Kutyaszorítóban (1992) 269

Reservoir Dogs
99' · amerikai · dráma, thriller, krimi 18

Egy gyakorlott tolvajbanda fegyveres rablást követ el egy gyémántraktárban. A rendőrség meglepően hamar a helyszínre ér, ezért felmerül a gyanú, hogy valaki a banda tagjai közül besúgó. A cselekmény a rablás elkövetése után indul, és egy-egy visszatekintő jelenetben idéződik fel az azt megelőző… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Harvey KeitelFehér / Larry Dimmick
Tim RothNarancs / Freddy
Michael MadsenSzőke / Vic Vega
Chris Penn"Széparcú" Eddie Cabot
Quentin TarantinoMr. Brown
Steve BuscemiMr. Pink
Lawrence TierneyJoe Cabot
Edward BunkerMr. Blue
Randy BrooksHoldaway
Kirk BaltzMarvin Nash

Kedvencelte 72

Várólistára tette 124


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Quentin megmutatja, hogy rendezni is tud, nem csak forgatókönyvet írni. Első rendezésre nem semmi. Igaz, hogy sokat ollózott a saját bevallása szerint, de ezzel egy új minőséget hozott létre, nem is akármilyent. Egy kamaradráma a fővonal és menet közben ismerkedünk meg a főbb szereplőkkel. Jó ritmusú, feszültséggel teli mozi, pár cseppnyi vérrel :)
Feltétlenül ajánlom.

ChEebor 

Ha Tarantino filmje nem is túl eredeti, azért első rendezésnek kiváló, és ehhez hozzá jön, hogy kifejezetten spórolós alkotásról van szó, de mégse érezni rajta, ráadásul stílusa már elővetíti a Ponyvaregényt. A történet egy nagyon balul sikerült rablás következményeit mutatja be (a hat fickóból az elején egy meghalt, egy haldoklik, kettő eltűnt), ahol is nagyon valószínű, hogy valaki a csapatból beépített rendőr. A film erre hegyezi ki a konfliktust, megteremtve a szükséges feszültséget, miközben a visszaemlékezős jelenetekből lassan felépül a rablás megtervezése is. Nagyon okos mű, mert főhősei majdnem mind vérbeli gazemberek, mégis gyorsan megkedveljük egy részüket (egy másik részüket meg nagyon utálni fogjuk). Ahogy a Tarantinonál szokásos, hosszú, feszült párbeszédeket látunk, melyeket néha megszakít egy-egy gyors, pörgős és nagyon véres akciójelenet. Az ember pedig tényleg várja, hogy pontosan mi miért történt, ki az áruló (ha létezik ilyen egyáltalán) és mi lesz a megoldás.

vanilka_lilka 

Ha minden új rendező képes lenne úgy bemutatkozni, ahogy Quentin Tarantino teszi, akkor a világ egy jobb hely lenne.

Ellen_Ripley

Na ez a tökéletes Tarantino film iskolapéldája.

carragher 

Tarantino első filmje a rövidfilmek után. Hatalmas dumákkal a borravalós rész például örökre bennem marad. Vannak benne brutális részek ami tényleg 18-as karikát ér.

Emilie

Na, ez az igazi Tarantino film! Pörgős, izgalmas és olyan dialógusok vannak benne, hogy tyűha!

Kingslayer 

Mindenkori legkedvencebb filmem Tarantinótól, de meg merem kockáztatni, hogy tényleg a legjobb filmje, és nem csak az én ízlésemhez mérten. Egyértelműen 10 csillag + szív.

happybeboop 

Tarantino fantasztikus műve, nem is lehet semmihez sem hasonlítani. Na jó, aki ismeri Tarantinot, az tudja, hogy ez a mondat tuti nem igaz. Megkérdezném tőle, hogy ehhez a filmhez miből merített ihletet. Tarantino fanoknak kötelező. Remek színészek, érdekes történet.

paavel 

lehet ájultan dagonyázni a Tarantino-imádatban, de ennyi év után újranézve úgy érzem, ezt bizony jól megrágta és kiköpte az idő vasfoga (a képzavar direkt stíluselem vót)


Népszerű idézetek

TribeBubu 

Joe Cabot: Akkor a nevek: Barna, Fehér, Szőke, Kék, Narancs, Rózsaszín.
Mr. Rózsaszín: És miért én vagyok Rózsaszín?
Joe Cabot: Azért, mert te egy köcsög vagy!

Evione 

Mr. Pink: You kill anybody?
Mr. White: A few cops.
Mr. Pink: No real people?
Mr. White: Just cops.

TribeBubu 

De nagyon fontos, hogy részletes legyél. Mert a részleteivel lehet eladni egy sztorit.

Tami_Buzás

Eddie: Jó, akkor mindenki köhögjön egy zöldet a kishölgynek!
Eddie: Gyerünk, adj 1 dollárt!
Mr. Pink: Én nem szoktam.
Eddie: Te nem szoktál?
Mr. Pink: Nem hiszek benne.

Evione 

Nice Guy Eddie: If you fucking beat this prick long enough, he'll tell you he started the goddamn Chicago fire, now that don't necessarily make it fucking so!


Hasonló filmek címkék alapján