Forradalmak (Mátrix 3.) (2003) 274

The Matrix Revolutions
129' · amerikai, ausztrál · akció, sci-fi 16

Zion katonái, bátor önkéntesekkel az oldalukon kétségbeesetten harcolnak, hogy visszaverjék a gyilkos őrszemek támadását, amikor a géphadsereg fúrásai már-már a rejtekhelyük közelébe érnek. Nem csak saját életükért, de magáért az emberiség jövőjéért is küzdenek. Smith ügynök (Hugo Weaving), az… [tovább]

magyar

Képek 9

Szereposztás

Keanu ReevesNeo
Laurence FishburneMorpheus
Hugo WeavingSmith ügynök
Carrie-Anne MossTrinity
Jada Pinkett SmithNiobe
Mary AliceOrákulum
Nathaniel LeesMifune
Robert MammoneAK
Nona GayeZee
Monica BellucciPersefone

További szereplők

Kedvencelte 55

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Azt hiszem, most már általános tény, hogy nekem minden filmtrilógiából a harmadik rész a kedvenc, ezt bizonyította a jedi visszatér, a Sith-ek bosszúja és a Mátrix is. A forradalmak filozófiája (elődeihez hasonlóan) nagyon átgondolt, és nincs benne az az idegesítő, kényszeres „mindenki túlél és vidám és happy end” téma, amivel manapság mindent képesek elrontani. De a végére megértettem az orákulumot, megértettem a gépeket is, Smith szerepét, és kaptam egy kerek, korrekt lezárást, ami nagyon jól elvarrta a második, cliffhanger-rel végződő rész szálait. A karakterkezelése fantasztikus, bár Neo egymaga, mint főhős el tudná vinni a hátán a történetet, a film készítői hagytak teret a mellékszereplőknek is, hadd érvényesüljenek, hadd szeressék meg őket annyira a nézők, hogy amennyiben a pályafutásuk véget ér, tényleg sajnáljuk őket. Mindezt erősíti a minden szinten remek színészi játék, és olyan idézetek, amik mindig ott zúgnak majd a fejemben.
Egyetlen hibája van a filmnek, de ez a hiba sajnos tíz perces, a Neo-Smith harcjelenet, ami meg tud őrjíteni (az első három alkalommal, mikor megnéztem, még kibírtam végig, azóta legyen akármilyen szégyenteljes, pörgetni szoktam) tényleg tele van szimbólumokkal, érdekes pl. a harc közben látható yin-yang jel, de ezeknek a keresése csak hiánypótló, ha esetleg unod magad míg folyik a küzdelem.
Emellett azonban nem értek egyet azokkal, akik szerint nem hozza az első rész színvonalát, mert számomra mindig ez lesz a trilógia csúcspontja. És még meg fogom nézni párszor. Ezt is.
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/04/regi-emlekek-m…

Hippoforaccus 

Mivel párban jár a második résszel, ugyanazok a jelzők illetik, mint azt. Látványos, akciódús és izgalmas, nem szokványos véggel, amiért jár a plusz pont.

Kemiviki 

A második legjobb rész mind közül én azt mondom. Ez volt a tökéletes lezárása a filmnek, örülök, hogy ezt bevállalták a készítők.
Viszont Smith ügynök és Neo közötti harc nagyon nagyon hosszú már így sokadszorra nézve.

TribeBubu 

A történet befejező része sok esetben eltörpül az elődei mellett. A Forradalmak ugyan nem volt számomra akkora durranás, mint az első Mátrix film, úgy vélem, nem nagyon lehetne méltóbb lezárása a sztorinak. Minden a helyére kerül, a néző agya rendesen meg van dolgoztatva, rendkívül látványosak a harcjelenetek (bár én a Zionban vívott csatát lerövidítettem volna) és végül egy igazi eposszá növi ki magát Neo története.

LoneWolf 

Számomra a 3. rész enyhe felüdülés volt a másodikhoz képest, mivel a Zionért vívott csatát én élveztem annak ellenére, hogy a Smith ügynök és Neo közti összecsapás leginkább egy élőszereplős Dragon Ball Z koppintásra emlékeztetett. A befejezés pedig nekem azóta sem tiszta. Valaki megmagyarázná? Most megmaradt a Mátrix, de mindenki szabadon dönthet, hogy bent marad, vagy kilép?

Gugyin_Adrián

Infós „humor” spoiler, nem kímélte az sem sajna az elmém, hogy spoiler a Vektor sorait kívülről fújták spoiler egy időben. :)
ÉS a szimbolikus helyek megint, végre, megint, újra, yess! *néznéznéz*

Cendrillon0002

spoiler
Kijelenthetem,hogy a legtöbb trilógiának az utolsó a legjobb része. Legalábbis A Gyűrűk Urának, a két Star Wars trilógiának és a Mátrixnak biztosan. A színészi játék fantasztikus és a kérdés felvetés nagyon elgondolkodtató.
A csatákat Smith-szel viszont untam, cserébe a vége kárpótolt.

1 hozzászólás
fayakezdet 

Nos.. Ezen filmek hatására sem lett belőlem nagy akciófilmfan, de még sci-fi sem. Viszont aki ilyen műfajban keresgél, annak a Mátrix filmeket bátran ajánlom. Ami kiemeli a legtöbb film közül, ami ebbe a kategóriába sorolható, az az, hogy nem csak a látványra mentek rá, hanem egy nagyon összetett, elgondolkodtató művet hoztak össze. Ami szerintem még könyv formájában is megállná a helyét. Igazából át is estek a ló túloldalára. Legalábbis számomra nagyon sok dolog, nehezen volt követhető és csak hosszas utána olvasás után állt össze a kép. Amivel egyébként nincs nagy baj.

Nocharity 

Érdekes feltevések hangzottak el benne, de nem igazán tudtak megfogni vele. A végkifejletnek kifejezetten örültem, mert főleg mostani szemmel nézve elég nevetséges lett volna, ha más a végeredmény. Neo karaktere határozottan fejlődött a filmek alatt, bár azt nem merném kijelenteni, hogy totál jó irányba. Jó volt feleleveníteni ezt a trilogiát, de egy ideig most biztosan pihentetem.


Népszerű idézetek

Cendrillon0002

Trinity: Six hours ago, I was ready to give my life for you. Do you know what has changed in the last six hours?
Neo: No.
Trinity: Nothing.

Tiko 

Smith ügynök: Miért Mr Anderson? Miért? Miért csinálja? Miért kel föl? Miért harcol tovább? Talán azt hiszi, hogy valami többért küzd most, mint a saját élete? El tudja mondani mi az? Tudja egyáltalán? A szabadság, igazság, talán a béke, esetleg a szerelem? Illúziók Mr Anderson, az észlelés játékai! A labilis emberi elme ideiglenesen kivetülő délibábjai, amivel próbál megalapozni egy valójában értelmetlen és céltalan létet! Valamennyi pont olyan mesterséges, mint maga a Mátrix, noha olyan bárgyúságot, mint a szerelem csak az ember teremthet! Ön bizonyára látja Mr Anderson, bizonyára tudja már hogy nem nyerhet, tehát értelmetlen a harc! Miért Mr Anderson? Miért? Miért ilyen makacs?
Neo: Mert így döntöttem.

Valentine_Wiggin 

Smith: Ó, ha látná magát Mr. Anderson… A vak messiás! Példaképe egész fajtájának!

Valentine_Wiggin 

Merovingi: Elképesztő, hogy mennyire hasonlít a szerelem mintázata az őrületéhez…

Valentine_Wiggin 

Morpheus: Azt hittem, nem hiszel a próféciában.
Niobé: Nem is. Őbenne hiszek.

Valentine_Wiggin 

Orákulum: Én csak annyit kérek, mint mindig, hogy határozd el magad végre: Vagy hiszel, vagy nem.

Farkas

Neo: Csak sosem hallottam egy programot szeretetről beszélni. A szeretet emberi érzés.
Rama-Kandra: Nem, csak egy szó. Ami számít a kapcsolat amit a szó sejtet.


Folytatása

Összehasonlítás

Mátrix


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján