Kedvencelte 2

Várólistára tette 70


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez jó volt, érdekes egy sztori volt, azt a dán verziót nem láttam még, de valamikor megfogom nézni biztos. Végig fenn tartotta a feszültséget, Jake Gyllenhaal nagyon jó volt, jól állt neki ez a szerep. :-) Nagyon tetszett így végig követni a sztorit, csak az ő szemszögéből, a vívódásai, nem kevés érzelmet vitt bele a karakterébe miközben egyre drámaibbá, komorabbá vált az egész, de izgalmas is volt, és nagyon érdekes, kíváncsi vagyok a másik verzióra ezek után. :-D spoiler De egyébként tök jól megoldották, a szereplők tűrhetőek voltak, de ezt Jake Gyllenhaal vitte el.

Dimma 

Ez a film nekem nagyon tetszett. Gyllenhaal alakítasa sokat add hozzá az egészhez.
Lelkileg, érzelmileg volt nagy hatással rám, amire nem számítottam… A sztoriban lehet hibát találni és egy-két dologba belekötni, de összeségében nézhető, izgalmas film.
Tudom nézésre ajánlani.
A korábbi verziót is megfogom nézni…

BeL1eVe 

Fuqua-t egy tisztes iparosnak tartom, de teljesen szükségtelen volt 2018 egyik legerősebb címét remake-elni. Érdemben nem tett hozzá semmi pluszt a sztorihoz, a karakterekhez, totálisan elhanyagolható adalékokkal toldották meg, hiába játszik amúgy Jake Gyllenhaal jól.
Hozzáteszem, legalább nem volt in your face módon prezentálva a túloldalon történtek, bár 1-2 alkalmat azért megragadtak a szájbarágásra. Ellenben súlyát vesztette a történet azon pontja, ami az eredetiben a legsokkolóbb pillanat volt, így a befejezés is erőtlen maradt.
Vállalható középszer, de ezerszer inkább a zseniális dán alkotás.

NaNa_88 

Annak ellenére, hogy nem láttam a dán változatot és nem is tudtam, hogy remake-el van dolgom, mégis kiéreztem rajta helyenként, hogy „valamiből” lett egy amerikai filmünk. Furcsa, de ha az ember már látott pár más nemzetiségű alkotás, akkor fel lehet figyelni apró dolgokra, amik elárulják. Biztos meg fogom nézni a dán változatot, attól függetlenül, hogy már tudom mi a sztori. De azért ezt is élveztem nézni, izgalmas volt.

Bunney 

Nagyon hasonlít a A hívás című filmhez Halle Berryvel, de ez nekem sajna kevésbé tetszett.
Csak 6*, mert a sztori nehezen indul be, +1* menne a váratlan fordulatért, amit bár 1 perccel előtte kitaláltam – hű mekkora előny XD – , deee na… Azért jó volt.
Plusz Jake Gyllenhaal játéka…. Volt már jobb is, de tud a fickó =) Nagy színésznek tartom, Oscart neki! Bár ne ezért a filmjéért :)))

Viszont -1… A végére sok lett a dráma, már kicsit túl sok is. A sírás-rívás stb. Egyébként nem volt rossz, de kicsit többet vártam. Többek közt, hogy kimozdul a főszereplőnk abból a kis „lyukból” és végre lesz egy kis akciózás. Helyette színészi dráma ment és próbáltak a lelkünkre hatni. Kicsit bejött, de ebből többet is ki lehetett volna hozni.

5 hozzászólás
rebb_

Jobbra számítottam, viszont nem volt rossz. Bár néha már leütöttem volna valakit a sok „Emily, Emily, Emily…” után, a 7 csillag szívből jött. Nem mellesleg, van az a bizonyos csavar a sztoriban, ahol kb. kiakadt az állkapcsom, úgy meglepődtem és nem értettem, hogy nem esett le korábban. Az nagyon ott volt. Ez feldolgozás, az eredetijét nem láttam és nem tudom, szükségem van-e rá. Mindenesetre semmiféle elvárással nem indultam neki, csak megláttam Jake-et és úgy voltam, oké, látnom kell. Megnéztem, elment egynek, jó volt, lekötött. Csak az a sok „Emily, Emily…” Fuuu!

Dawn_Silver

Általában nem szeretem az olyan filmeket, amik egy helyszínen játszódnak, és ahol a képzeletünkre vannak bízva a jelenetek, itt mégsem volt vele annyira bajom. Simán magam előtt láttam mindent, és Jake nagyon jól játszik! A csavart ugyan már a felénél kitaláltam, de nem volt ez rossz film.

Pandalin 

Az eredeti filmhez írt értékelésemet is idemásolhatnám egy az egyben, mivel 98%ban ugyan az az összes mozzanat. Ebben az amcsi verzióban csak szokás szerint a vége lett „hálivúdibb”.

A főszereplő egy borzasztóan önfejű figura. Meggondolatlanul cselekszik, beszél és ígérget.
A körülötte lévőkre csak addig figyel, amíg érdekében áll, utána lerázza őket.
Borzasztóan zavart ebben a filmben a munkahelyi környezet. Ugyan nem a 112-nél, de riasztásokat fogadó diszpécseri pozícióban dolgoztam én is. Bár mindenki a saját ügyéért felelt, de mégis csapatmunka volt. Ha valakinek olyan ügye volt, ami valós bűncselekmény, akkor nem hagytuk magára, össze dolgoztunk és olyan még csak fel sem merült, hogy rátegyük a telefont az ügyfélre. (Olyan meg pláne nem, hogy valaki mentőt kér, mi meg közöljük vele, hogy menjen haza taxival?!)
Főhősünk pedig véletlenül sem kér segítséget kollégáitól, hogy esetleg gyorsabban átadhassa az információt a rendőrségnek.
Azt meg végképp nem értettem, hogy munkaidőben a saját terminálját elhagyja és beülhet egy külön irodába, a kollégái ezt szó nélkül nézik, majd bent őrjöngeni kezd és ez senkinek nem tűnik fel? Konkrétan szétveri a berendezést és kárt tesz a cég tulajdonában és egyik munkatársa se szól, hogy mi van veled ember?!
Ugyan csak a saját korábbi munkámból kiindulva, ezeket a hívásokat nálunk rögzítették és visszahallgatható volt, sőt éles eseménynél kötelező kivizsgálás is történt. Főhősünk a saját titkát pedig elmondja egy (elvileg) rögzített vonalon? Egyrészt szerintem ezzel is csak a saját lelkén akart könnyíteni és nem kifejezetten a nővel foglalkozott. Másrészt a volt kollégája, aki ebben az ügyben is kérdés nélkül segít neki, korábban hamisan tanúzott miatta, most majd megszívhatja, mert a főszereplőre épp rájött a mártíromság és bevallotta a tetteiket.
Szóval maga a film nem lenne rossz amúgy, de a saját tapasztalatok miatt borzasztóan idegesített és sajnos nem tudtam elvonatkoztatni, hiába volt benne egy egészen jó kis csavar. A befejezést pedig abszolút nem tudom miért kellett megváltoztatni, így egy lényeges részlet válik semmissé.

monokrom22 

A bűnös 2021-es amerikai remakje önállóan értelmezve egy jó film. Izgalmas, feszült, egyedi koncepcióra épít és egy nagyszerű színészre támaszkodván borzolja a kedélyeket. A hozzáadott plusz nem érződik, ami miatt megérte újra elkészíteni, de legalább egy szélesebb közönség számára válik befogadhatóvá. Kiváló vágás, mesteri zene és egy korrekt rendezés teszi a Netflix jelenlegi kínálatának egyik legjobbjává. Az ilyen ötleteket érdemes megvalósítani, az ilyen sztorikat érdemes elmesélni.


Hasonló filmek címkék alapján