gerincű, mogorva mentorként tetszelgett a filmekben, amiket láttam tőle… És most már nyugtázhatom, hogy ez nagyon is jól volt így eddig. Nem neki való ez a stílus.

A Rébusz nem volt olyan rémes, mint amilyenre készültem… de Jim Carreynek se való ez a szerep. Ha lehet így fogalmazni, ennek a karakternek megvolt a „színpadi érzéke” ahhoz, hogy az alapvető karakteridegenségtől eltekintve is a legjobb legyen a filmben, sokkal maradandóbb egyéniséget mutatott, mint a Kétarc. De… DE… Edward Nygma nem ilyen. Néha felsejlett, voltak valóban elmés megjegyzései, ez a kis üzlet is egész jól ki lett fundálva Kétarccal, a búvóhelye védelmi rendszere is ott volt, a Batmennek küldött feladványai is jól sültek el, mint ahogy Bruce Wayne-ként is jól csapdába csalta a bőregért, de rengetegszer elnyomta ezt az értelmetlen bohóckodás, ripacskodás. Nem tudom, a karakter megírása volt-e a fő ludas, de arra a nyakat tenném, hogy Jim Carrey a kevesebb, értékes pillanatot leszámítva egyszerűen magát adta, a szokásos karakterét. Ami a Maszkban oké, de nem ehhez a szereplőhöz való. Rébusz szuperintelligens, őrült, és van benne színpadiasság is, de nem az a hiéna módra röhögős fajta, inkább kimértebb és hűvösebb. És pláne nem riszálja úgy magát, mint egy kis k.rva… xD A kis üdvözlőkártyáit nagyon igényesen elkészítette, viszont a jelmeze elegánsabb kifejezés híján gáz. Miért nem adhattak rá egy normális, kérdőjeles öltönyt? A kalapot is alig hordta…

Val Kilmer számomra jobb Batman volt, mint Keaton, de a befutó változatlanul Christian Bale marad ebben a szerepben. Ami tetszett, hogy a Batman személyiségére jellemző kis oda-odaszúrásokat végre beleszőtték a karakterébe, – amikor a búváros szöveggel lehűtötte a pszichológusnőt, hatalmasat nevettem – ez a modor az, ami Batmant sok egyéb mellett különbbé teszi a többi szuperhősnél. Az is teret kapott, hogy nem egy ajtóstól a házba típus ő, hanem inkább tervezni szeret, jobban szereti a megfontolt belevágást az eseményekbe; ezért is szidta le Robint a kis magánakciójáért. A karakter manipulációs oldala is előbukkant, ha átlátszó is volt, ahogy Robint maradásra bírta a motorokkal, megmutatkozott, hogy van erre a módszerre hajlama. Ugyanakkor ott van a bizarr kettősség is. Hogy a felsoroltak mellé sokszor annyira idiótán, annyira agyatlanul viselkedett, mikor helyzet volt… Ezt talán betudhatom annak, hogy nem a legjobb a rögtönzőkéje, a pillanatnyi helyzetfelmérési készsége, de fájdalmasan nyilvánvaló csapdákba sétálgatott bele sorozatosan. Jól kivágta magát belőlük, de ilyenkor azért fogtam a fejem, hogy „nem dőlhet be ennek is komolyan…”.

Hm, Nicole Kidman ebben a szerepben olyan, mint egy életre kelt Barbie baba. Hülyeséget beszélek, mert a Mattel nem tudna ilyen tátott szájjal és bamba bámulással zárulóan „Húha!” intenzitású szépséget alkotni. Tényleg elképesztően néz ki, szinte már valószerűtlenül gyönyörű, a tízéves kislányok ölre mennének, hogy fésülgethessék meg öltöztethessék… De nagy vonalakban ezzel annyi is a fő erősségeinek, ugyanis a karaktere a tökössége ellenére is nagyon… jelentéktelen. Még így is az egyik legvagányabb civil Batman-barátnő, Rachel-t és Anne Hathaway Macskanőjét lenyomja, de végig az volt a benyomásom, hogy nincs más rendeltetése azon túl, hogy szép legyen. Ebben megerősített az, hogy állandóan nyitva volt a szája, épp annyira, hogy meghökkent, ártatlan arckifejezést kölcsönözve kivillanjanak a kis tökéletes, fehér fogak a vörösre rúzsozott ajkak közül… Elég olcsó és idétlen megoldás összességében.

Robintól egy darabig nem fogom tudni elfelejteni ezt a totálisan nonszensz, totálisan béna, – a bénaságot fokozza, hogy az egész menőnek volt szánva – teregetést és azt a szaltórengeteget, amivel „beóvakodott” a Wayne rezidencia titkos szárnyába. Ezeket a nagyon komédiás momentumokat levéve egy féktelen és nyakas tinédzsersrác sztereotípiába félelmetesen illő, összességében jópofa segítő karakter vált belőle. Bár azt a lelépést, majd azonnali visszatérést ugyancsak… nem értettem.

Alfred nagyon aranyos… mind egy kedves kis nagyapó. :D Az ő karaktere is hidegvérűbb, tartással telibb, angolosabb ennél, de jól állt neki ez a fajta gondoskodó mentor szerepkör is. Jót mosolyogtam, hogy rögtön felfedezve a párhuzamokat, hasonlóságokat Bruce és Robin között, a szárnyai alá vette a fiút. Noha azt azért egy darabig nem fogom tudni megbocsájtani a szereplőnek, hogy annyira hülye volt, hogy bedőlvén ennek a röhejes bejutási kísérletnek, ajtót nyitott az ellenségnek… "~.~

Aki valóban igényes, valóban tökéletes, komolyan vehető és komplex Batman-adaptációt akar, annak a Gotham című sorozatot, és A Sötét Lovag trilógia első két részét ajánlom, ám ennek is megvan a maga bája. Csak nem érdemes az előbbiekhez méregetni, mert teljesen más a mentalitása, atmoszférája.

Hippoforaccus 

Imádom! Val Kilmer valamivel jobb Batman, mint az elődje volt, és a Carrey Jones páros nagyon-nagyon jó ellenlábas párost alkotnak. Eddig ez a legjobb (csak azért nem A legjobb, mert Schwarczi még jobb) összeállítás.

Marcsi0603

Nem, Val Kilmer, mint Batman nem jön be, de egész nézhető ez a rész. Borzalmasan hiányzik Tim Burton rendezése, Jim Carreyt nem szeretem és még a Batman cucc is valahogy furán néz ki. Az biztos, hogy nem a kedvenc Batman részem. Viszont végre felbukkan Robin, akit bírok nagyon, szóval emiatt a csillagozás.

Kogoro 

A film nyomába sem ér a korábbi két Batman epizódnak. Kilmer nem rossz Denevérember, de Keaton közelebb áll hozzám. Batman páncélja itt még egész jól néz ki, bár a mellbimbót lespórolhatták volna. A történet sem rossz, azonban a színeszektől a falra másztam. Tommy Lee Jones alakítása közepes, Kétarcnál még hitelesnek tűnik az őrültség, bár nem tudom elképzelni komoly államügyészként. Rébusz egyenesen idióta, Chase pedig felesleges. Szerencsére Alfred semmit (vagy alig változott).

Mindezek ellenére nem tudom nem szeretni a filmet, bár a kedvencem sem lesz. A zenéje azonban nagyon jó.


Népszerű idézetek

LukeSkywalker 

Alfred Pennyworth: Javasolnám, hogy vigyen magával egy szendvicset, uram!
Batman / Bruce Wayne: Majd eszem útközben.

LukeSkywalker 

Harvey Dent / Kétarc: Van, aki hősnek születik, van, aki gyávának, csecsemők halnak éhen, miközben a politikusok elhíznak, néhány szemből mártír, milliókból a drog rabja lesz. Mi dönt? Mi? Mi? Mi? A szerencse! A vak, ostoba, ingatag-bingatag, szeszélyes szerencse.Csak az érme esése az igazságos.

LukeSkywalker 

Edward Nygma / Rébusz: Tönkreteszed az estélyemet. Nem vagy észnél!
Harvey Dent / Kétarc: Elegünk van az ígérgetésedből. Batmant akarjuk!
Edward Nygma / Rébusz: Nyugalom, felezett fejűkém!
Harvey Dent / Kétarc: Csak a holtteste nyugtat meg, és mi mással csalhatnánk elő, mint egy kis barbár öldökléssel!
Edward Nygma / Rébusz: Igazán beavathattál volna a tervünkbe, hogy szépen előkészítsük, megtervezzük, eladjuk a filmjogokat.

LukeSkywalker 

Edward Nygma / Rébusz (Kétarcnak, miután megjelenik Batman): A te belépőd klassz volt, az övé csúcs. A titka: színpadi érzék.

LukeSkywalker 

Robin / Dick Grayson: Alfred, riadó!
Alfred Pennyworth: Ajaj, úrfi! Ez akár az állasomba kerülhet! Talán visszavesznek a Buckingham palotába…

LukeSkywalker 

Batman / Bruce Wayne: Megmentettem őket! Látja, egyszerre vagyok Wayne és Batman. Nem, mert ez a sorsom, hanem mert így döntöttem!


Folytatása

Összehasonlítás

Batman


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján