Lekapcsolódás (2012) 48

Disconnect
115' · amerikai · dráma, thriller 18 !

Rich Boyd keményen dolgozó ügyvéd, aki össze van nőve a mobiljával, ezért nincs ideje a családjára. A megözvegyült exrendőr fia az egyik iskolatársát zaklatja a számítógépen amivel aztán nagy bajt okoz. A gyermekét elvesztett gyászoló pár inkább a neten lóg, mintsem megpróbálnák közösen… [tovább]

Szereposztás

Jason BatemanRich Boyd
Jonah BoboBen Boyd
Haley RammAbby Boyd
Hope DavisLydia Boyd
Frank GrilloMike Dixon
Colin FordJason Dixon
Michael NyqvistStephen Schumacher
Paula PattonCindy Hull
Max ThieriotKyle
Alexander SkarsgårdDerek Hull

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 102


Kiemelt értékelések

Coralie 

Tanulságos film arról, hogy az online világban sokszor semmi sem az, aminek látszik. Bárki kiadhatja magát bárkinek és bárminek, viselkedhet barátságosan, miközben épp az adataidat lopja vagy privát dolgokat oszt meg engedély nélkül. Mondanám, hogy leginkább a fiatalok és az idősek vannak veszélyben, de igazából bárki kerülhet ilyen helyzetbe, ha nem elég körültekintő. Maga a film színészileg rendben volt, a történet a hétköznapok kiragadott eseteit mutatja be, így nem kell egy nagy alkotásra számítani, de hasznos lehet megnézni.

csokidani 

Tartalmilag rendkivul fontos dolgokat mond el. Mint film, talan nem tartozik a legjobbak koze, de talan ez nem is a legfontosabb. Gyerkocoknek osztalyfonokin mindenkepp leadnam. Tobbet erne mint ezernyi peldabeszed.

Ja es a filmzeneert (Jonsi-Tornado) hatlamas piros pont! Szeretem dal.

Lunemorte

Rengeteg emberi dilemmát feszeget ez a film. Fájdalmasan szívbemarkoló és megdöbbentő. Majdnem sikerült elbőgnöm magam.

eNNBeus 

Nem tökéletes de ez nem is lényeges. Nagyon aktuális, az online tér hatásait leszámítva is, mint emberi kapcsolatokat vagyis azok hiányát feszegető film. Mennyire könnyen hagyjuk magunkat elszeparálódni a szeretteinktől, a „majd másként teszem ha” kifogását használva mindenre. Tiniknek szinte kötelező sok másik film mellett.
(Andrea Riseborough teljesen meglepett, alig ismertem fel, hozzá vagyok szokva hogy groteszk szerepeket vállal, nekem ő már örökre Mandy marad)

eve58 

Megint egy olyan film, aminek az ismertetőjét olyan írta, aki nem látta a filmet akkora tévedések vannak benne – én feltettem egy (a valóságnak megfelelő) módosított verziót .
A film a maga nemében remek.
Több oldalról közelít a netes világ veszélyeihez, kezdve a bullyingtól a csetelésben rejlő adatlopásos csapdákon át a webes szexipar tiniket kizsákmányoló árnyoldaláig széles a paletta.
Felkavaró izgalmas film. Tetszett.

25 hozzászólás

Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján