Animátrix (2003) 97

9 rövidfilm alkotja a történetet, mind különböző képi világgal a realisztikus ábrázolástól a kissé elvontig. Ezeket a részeket maga a mátrix univerzuma kapcsolja össze, és tartalmaznak sok olyan információt, mint példának okáért az emberek és gépek közti harc kibontakozását, aminek végén a… [tovább]

angol

Képek 29

Szereposztás

Clayton WatsonMichael Karl 'A kölyök' (hang)
Carrie-Anne MossTrinity (hang)
Keanu ReevesNeo (hang)
Kevin Michael RichardsonThadeus (hang)
Tsukayama MasaneAsh (hang)
Kouda KahoCis (hang)
Morikawa ToshiyukiDuo (hang)
Yuuya AtsukoJue (hang)
Ootsuka AkioThadeus (hang)
Tsuru HiromiTrinity (hang)

További szereplők

Kedvencelte 19

Várólistára tette 64


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem volt rossz film, bár nem mindegyik történetet értettem meg, és volt elég fura is, de azért nekem is tetszett. Jó kis animáció, és helyenként kicsit durvább részek is vannak benne, mint a Mátrixban vannak, de azért jó volt megnézni. Még sosem láttam eddig, és a létezéséről se tudtam eddig. spoiler A szereplők érdekesek voltak, és a sztori felépítése is jó, csak néhol nem volt érthető.

Valentine_Wiggin 

Fantasztikus kiegészítése a Mátrix univerzumnak, ugyanúgy imádom, mint a filmeket. Érdekes „novellagyűjtemény” ami mindenről szól történet közvetlen előzményeitől az emberiség kemény bírálatáig, társadalomkritikától a mély filozófiáig. Jó döntés volt megnézni, kedvencek között van.
Blogos kritikám linkje:
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/06/animatrix-krit…

1 hozzászólás
Tiko

Láttam már korábban, érdekes volt újranézni. Nagyon jól kiegészíti a három filmet, stílusban és megvalósításban mindegyik kisfilmet zseniálisnak tartom. Történet szempontjából a Második reneszánsz volt a legérdekesebb, de a Beyond hangulatát is nagyon szeretem.

Lahara

Amikor először láttam, furcsa volt a sok különféle animáció, volt, amelyik egyáltalán nem tetszett. Másodjára, úgy két évvel később már elég érett voltam (animációsfilm felfogásában), hogy élvezzem és le legyek nyűgözve.

Röfipingvin

Nagyon érdekes kiegészítés a Mátrix-univerzumhoz. Az egész díszdobozt elő kéne vennem és újra megnézni a tartalmát…

Kemiviki 

Nekem nagyon tetszett ez a kis sorozat összeállítás. Volt benne persze gyengébb, de mindegyiknek megvolt a maga varázsa.
Nagy kedvencem történetileg A Második Reneszánsz I.-II. volt. Érdekes gondolat a gépek oldaláról nézve. Kegyetlen az ember azzal, azokkal akik egy kicsit is másabbak mint ők, ez a nagy helyzet, és ez így is marad sajnos.
A Program című rész nagyon tetszett, történetileg és grafikailag is.
És meg kell említenem még a Hiba a rendszerben című részt is. Nagon izgalmas dolgot hoz fel, és gondolkodtatja el az embert, vajon ő mit tenne ha ilyenben lenne egyszer része? Ha nem csak képzelet lenne.

aliz_0817

Néhány rövid történet olyan erősre sikeredett, hogy akár egész estés módban is elnéztem volna őket. Egy-egy sztori nagyon sok infot tartalmazott, így szünetet kellett többször is tartanom. Mindenesetre jó kis gyűjtemény. Izgi előtörténetek a Mátrixhoz.

1 hozzászólás
Hippoforaccus 

Sötét, komor hangvételű kisfilmek összessége arról, hogyan alakult ki a Matrix. Az első kisfilm kivétel, mert az a második film előfutára, és szép animációval bír. A többi borzalmasan csúnyán van megrajzolva, de a történetük jó.

Lulu23

Hát ezt is láttam.
Annak jó, ami lenni akart. Novelláskötet a Mátrix univerzumban.
Ötletbörze animációs technikák között.
Vannak benne fantáziagazdag gondolatok a virtuális valóság határainak feszegetésével, vannak benne esztétikus és művészi, de mondjuk nem annyira szép rajzolási technikák.
De mondjuk enélkül is lehet teljes életet élni.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Kezdetben volt az ember. Aztán az ember saját képmására megteremtette a gépet.

Nocharity 

A dolgok, melyekért érdemes élni, sosem könnyűek.

Nocharity 

There is some fiction in your truth, and truth in your fiction.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján