Fekete könyv (2006) 36

Black Book · Zwartboek
145' · angol, német, holland, belga · dráma, háborús, történelmi, thriller 16

0 díj · 1 jelölés

Hollywood fenegyereke, Paul Verhoeven megtért holland gyökereihez. Valós események által inspirált akció-thrillerje a nácik által megszállt második világháborús Hágában játszódik. Főhőse a szétbombázott búvóhelyét elhagyni kényszerülő, ifjú zsidó énekesnő, Rachel Stein, aki csatlakozik az… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Carice van HoutenRachel / Ellis
Sebastian KochLudwig Müntze
Thom HoffmanHans Akkermans
Halina ReijnRonnie
Waldemar KobusGünther Franken
Derek de LintGerben Kuipers
Matthias SchoenaertsJoop
Christian BerkelKautner tábornok
Dolf de VriesWim Smaal
Michiel HuismanRob

Kedvencelte 6

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Kino 

Nem gondoltam, hogy ilyen jó lesz. Igazi feszült kémfilm, korrekt drámával és némi akcióval. Végig tartja a szintet, bár 2 óra lehet elég lett volna rá, és szerencsére nem fekete-fehéren festi meg a nácik meg ellenállók csapatait, embertelenség, de szeretet és áldozatvállalás is akad mindkét félnél.

Mr_Catharsis91 

Nagyon jó kis film volt végig. Nem éreztem benne üresjáratot és a feszültség is végig jelen volt, szépen adagolva. A színészek korrektek.
Ügyesen vezényelte ezt le Verhoeven.

Ascyra 

Az egyik nagy kedvencem! Lepipál bármilyen a (szomorú) témában készült filmet. Végig nagyon izgalmas, és végre ettől éreztem igazán, hogy a háború nem csak bizonyos országokat, hanem egész Európát fel,- és megégette. Többször láttam már, minden egyes alkalommal lenyűgözött a két főszereplő játéka. Most nézem, és meglepve látom, hogy Paul Verhoeven rendezte. Így nincs is min csodálkozni. Szinte minden filmjét élveztem és többször nézem.
Upd: Carice van Houten alakítása fantasztikus ebben a filmben, itt figyeltem fel rá először, aztán jött a Brimstone. Gyöngyszem az európai színészek között!

ÁrnyékVirág

Izgalmas, jól megírt történet. Szerettem benne, hogy a hagyományos „gonosz nácik” versus „hős ellenállók” klisével kezdődik, aztán lassan kibontakozik, hogy a kép sokkal árnyaltabb.
Ellis talpraesett, bátor nő, remek alakítás.
Azt hiszem, életemben nem drukkoltam még ennyire filmes szerelmespárnak, mint nekik :(
Jó film, érdemes megnézni. A háború borzalmas, dezumanizál, és szörnyek mindkét oldalon vannak – ahogy igaz emberek is.

Kontra_Judit 

Remek film, aki szereti a háborús történeteket, annak kötelező darab.
Szomorú, de végig fenntartotta az érdeklődésemet, pedig több, mint két órás.
Az emberi aljasságot mutatja be!!!
Ellis volt az egyik kedvencem – nagyon jól alakította a szerepét, igazi csupa szív lélek. A másik lelkiismeretes szereplő, aki Ellis későbbi párja volt, Müntze, náci létére hasonló karakterű, mint a lány. spoiler
Persze az ellenállók között is akadtak gonoszok, akik elárulták társaikat és a nácik között is emberségesek, ezért nem lehet általánosítani.
De a sok szenvedés, gyilkosság hiábavaló… Nagyon hűen bemutatta a háború borzalmait, a zsidók lemészárlását és megmutatta mire képesek egyesek a pénzért, a hatalomért.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján