Forradalmak (Mátrix 3.) (2003) 359

The Matrix Revolutions
129' · amerikai, ausztrál · akció, sci-fi 16

Zion katonái, bátor önkéntesekkel az oldalukon kétségbeesetten harcolnak, hogy visszaverjék a gyilkos őrszemek támadását, amikor a géphadsereg fúrásai már-már a rejtekhelyük közelébe érnek. Nem csak saját életükért, de magáért az emberiség jövőjéért is küzdenek. Smith ügynök (Hugo Weaving), az… [tovább]

magyar

Képek 9

Szereposztás

Keanu ReevesNeo
Laurence FishburneMorpheus
Hugo WeavingSmith ügynök
Carrie-Anne MossTrinity
Jada Pinkett SmithNiobe
Mary AliceOrákulum
Nathaniel LeesMifune
Robert MammoneAK
Nona GayeZee
Monica BellucciPersefone

További szereplők

Kedvencelte 69

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Azt hiszem, most már általános tény, hogy nekem minden filmtrilógiából a harmadik rész a kedvenc, ezt bizonyította a jedi visszatér, a Sith-ek bosszúja és a Mátrix is. A forradalmak filozófiája (elődeihez hasonlóan) nagyon átgondolt, és nincs benne az az idegesítő, kényszeres „mindenki túlél és vidám és happy end” téma, amivel manapság mindent képesek elrontani. De a végére megértettem az orákulumot, megértettem a gépeket is, Smith szerepét, és kaptam egy kerek, korrekt lezárást, ami nagyon jól elvarrta a második, cliffhanger-rel végződő rész szálait. A karakterkezelése fantasztikus, bár Neo egymaga, mint főhős el tudná vinni a hátán a történetet, a film készítői hagytak teret a mellékszereplőknek is, hadd érvényesüljenek, hadd szeressék meg őket annyira a nézők, hogy amennyiben a pályafutásuk véget ér, tényleg sajnáljuk őket. Mindezt erősíti a minden szinten remek színészi játék, és olyan idézetek, amik mindig ott zúgnak majd a fejemben.
Egyetlen hibája van a filmnek, de ez a hiba sajnos tíz perces, a Neo-Smith harcjelenet, ami meg tud őrjíteni (az első három alkalommal, mikor megnéztem, még kibírtam végig, azóta legyen akármilyen szégyenteljes, pörgetni szoktam) tényleg tele van szimbólumokkal, érdekes pl. a harc közben látható yin-yang jel, de ezeknek a keresése csak hiánypótló, ha esetleg unod magad míg folyik a küzdelem.
Emellett azonban nem értek egyet azokkal, akik szerint nem hozza az első rész színvonalát, mert számomra mindig ez lesz a trilógia csúcspontja. És még meg fogom nézni párszor. Ezt is.
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/04/regi-emlekek-m…

Victorious 

Hát végül lezártam a trilógiát.
Igazából egy fokkal jobbnak mondanám, mint az előzőt, de még így is inkább 7 csillag. Látványos és izgalmas csata volt nagyjából az egész több fronton, ezt kifejezetten jól megcsinálták.
spoiler

Összességében én őszintén bemerem vallani, hogy nem tartom annyira nagy számnak a trilógiát (nem még az elsőt sem), így nem mondanám, hogy vonzana egy újrázás bármikor is.
Egyszer nem volt rossz, elvoltam vele, de ennél többet sajnos nem adott. Maga idejében biztos jobb volt.
Kíváncsi vagyok a jól lehúzott új rész milyen lett :D
(lehet utána átgondolom az összes rész csillagozását)

Hippoforaccus 

Mivel párban jár a második résszel, ugyanazok a jelzők illetik, mint azt. Látványos, akciódús és izgalmas, nem szokványos véggel, amiért jár a plusz pont.

Kemiviki 

A második legjobb rész mind közül én azt mondom. Ez volt a tökéletes lezárása a filmnek, örülök, hogy ezt bevállalták a készítők.
Viszont Smith ügynök és Neo közötti harc nagyon nagyon hosszú már így sokadszorra nézve.

TribeBubu 

A történet befejező része sok esetben eltörpül az elődei mellett. A Forradalmak ugyan nem volt számomra akkora durranás, mint az első Mátrix film, úgy vélem, nem nagyon lehetne méltóbb lezárása a sztorinak. Minden a helyére kerül, a néző agya rendesen meg van dolgoztatva, rendkívül látványosak a harcjelenetek (bár én a Zionban vívott csatát lerövidítettem volna) és végül egy igazi eposszá növi ki magát Neo története.

Alvarando 

Neo felkel a kómából, újra elkezd harcolni, majd megvakul, elmegy a gépek városába, ahol a gép segítségével összecsap utoljára Smith-el. Aztán a mondás szerint „minden dolog aminek kezdete van, véget is ér egyszer” Vagy mégse?

LoneWolf 

Számomra a 3. rész enyhe felüdülés volt a másodikhoz képest, mivel a Zionért vívott csatát én élveztem annak ellenére, hogy a Smith ügynök és Neo közti összecsapás leginkább egy élőszereplős Dragon Ball Z koppintásra emlékeztetett. A befejezés pedig nekem azóta sem tiszta. Valaki megmagyarázná? Most megmaradt a Mátrix, de mindenki szabadon dönthet, hogy bent marad, vagy kilép?

Gugyin_Adrián

Infós „humor” spoiler, nem kímélte az sem sajna az elmém, hogy spoiler a Vektor sorait kívülről fújták spoiler egy időben. :)
ÉS a szimbolikus helyek megint, végre, megint, újra, yess! *néznéznéz*

Cendrillon0002 

spoiler
Kijelenthetem,hogy a legtöbb trilógiának az utolsó a legjobb része. Legalábbis A Gyűrűk Urának, a két Star Wars trilógiának és a Mátrixnak biztosan. A színészi játék fantasztikus és a kérdés felvetés nagyon elgondolkodtató.
A csatákat Smith-szel viszont untam, cserébe a vége kárpótolt.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Cendrillon0002 

Trinity: Six hours ago, I was ready to give my life for you. Do you know what has changed in the last six hours?
Neo: No.
Trinity: Nothing.

Tiko

Smith ügynök: Miért Mr Anderson? Miért? Miért csinálja? Miért kel föl? Miért harcol tovább? Talán azt hiszi, hogy valami többért küzd most, mint a saját élete? El tudja mondani mi az? Tudja egyáltalán? A szabadság, igazság, talán a béke, esetleg a szerelem? Illúziók Mr Anderson, az észlelés játékai! A labilis emberi elme ideiglenesen kivetülő délibábjai, amivel próbál megalapozni egy valójában értelmetlen és céltalan létet! Valamennyi pont olyan mesterséges, mint maga a Mátrix, noha olyan bárgyúságot, mint a szerelem csak az ember teremthet! Ön bizonyára látja Mr Anderson, bizonyára tudja már hogy nem nyerhet, tehát értelmetlen a harc! Miért Mr Anderson? Miért? Miért ilyen makacs?
Neo: Mert így döntöttem.

Valentine_Wiggin 

Smith: Várjon csak… ezt már láttam! Eljött hát, ez itt a vég. Igen… pontosan ott hevert, úgy, mint most is, én… én itt állok, pontosan itt. És… és valamit mondanom kellene. Azt mondom, minden, aminek kezdete van, véget is ér, Neo.

Valentine_Wiggin 

Merovingi: Elképesztő, hogy mennyire hasonlít a szerelem mintázata az őrületéhez…

Valentine_Wiggin 

Smith: Ó, ha látná magát Mr. Anderson… A vak messiás! Példaképe egész fajtájának!

Valentine_Wiggin 

Morpheus: Azt hittem, nem hiszel a próféciában.
Niobé: Nem is. Őbenne hiszek.

Valentine_Wiggin 

Orákulum: Én csak annyit kérek, mint mindig, hogy határozd el magad végre: Vagy hiszel, vagy nem.

Farkas

Neo: Csak sosem hallottam egy programot szeretetről beszélni. A szeretet emberi érzés.
Rama-Kandra: Nem, csak egy szó. Ami számít a kapcsolat amit a szó sejtet.

Valentine_Wiggin 

Neo: Valamit el kell mondanom. Tudom, hogy oda kell mennem. De azon túl… Nem tudom, hogy…
Trinity: Úgy érzed, hogy nem jössz vissza.
*Neo bólint*
Trinity: Tudtam, amikor bejelentetted, hogy menned kell. Az arcodra volt írva. Ahogy te is tudtad, amikor rám néztél, hogy veled megyek.
Neo: Félek, Trin.
Trinity: Én is. Remegő kézzel nehéz bakancsot kötni. De mondok neked valamit. Hat órával ezelőtt azt mondtam a Merovinginek, hogy akármit megtennék érted, amit csak szükséges. És tudod, hogy mi változott meg azóta?
Neo: Nem.
Trinity: Semmi.


Folytatása

Összehasonlítás

Mátrix


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján