Az elrabolt expresszvonat (1965) 7

Von Ryan's Express
117' · amerikai · akció, kaland, dráma, háborús 12

Egy csapat szövetséges katona két éve próbál megszökni egy olasz fogolytáborból. Az újonnan érkezett hadifogoly, az amerikai Ryan ezredes átveszi az irányítás a főként angolokból álló csoport felett. Bár sikeresen megszöknek a táborból, Ryan nagyvonalúságának köszönhetően németek fogságába… [tovább]

Szereposztás

Frank SinatraJoseph L. Ryan ezredes
Trevor HowardEric Fincham őrnagy
Brad DexterBostick őrmester
Raffaella CarràGabriella
Sergio FantoniOriani százados
Wolfgang PreissVon Klemment őrnagy
Edward MulhareCostanzo tiszteletes
John LeytonOrde hadnagy
James BrolinAmes közlegény
John van DreelenGortz ezredes

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

Pistee66 

Régi stilusú második világháborús film még abból az időből, amikor nem a háború borzalmait domborították ki hanem a benne részt vevő emberek hősiességét. Nem igazán valósághűen ábrázolta a háború borzalmait, olyan mint manapság a kis gyermekeknek készült filmek. Ha valakit meglőnek az nem vérzik, csak kiált és csinál egy félfordulatos hátraarcot és elvágodik, de ennek ellenére én szeretem ezeket a filmeket, mert a forgatókönyvírók még igyekeztek megírni a történetet és a színészek is jobban végezték a munkájukat. Akkoriban még nem volt a filmkészitési technika annyira fejlett, hogy a trükkökre bizzák a filmek sorsát.
Ez a film is kicsit lassabb és sokkal jobban épít a szereplők közötti párbeszédekre mint manapság jellemző. Az angol és amerikai szereplők (katonák) a maguk modján, etikai felfogásuk szerint az igazságukért harcolnak, melyben természetesen a németek itt is egy kicsit egysikú karakterek, mert ők a film negatív figurái.
Nem a legjobb második világháborúval foglalkozó filmek egyike ez, de simán többször nézhető.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján