A bűnös (2018) 47

The Guilty · Den skyldige
85' · dán · dráma, thriller, krimi, kamaradráma 16

A készenléti diszpécser, felfüggesztett rendőr, Asger Holm egy nő segélyhívását fogadja, akiről hamarosan kiderül, hogy elrabolták. Amikor a hívás hirtelen megszakad, elkezdődik a hajsza az emberrabló után. A hívás az egyetlen nyom, amin elindulhat a hatóság, a diszpécser pedig személyes… [tovább]

dán · magyar

Szereposztás

Jakob CedergrenAsger Holm
Jessica DinnageIben
Omar ShargawiRashid
Johan OlsenMichael
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 84


Kiemelt értékelések

Pistee66 

Ez igen! Ìgy kell minimalista, de hatásos filmet késziteni!
Mennyire hiányzott egy emberekről szóló emberi történet! Szeretem a fantázia filmeket, de már mérgezésem volt. Untam a sok piros gatyás, köpenyes, rúgdalódzós stb. autókat dobáló, bolygókat pusztító filmes (képregényes) figurákat.
Ajánlom mindenkinek!

kamububu

A moziban a film végén egy nézőnek az volt az összes kommentje a filmhez, hogy a dán filmek nem lesznek a kedvencei. Igazából csak nem értettem őt. Mármint értem, hogy valakinek a dán (vagyis inkább skandináv) filmek nem annyira jönnek be, nem is kell, hogy mindenkinek bejöjjön, csak azt nem értem, hogy akkor minek ül be rá?

Ez a film szerintem iskolapélda arra, miért szeretjük ezt a műfajt (már akik szeretjük). Megnézed az előzetest, aztán remélsz valamit, majd pontosan azt meg is kapod, de mégis úgy, ahogy nem is vártad. Habár vannak benne lassabb részek is, de folyamatosan fenntartja a feszültséget, bármikor tud egy újabbat csavarni a történeten.
Már önmagában a főszereplőről készült közeli képek is figyelemfelkeltőek, de sokkal érdekesebb a hangkeverés. Az profi munka volt. Nem tudom, hogy másoknak mennyire tűnt fel, de szerintem annyira ösztönösen jól használják a zajokat ebben a filmben, hogy az már fáj.
Maga a sztori egyébként nagyon sok kérdést felvetett bennem. Szerintem ez most az a fajta durvaság volt, ami nem akkor és ott ráz meg, amikor nézed a filmet, hanem amikor már megnézted, de még agyalsz magadban, még cincálod az élményeidet.
Ügyfélszolgálatos szemmel nézve amúgy egy katasztrófa az egész, legalább tíz alkalmat össze tudtam számolni, amikor kirúgom az ipsét. :) Közben meg ha az emberi oldaláról közelítem meg, akkor megértem majdnem az összes cselekedetét, és amit mégsem, annak is értem a motivációját. Nehéz film. Nehéz róla gondolkodni is. És nem csak a főszereplőnek nehéz feldolgozni a történteket, hanem a nézőnek is. De mindenképp érdemes megnézni.

BeL1eVe

Atyavilág! Velőtrázó realizmusban prezentált, helyenként hol zsigerig feszült, hol szívszorító, hol betonba döngölő hatású. A főszereplő színész pedig lerakta az év egyik (ha nem a) legnagyobb alakítását. Hihetetlen erős darab.

Txypy

Kamaradráma a javából, nagyszerű főszereplővel, jó arányérzékkel megáldott rendezővel. Hiteles, tanulságos, de nem szájbarágós.

Melyviiz

Nos, annyira azért nem volt nyomasztó, mint ígérték.. lehet azért, mert kevés karakterrel lehet azonosulni. Egyébként a csavarok nagyon jók benne. Szerintem érdemes megnézni – kicsit lassú volt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján