Becstelen brigantyk (2009) 465

Inglourious Basterds
153' · amerikai, német · akció, kaland, dráma, háborús 18

4 díj · 16 jelölés

Franciország német megszállásának első évében Shosanna Dreyfus családját a lány szeme láttára végzi ki Hans Landa náci ezredes. Shosannának éppen hogy sikerül megmenekülnie, és Párizsba szökik, ahol új személyiséget vesz fel: egy mozi tulajdonosa és üzemeltetője lesz. Európa egy másik részén… [tovább]

angol
Angol · Magyar

Képek 77

Szereposztás

Brad PittAldo Raine hadnagy
Mélanie LaurentShosanna
Christoph WaltzHans Landa
Eli RothDonnie Donowitz őrmester
Daniel BrühlFrederick Zoller
Til SchweigerHugo Stiglitz őrmester
Michael FassbenderArchie Hicox hadnagy
Léa SeydouxCharlotte LaPadite
Diane KrugerBridget Von Hammesmark
Denis MénochetPerrier LaPadite

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 181

Várólistára tette 180


Kiemelt értékelések

unknown

A brigantyk! Pont egy ilyen csapat kellett, ilyen szereplőkkel, ilyen történettel.
Mit is várhatnánk, olyan színészektől, mint Brad Pitt? Vagy akit megismertem, aki nagyon jól eljátszotta Hans Landa szerepét, Christoph Waltz. Mondjuk erre, hogy „ez egy bingó”!
A színészkedés kiváló, szinte hibátlan.
A filmben 5 fejezet volt, melyek mind izgalmasak voltak, sok akcióval, humorral töltve. A feszültséget folyamatosan tartotta, jó 2 és fél óra hosszáig.
A történet, valamint a párbeszéd kiváló volt szintén, látszik, jól ki lett dolgozva. Valami egyedi stílusa van ennek a filmnek.
Szép kezdés, szép befejezés volt, és a kettő közti rész is odaszegezett.
Szerintem nagyon jól megvalósították.

Charityy 

Hát ez most valahogy nem gyözött meg. Lehet azért, mert történelmi film és olyanokat nem igazán nézek, habár ott is van olyan, ami tetszik. Vagy pedig mert sok volt benne a német és francia szöveg és így elég sok párbeszéd kiesett.

1 hozzászólás
sipiarpi 

Alternatív történelem óra Tarantino tanár úr vezetésével.
Mikor először láttam, felemás érzéseim voltak. Nem győzött meg. Viszont a többszöri nézések során is mindig találtam valamit, amit korábban nem még ha csak valami apróság is. Érdemes volt.

1 hozzászólás
sirdavegd

A második világháború. Ahogyan Tarantino megoldotta volna.

sempiternalsoul

Még mindig megy a háttérben a stáblista.

Nem akartam, hogy vége legyen.

A hangulat nagyon megragadott, és ez végre egy olyan második világháborús film volt, amit élveztem. Valóban kicsit alternatív verzióban – a film utolsó előtti jelenete nagyon meghökkentett –, azonban ez nem vesz el az értékéből.

Ami a színészi játékot illeti: ehhez a filmhez bűn szinkront készíteni, csak feliratosan ajánlom mindenkinek. Brad Pitt alakítása felülmúlhatatlan, az amerikai jenki akcentusáról nem is beszélve… Mélanie Laurent-nel eddig még nem találkoztam, de most belopta magát a szívembe. Ő volt az egyik kedvenc karakterem. Daniel Brühl-re pedig most már tényleg érdemes figyelni! Christoph Waltzot egyenesen nem ismertem meg. Kiváló.

Ebben a filmben tényleg nem találtam hibát azon kívül, hogy túl hamar vége lett. Rádöbbentett, hogy mégis örülnöm kell, hogy nem az 1900-as évek elején születtem. Szórakoztató, igényesen humoros, Tarantinos, alternatív matiné. Én nagyon nem bántam meg.

Arrivederci.

szaniko62

Hú, ez baromi jó volt! Minden egyes Tarantino-film után szidom magam, amiért ennyi idő kell, hogy megnézzem, de itt ez most különösen érvényes, eddig ez tetszik a legjobban.
Ennek is úgy kezdtem neki, hogy nem sokat tudtam róla, szeretem mikor a csavarok a vártnál is jobban meglepnek és ebben itt sem volt hiány.
A színészekkel bajban voltam, kicsit féltem, hogy nem fogok ismerni senkit, aztán feltűnt Brad Pitt, és ó te jó ég mennyire zseniális volt! Nagyon örülök, hogy Netfilxen fent van a film és így felirattal tudtam nézni, annyira fantasztikus volt a színészi játék, egyes akcentusoknál rázott a hideg, tényleg kár lett volna szinkronnal nézni. Aki magasan vitte a prímet, az Mélanie Laurent volt, akit eddig csak a Szemfényvesztőkben láttam. Nagyon tetszett a karaktere, Pitt mellett az ő részeit imádtam a leginkább, bár a végén eléggé meglepődtem. Továbbá Daniel Brühlt most egy életre megjegyeztem magamnak, nem értem miért kerültük el ennyire egymást.
A történet nagyon nagyon tetszett, alig vártam a csavarokat és a végkimenetelt. Ideje lenne hozzászoknom, hogy Tarantino sem kíméli a szereplőit, spoiler Természetesen erőszakból itt sem volt hiány, egy-két skalpolásnál elfogott a hányinger, de tényleg baromi jól volt megcsinálva az egész.
Összességében tényleg rohadt jó volt, elképesztő ez az ember, meg én is, amiért még mindig nem láttam az összes filmét.

Tony128

Kedvenc Tarantino ever! Úgy szégyellem, hogy nálam lenyomja a Ponyvaregényt, amit persze imádok, és talán jobb is mint ez, de nem bírok ellenállni Hans Landa ezredesnek :(

Little_Monster 

Tarantino egyik legjobb filmje, minden alkalommal ha látom, leragadok előtte. Az összes jelenet remek arányérzékkel van megkomponálva. Kiválóak a karakterek, főleg Christoph Waltz emelkedik ki tökéletes alakításával. Kár, hogy azóta sem tudott ebből a skatulyából kitörni és újat mutatni. Az összes szereplő remekelt, még a legkisebb szerepben feltűnőeknek is emlékezetes az alakítása. A jelenetek feszültsége szinte tapintható, annak ellenére, hogy ennyiszer láttam, még mindig tudok izgulni, mikor Hans Landa feltűnik. Tarantino legnagyobb tehetsége a párbeszédekben mutatkozik meg, mint mindig, most is. Élvezet nézni mindannyiszor.

Trixi 

Nincs mese, Tarantino csak egy van! Jött, látott és győzött. Nem igazán tudtam mire is számíthatok, aztán csak kapkodtam a fejem :) Alaposan felrázott a film. A szereposztás hibátlan, színészi játékok szintén. Azt eddig is tudtam, hogy Christoph Waltz jó………de, hogy ennyire? Egyszerűen félelmetes volt, félelmetesen jó. Amikor bájosan, mosolyogva leült és kedvesen beszélgetni azaz vallatni kezdte a szerencsétlen delikvenst, még én kezdtem el kényelmetlenül érezni magamat, mintha engem vallatott volna :D :D Szóval zseniális volt az alakítása és persze a film is.

carragher 

Már a nyitójelenet is Christoph Waltz-al is zseniális és maga film is lekötött csak azért nem adok 10-es mert a ponyvaregény jobb és egy két hiba van benne ami bosszantott.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

[névtelen]

Aldo Raine: Well, I speak the most Italian, so I'll be your escort. Donowitz speaks the second most, so he'll be your Italian cameraman. Omar speaks third most, so he'll be Donny's assistant.
Omar Ulmer: I don't speak Italian.
Aldo Raine: Like I said, third best. Just keep your fuckin' mouth shut. In fact, why don't you start practicing, right now!

[névtelen]

Aldo Raine: [very bad Italian accent] Arriverderci.

[névtelen]

Bridget von Hammersmark: I know this is a silly question before I ask it, but can you Americans speak any other language besides English?

kkatja

Hans Landa ezredes: Imádom a szóbeszédet! A tények gyakran félrevezetők, de a szóbeszéd, igaz-e vagy sem, gyakran árulkodó.

kkatja

Hans Landa ezredes: Nem értem én ezeket a gúnyneveket. Van egy Prágában ténykedő kollégám, de esküszöm, fel nem foghatom, miért gyűlöli annyira, mikor a Hóhér névvel illetik.

[névtelen]

Aldo Raine: You didn't say the goddamn rendezvous was in a fuckin' basement.
Archie Hicox: I didn't know.
Aldo Raine: You said it was in a tavern.
Archie Hicox: It is a tavern.
Aldo Raine: Yeah, in a basement. You know, fightin' in a basement offers a lot of difficulties. Number one being, you're fightin' in a basement!

kkatja

Donnie Donowitz őrmester (egy náci katonának): Állj fel! Most ütünk egyet! Én és az utolsó órád!

Gabi 

– A teljes felsőbbrendű faj?
– Mondjuk úgy, hogy az összes romlott tojásunk egy kosárban lesz.

Gabi 

– A németek úgy hívják őket; a brigantyk.
– A brignatyk?
– Igen.
– Nem hallottam róluk.
– A titkos szervezet lényege barátom, hogy nem hall róluk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján