Becstelen brigantyk (2009) 426

Inglourious Basterds
153' · amerikai, német · akció, kaland, dráma, háborús 18

4 díj · 16 jelölés

Franciország német megszállásának első évében Shosanna Dreyfus családját a lány szeme láttára végzi ki Hans Landa náci ezredes. Shosannának éppen hogy sikerül megmenekülnie, és Párizsba szökik, ahol új személyiséget vesz fel: egy mozi tulajdonosa és üzemeltetője lesz. Európa egy másik részén… [tovább]

angol

Képek 76

Szereposztás

Brad PittAldo Raine hadnagy
Mélanie LaurentShosanna
Christoph WaltzHans Landa
Eli RothDonnie Donowitz őrmester
Daniel BrühlFrederick Zoller
Til SchweigerHugo Stiglitz őrmester
Michael FassbenderArchie Hicox hadnagy
Léa SeydouxCharlotte LaPadite
Diane KrugerBridget Von Hammesmark
Denis MenochetPerrier LaPadite

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 163

Várólistára tette 176


Kiemelt értékelések

unknown 

A brigantyk! Pont egy ilyen csapat kellett, ilyen szereplőkkel, ilyen történettel.
Mit is várhatnánk, olyan színészektől, mint Brad Pitt? Vagy akit megismertem, aki nagyon jól eljátszotta Hans Landa szerepét, Christoph Waltz. Mondjuk erre, hogy „ez egy bingó”!
A színészkedés kiváló, szinte hibátlan.
A filmben 5 fejezet volt, melyek mind izgalmasak voltak, sok akcióval, humorral töltve. A feszültséget folyamatosan tartotta, jó 2 és fél óra hosszáig.
A történet, valamint a párbeszéd kiváló volt szintén, látszik, jól ki lett dolgozva. Valami egyedi stílusa van ennek a filmnek.
Szép kezdés, szép befejezés volt, és a kettő közti rész is odaszegezett.
Szerintem nagyon jól megvalósították.

Charityy 

Hát ez most valahogy nem gyözött meg. Lehet azért, mert történelmi film és olyanokat nem igazán nézek, habár ott is van olyan, ami tetszik. Vagy pedig mert sok volt benne a német és francia szöveg és így elég sok párbeszéd kiesett.

1 hozzászólás
sipiarpi 

Alternatív történelem óra Tarantino tanár úr vezetésével.
Mikor először láttam, felemás érzéseim voltak. Nem győzött meg. Viszont a többszöri nézések során is mindig találtam valamit, amit korábban nem még ha csak valami apróság is. Érdemes volt.

1 hozzászólás
sirdavegd

A második világháború. Ahogyan Tarantino megoldotta volna.

sempiternalsoul

Még mindig megy a háttérben a stáblista.

Nem akartam, hogy vége legyen.

A hangulat nagyon megragadott, és ez végre egy olyan második világháborús film volt, amit élveztem. Valóban kicsit alternatív verzióban – a film utolsó előtti jelenete nagyon meghökkentett –, azonban ez nem vesz el az értékéből.

Ami a színészi játékot illeti: ehhez a filmhez bűn szinkront készíteni, csak feliratosan ajánlom mindenkinek. Brad Pitt alakítása felülmúlhatatlan, az amerikai jenki akcentusáról nem is beszélve… Mélanie Laurent-nel eddig még nem találkoztam, de most belopta magát a szívembe. Ő volt az egyik kedvenc karakterem. Daniel Brühl-re pedig most már tényleg érdemes figyelni! Christoph Waltzot egyenesen nem ismertem meg. Kiváló.

Ebben a filmben tényleg nem találtam hibát azon kívül, hogy túl hamar vége lett. Rádöbbentett, hogy mégis örülnöm kell, hogy nem az 1900-as évek elején születtem. Szórakoztató, igényesen humoros, Tarantinos, alternatív matiné. Én nagyon nem bántam meg.

Arrivederci.

Trixi 

Nincs mese, Tarantino csak egy van! Jött, látott és győzött. Nem igazán tudtam mire is számíthatok, aztán csak kapkodtam a fejem :) Alaposan felrázott a film. A szereposztás hibátlan, színészi játékok szintén. Azt eddig is tudtam, hogy Christoph Waltz jó………de, hogy ennyire? Egyszerűen félelmetes volt, félelmetesen jó. Amikor bájosan, mosolyogva leült és kedvesen beszélgetni azaz vallatni kezdte a szerencsétlen delikvenst, még én kezdtem el kényelmetlenül érezni magamat, mintha engem vallatott volna :D :D Szóval zseniális volt az alakítása és persze a film is.

carragher 

Már a nyitójelenet is Christoph Waltz-al is zseniális és maga film is lekötött csak azért nem adok 10-es mert a ponyvaregény jobb és egy két hiba van benne ami bosszantott.

5 hozzászólás
Tony128

Kedvenc Tarantino ever! Úgy szégyellem, hogy nálam lenyomja a Ponyvaregényt, amit persze imádok, és talán jobb is mint ez, de nem bírok ellenállni Hans Landa ezredesnek :(

Róka

Amikor évekkel ezelőtt, még gimiben hallottam róla, annyira nem ismertem még Tarantino munkásságát (szerintem azt sem tudtam, hogy ő rendezte), azt hittem, valami háborús film. Most viszont, hogy már ismertem Tarantinót, nagyon kíváncsi voltam. Nagyon jó film, jó történettel, kiváló színészekkel, és amikor vége lett, nagyon csalódott lettem, mert úgy elnéztem volna még :D


Népszerű idézetek

[névtelen]

Aldo Raine: Well, I speak the most Italian, so I'll be your escort. Donowitz speaks the second most, so he'll be your Italian cameraman. Omar speaks third most, so he'll be Donny's assistant.
Omar Ulmer: I don't speak Italian.
Aldo Raine: Like I said, third best. Just keep your fuckin' mouth shut. In fact, why don't you start practicing, right now!

kkatja

Hans Landa ezredes: Imádom a szóbeszédet! A tények gyakran félrevezetők, de a szóbeszéd, igaz-e vagy sem, gyakran árulkodó.

[névtelen]

Aldo Raine: [very bad Italian accent] Arriverderci.

[névtelen]

Bridget von Hammersmark: I know this is a silly question before I ask it, but can you Americans speak any other language besides English?

kkatja

Hans Landa ezredes: Nem értem én ezeket a gúnyneveket. Van egy Prágában ténykedő kollégám, de esküszöm, fel nem foghatom, miért gyűlöli annyira, mikor a Hóhér névvel illetik.

kkatja

Donnie Donowitz őrmester (egy náci katonának): Állj fel! Most ütünk egyet! Én és az utolsó órád!

[névtelen]

Aldo Raine: You didn't say the goddamn rendezvous was in a fuckin' basement.
Archie Hicox: I didn't know.
Aldo Raine: You said it was in a tavern.
Archie Hicox: It is a tavern.
Aldo Raine: Yeah, in a basement. You know, fightin' in a basement offers a lot of difficulties. Number one being, you're fightin' in a basement!

[névtelen]

[last lines]
Aldo Raine: [smirks widely] You know somethin', Utivich? I think this just might be my masterpiece!

[névtelen]

Hans Landa: The feature that makes me such an effective hunter of the Jews is, as opposed to most German soldiers, I can think like a Jew, where they can only think like a German… more precisely, German soldier. Now, if one were to determine what attribute the German people share with a beast, it would be the cunning and the predatory instinct of a hawk. But if one were to determine what attributes the Jews share with a beast, it would be that of the rat. The Führer and Goebbels's propaganda have said pretty much the same thing, but where our conclusions differ is I don't consider the comparison an insult. Consider, for a moment, the world a rat lives in. It's a hostile world, indeed. If a rat were to scamper through your front door right now, would you greet it with hostility?
Perrier LaPadite: I suppose I would.
Hans Landa: Has a rat ever done anything to you to create this animosity you feel towards them?
Perrier LaPadite: Rats spread diseases. They bite people.
Hans Landa: Rats were the cause of the bubonic plague, but that's some time ago. I propose to you, any disease a rat could spread, a squirrel could equally carry. Would you agree?
Perrier LaPadite: Oui.
Hans Landa: Yet I assume you don't share the same animosity with squirrels that you do with rats, do you?
Perrier LaPadite: No.
Hans Landa: But they're both rodents, are they not? And except for the tail, they even rather look alike, don't they?
Perrier LaPadite: It's an interesting thought, Herr Colonel.
Hans Landa: Ha! However interesting as the thought may be, it makes not one bit of difference to how you feel. If a rat were to walk in here right now, as I'm talking, would you greet it with a saucer of your delicious milk?
Perrier LaPadite: Probably not.
Hans Landa: I didn't think so. You don't like them. You don't really know why you don't like them; all you know is you find them repulsive. Consequently, a German soldier conducts a search of a house suspected of hiding Jews. Where does the hawk look? He looks in the barn, he looks in the attic, he looks in the cellar, he looks everywhere he would hide. But there's so many places it would never occur to a hawk to hide. However, the reason the Führer has brought me off my Alps in Austria and placed me in French cow country today is because it does occur to me. Because I'm aware what tremendous feats human beings are capable of once they abandon dignity.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján