Midway (2019) 16

Az amerikai haditengerészet csendes-óceáni flottáját fél évre megbénította a japán légierő, mikor leigázta Pearl Harbort. Az egyik legnagyobb hírszerzési kudarcnak titulálták a történteket. Azonban ez a veszteség nem tántorította el az amerikai hadsereg hős katonáit, hogy véghez vigyék a II.… [tovább]

angol
angol
magyar
magyar

Képek 9

Szereposztás

Dennis QuaidWilliam 'Bull' Halsey admirális
Woody HarrelsonChester Nimitz admirális
Luke EvansWade McClusky
Patrick WilsonEdwin Layton
Alexander LudwigRoy Pearce
Ed SkreinDick Best
Aaron EckhartJimmy Doolittle alezredes
Mandy MooreAnne Best
Jake WeberRaymond Spruance
Darren CrissEugene Lindsey

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

balika88

A kritikák után nem tudtam mit várjak tőle, de nekem abszolút élvezhető film volt. Látványban tényleg odaverős lett, nekem megérte megnézni :-)

MewIchigo_Fan_Daniel 

Nem szokás egy történelmi, háborús filmre azt írni, hogy nagyon jó volt, mert elég szomorú, hogy ezek megtörténtek, ezért úgy fogalmazok, hogy nagyon jól sikerült.
Az egésznek a megvalósítása nagyon jól sikerült. A színészek választása sem sikerült rosszul. spoiler A szinkronnal néhol volt problémám, de ettől eltekintve nem volt hiba. :)
Kicsit hiányoltam Hans Zimmer-t a zeneszerzők közül. o.O
Nagyon komoly film volt.

TantoBandi

1 nap, 2 mozifilm. Egymás után néztem őket és ettől ragyogott be az amúgy is szürke szombatom. Egész nap esett az eső, fronthatás volt, de mégis a gödöllői moziban kedvesen szolgáltak ki, tehát minden adva volt a jó szórakozáshoz!

Történelmi mozi ritkaság számba megy, úgyhogy minden alkotást meg kell becsülni. Most a II. Világháború eseményeit kapjuk kézhez, kiemelve a midwayi csatát. A japánok mindent nagyon jól kitaláltak, mégis az amerikaiak jobbnak bizonyultak náluk. Ez van. Viszont nagyszerű katonák voltak mindkét oldalon. A korszak jól átjött, mindennel meg voltam elégedve. Megint csak ujjongtam kifelé jövet a moziból, hogy milyen jó volt nekem! Még vettem a testvéremnek egy fűszeres Nachost, Salsa szósszal. Mert neki is jár valami! ✌️ Jövő hét szombaton Az aszfalt királyait nézem meg. Pedig dilemmáztam a Múlt Karácsony miatt, mert az is érdekelt volna Emilia Clarke miatt. De most győzött a sport a romantika helyett! ✌️️️

hashtaghetimozi 

A Midway egy borzasztó jó színészgárdával előrukkoló film, ráadásul a nagy részük még elképesztő alakítást is nyújt. A cselekmény izgalmas, sodró lendületű és grandiózus, bár néhol zsákutcába fut és a vége egy picit túlhúzott. A csaták elképesztő látványosak, a CGI pazar, a hanghatások visznek magukkal, a zenék pedig belesimulnak a tökéletes összhatásba. Történelmileg rendben van, az ellenfél oldalt nem démonizálja, bár természetesen ha jobban érdekel minket a téma, érdemes lehet utánaolvasni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján