Ütközések (2004) 135

Crash
112' · amerikai, német · dráma 16

4 díj · 6 jelölés

Egy brentwoodi háziasszony és férje, az államügyész. Egy perzsa boltos. Két rendőrnyomozó, akik mellesleg szeretők is. Egy színesbőrű filmrendező és felesége. Egy mexikói lakatos. Két autótolvaj. Egy újonc zsaru. Egy középkorú koreai házaspár. Mind Los Angelesben élnek, és az elkövetkező 36 óra… [tovább]

angol
angol

Képek 1

Szereposztás

Matt DillonJohn Ryan rendőr
Sandra BullockJean Cabot
Don CheadleGraham Waters nyomozó
Brendan FraserRick Cabot
Terrence HowardCameron Thayer
Thandie NewtonChristine Thayer
William FichtnerFlanagan
Ryan PhillippeTom Hanson rendőr
Jennifer EspositoRia
Michael PeñaDaniel

További szereplők

Kedvencelte 27

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Negative_Singularity

Hm. Érdekes film, ami remekül mutatja a multikulti árnyoldalát, sőt, inkább valóságát. Sokan azt hiszik, az adott ország nemzete az, ami nem befogadó – tévedés. Hiszen már ott vannak a befogadottak, ki milyen okból, igazán nem számít, nem erről szólt a film. Az emberség álarca mögött sok minden elfér, nemzetek fogadnak be nemzetekből szakadt nemzetiségeket, de itt jön a fekete leves, legalábbis ebben a szituációban, amit a film felvázolt: a kisebbség bántja, irritálja a másik kisebbséget, nem az anyaországi nemzet. Vagy, ha a film vonulatához idomulok, ázsiai bántja az arabot, arab a feketét, fekete a mexikóit. A fehér ember „agresszív,” megmozdulása egyetlen jelenetben van csak jelen. Sehol máshol. És ez valahol egészen ijesztő – a kardjába dőlt szamuráj effektus.
Az is tény, ez kétségbe sem vonható, hogy a különböző kultúrák csodálatosak, de külön-külön. A baj ott kezdődik, ha ezen kultúrák örökösei nem akarnak asszimilálódni a többséghez. Káosz lesz; ütközések (micsoda tökéletes cím), és nem (csak) a többségi nemzettel, hanem a különböző kisebb-nagyobb betelepedett népcsoportokkal. Egymással. Amerika ékes példa. És rettentően szomorú.

Van az a régi jó illem, hogy ha vendég vagy valahol, tartsd tiszteletben a családot, akinél megszállsz; vagy, ha beházasodnál, ugye nem úgy kezded, hogy beszólsz a rokonságnak?

alexakarola 

Elég durva film volt. Kicsit kisarkított (legalábbis remélem, hogy ennyire nem volt rossz a helyzet). Kicsit a személyiségfejlődések el lettek túlozva egyik-másik irányba, valahogy nem volt annyira következetes. Nekem azt mutatta meg ismét, hogy mennyire nagy hatással vannak az emberek egymásra. Plusz még mindig alig tudom elhinni, hogy az emberek így tudnak viselkedni.. Az egyik fekete srác úgy hergelte a másikat és mindenre azt mondta, hogy feketeellenes, amikor semmi köze nem volt hozzá, az is nagyon veszélyes, az öngerjesztés.

carragher 

Egy faji gyűlölködős film. Hatásvadász de jó.

Popovicsp87 

Több szálon mutatja be L.A. összetettségét a 9/11 után.
A szálak nagyon érdekesek voltak, főleg , ahogy összeértek.
Eléggé nehéz darab.

rodicaindia 

Anno mikor lattam,nagyon tetszett, a sok szal, sok szereplo,tortenes..nagyon tetszett.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján