Míg a világvége el nem választ (2012) 55

Seeking a Friend for the End of the World
101' · amerikai · kaland, dráma, romantikus, vígjáték 12

Egy 35 kilométer széles aszteroida száguld szélsebesen a Föld felé, és meghiúsult az utolsó esély is a becsapódás elkerülésére. Ám nem csupán a bolygó került veszélybe, hanem a jámbor biztosítási ügynök, Dodge házassága is, mivel az asszony értesülvén a borzasztó hírről, miszerint 21 nap múlva… [tovább]

angol · magyar

Szereposztás

Steve CarellDodge
Keira KnightleyPenny
Adam BrodyOwen
William PetersenTrucker
Martin SheenFrank
Connie BrittonDiane
Rob HuebelJeremy
Mark Mosesműsorvezető
Tonita CastroElsa
Rob CorddryWarren

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

Mr_White 

Hát, ha a világvége ilyen unalmas lesz, akkor már nem is várom igazán.
Az író/rendezőnő sajnos semmi épkézláb ötlettel nem tudott előállni a szituációra, miszerint pár hét, és elpusztul a világ. Egy kis szex, némi rombolás, ezen kívül a Knightley-Carell páros unalmas, érdektelen beszélgetéseit hallgathatjuk. Hogy mennyire unalmas ez a film? Ennyire: http://coub.com/view/arhfw.

csartak 

Kicsit unalmas, filózós, szerintem egyszer nézős film, nekem semmi extra nem volt. A páros sem működött igazán. (mondjuk lehet ez a lényeg , nem összeillők összejönnek)

Kontra_Judit 

Elgondolkodott már közületek bárki azon, mit tenne, ha tudná melyik az utolsó napja életében? Tennétek egyáltalán bármi különleges dolgot. Én biztosan nem! Ugyanúgy bemennék reggel dolgozni, majd hazajönnék és élném a megszokott rutin szerint a napjaimat.
Főhőseink szomszédok egy ideje, de eddig nem ismerték egymást, véletlenül futnak össze és egy barátsággal indul a kapcsolatuk… spoiler mígnem elérkezik a világvége…
Szomorú, de nagyon klassz film, a két főszereplő egyszerűen imádnivaló. Steve Carell mostanában belépett a kedvenceim táborába, annyira sármos pasi :) Van benne valami…

Tamás 

Én a plakát és a cím alapján döntöttem el, hogy megnézem. Egy romantikus komédiát vártam látványos rombolásokkal, jó poénokkal és egy cuki bolondos szerelmi szállal.
Hát még esetleg néhol volt poén. Még a látvány teljes hiányán is könnyűszerrel átbillentem. De hogy egy szerelmi szál ILYEN üres legyen, olyat én még soha :D Ilyen feszültségmentes kapcsolatot nem is értem, hogy voltak képesek vászonra vinni, ilyen nincs is :D Semmi, itt nincs SEMMI, a kémia már a világvége előtt öngyilkos lett :D
De igaz, biztos rossz dolgot kerestem benne. Mert ez a film szerintem a szakításon frissen túlesetteknek készült, akik úgy érzik itt a világvége, és fel kell dolgozniuk, hogy elvesztették azt, akit szerettek… De arra tényleg nincs egy jobb film?

Meryl 

Nekem nagyon tetszett amit sugallni szeretett volna a film. Igazából minden katasztrófafilmből is megkapjuk ezt, spoiler Arra szeretne a film nagyobb figyelmet fordítani, hogy mindig vannak olyanok akik elsiklanak az életük felett és csak a legvégső esetben jönnek rá, mire is volna igazán szükségük. Ilyenkor örülhetünk, mert legalább rájöttek. Azonban vannak olyanok is akik nem tudják meg sosem, vagy soha nem is akarták és azok ha már pusztul minden akkor mi is pusztítunk, nem oszt nem szoroz alapon.
Én valószínűleg Penny féle lány lennék, amit nem tartok egy olyan rossz dolognak, mert tisztában vagyok vele, hogy mik azok a dolgok amikkel foglalkoznom kéne és mégis más dolgok mellett döntök, de amikor eljön az ideje azokkal is fogok, úgy mint Penny. :)
Igazából ezért tetszett a film, mert ösztönzőleg hathat az emberre, hogy nem tudja mi lesz máskor, amit kell azt akkor kell csinálni amíg lehet. És igen, más filmektől is megkaptuk ezt, de itt kapsz mellé egy remény érzést, amit csak akkor értesz meg ha megnézed a filmet. :)

chocolate

Ez egy cuki film. Ha jönne a világvége, én is így várnám.

ÁrnyAngyal 

Na de kerlek, hogy lehet nem tudomast venni egy olyan dologrol amitol mindennek vege szakad? Ilyenkor nem kene leulni, kicsit megallni, atgondolni az eleted, atertekelni azt. Nem… inkabb massal torodunk. Hat kinek mi. De nekem furi ez a hozzaallas, mert nekem sosem volt ilyen. De ne is kelljen sose leulnom ilyeneken gondolkozni, meg a vegen tenyleg eljon az a bizonyos veg.

Bogas 

A két főszereplő közt nem igazán éreztem a kémiát, és nem gondolom, hogy a film bármi újat fel tudott mutatni az „apokaliptikus románc” témában. Akkor se, ha esetleg ez az egyetlen film a témában. De azért a maga nemében helyes történet volt, egyszer meg lehetett nézni.

Szencsike 

Keserédes film, a világvége igazából csak egy keret hozzá, de sokkal fontosabb, hogy mi megy végbe a két főszereplőben. Egyszerre volt elgondolkodtató, furcsa, vidám, szomorú, hisz ők aztán tényleg az utolsó pillanatban találtak egymásra, de együtt voltak a végéig. Hány ember mondhatná el ezt vajon, ha eljönne ez az utolsó pillanat… Érdemes belevágni a filmbe, a maga egyszerű módján igazán mély dolgokat mond el, amik talán első látásra unalmasnak tűnhetnek, de ha egy picit elgondolkodunk rajta, talán tanulhatunk belőle valamit.

Kitticica

Aranyos film, kicsit bugyuta világvége történettel. A színészek jók voltak, csak nem éreztem a kémiát Keira Knightley es Steve Carell között. Ettől függetlenül jó szórakozás volt, és legalább nem az a sablonos romantikus film.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Dodge: Hol tanultál meg így főzni?
Penny: Figyeltem, hogy mit csinál az anyám és az ellenkezőjét csináltam :)

Meryl 

Glen: Nincs nagyobb feladat, mint az elveszett szerelem felkutatása.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján