Palackposta (A Q-ügyosztály esetei 3.) (2016) 144

A Conspiracy of Faith · Flaskepost fra P
112' · német, svéd, dán, norvég · dráma, thriller, krimi 16

2009-et írunk. Skóciában egy palackba zárt üzenetet sodor partra a tenger. A foszladozó papíron már alig olvashatók a vérrel írt sorok, amelyben egy testvérpár kér segítséget. A vizsgálódó helyi rendőrök kiderítik, hogy a palackot Dániában dobták vízbe, 1996-ban. Így kerül az ügy a koppenhágai… [tovább]

magyar

Szereposztás

Nikolaj Lie KaasCarl Mørck
Fares FaresAssad
Pål Sverre HagenJohannes
Jacob LohmannElias
Amanda CollinRakel
Jakob OftebroPasgård
Johanne Louise SchmidtRose Knudsen
Lotte AndersenMia
Morten KirkskovLars Bjørn
Signe Anastassia MannovLisa

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez a rész is tetszett. Izgalmas volt és érdekes, ugyanolyan jó, mint az első kettő. De ebben a részben végre láthattuk Carl érzékenyebb oldalát is. :-D A végre nem csak morci volt, de tudott kicsit sírni is. :-D Meglepően jó rész, attól eltekintve, hogy ez már a harmadik volt. Még mindig jó páros Assad és Carl. Rose is nagyon jófej csajsz őt is bírom. Pasgård olyan cuki volt. De ez a történet is érdekes volt, egy kissé betegebb és megrázóbb, kegyetlenebb. Azért, amiket Johannes tett, egy undorító alak. spoiler Nem normális volt az az ember.

Szeszj 

A Palackpostára nem nagyon emlékszem a könyvből, mármint csak részletekre. De azt tudom hogy tetszett, és arra emlékszem hogy a történet lélekfacsaró volt. Ami a filmben is megjelenik. Ez a rész jobban tetszett mint az első rész de azért annyira nem mint a második.
Carl ebben már egy másik oldalát is megmutatja, ami nagyon jó. spoiler.
Assad még mindig zseniális, ahogy Rose is.
A gyilkos meg eszement, oké nem volt könnyű gyerekorra de ez. Brutális.
Örülök hogy ezekből a jó könyvekből is csinálnak filmeket. :))

ziara 

Korrekt kis krimi. Egész jól visszaadja a könyv hangulatát. A szereplők telitalálatok.

mazsolafa

Próbálkoztak, egész jó is lett, de a könyv hangulatát azért csak kis mértékben sikerült visszaadni. Nagyságrendekkel jobb a könyv (most is).

walksdowonders 

Hát, gyerekek… Ilyen egy ízig-vérig nem amerikai alkotás, és az alkotás szót jelen esetben több értelemben is eme filmre tűzöm. Itt kérem nincsenek szuperhősök, a leszúrt, agyonvert, vízbefulladt emberkék nem vetik partra magukat és mutatnak be egy dupla rittbergert, majd egy golyóval kivégezik az éppen aktuális ellenség seregét. Ugyanmár… Itt kérem valódi emberi érzéseket látunk, igazi férfiakat, akik felvállalják azokat, ha kell könnyeket ejtenek, esendőek, nem sérthetetlenek.

Úgy ültünk be a moziba, hogy azt sem tudtuk mit fogunk nézni. Skandináv krimi. Ennyi. Ergo rossz nem lehet.
Picit lassan indult, de ezt nem rovom fel, mert olyannyira magával sodort a hangulata, a sötétben derengése, hogy még örültem is neki. A nyomozópárost iszonyatosan megkedveltem, holott tűz és víz a karakterük.

Fhú… akarom az első két részt. (Ezt is most tudtam meg, hogy van ilyen…)

Blissenobiarella 

Az első két film megtekintése után, ami a könyvek olvasását követte, iszonyúan be voltam sózva, hogy mikor jön már ez a film, de időközben megfeledkeztem róla, és csak most kerítettem sort rá.
Borzasztóan lecsupaszították a regényt, így nekem ez a film most csalódás volt az előző kettőhöz képest, azoknál nem éreztem ezt ennyire egyértelműen. Töredéke maradt meg, ami túlságosan sorozatszerűvé tette, nem derült ki egy csomó minden (pl. hogy mi van Karllal), a rejtélyt pikk-pakk megoldották, szóval valójában nem is rejtély, nyomozás elvétve található a történetben… szóval több sebből vérzik.
Ettől függetlenül adok egy 7-est, mert így is lekötött, és izgalmas is volt, pedig tudtam, mi lesz a vége. De közben többször elgondolkodtam, hogy ha a könyvet nem olvastam volna, akkor is egy tucatkrimi egyik epizódja lehetne maximum.
A Q-ügyosztály ennél sokkal komolyabb megvalósítást érdemelne, úgyhogy drukkolok a készítőknek a következő részhez. Kapják össze magukat!

piciszusz 

Ez a rész kicsit untatott, az előző sokkal izgalmasabb volt.

Marla_Singer

Távirati stílusban. Nagyon bejöttek a Q Ügyosztály filmek. A 3. rész semmivel sem volt gyengébb, mint az elődei. Morck és Assad remek páros.

TribeBubu 

Azt hiszem, joggal nevezhetjük a Hannibal Lecter történetek dán verziójának a Q-ügyosztály szériát. Ugyan előbbi sokkal eredetibb, utóbbi viszont számomra valósághűbbnek tűnik.
Pompás stáb állt össze ismét, hiszen ugyanolyan izgalmas a film elejétől a végéig, mint két elődje. (Tudom, könyv alapján készült, tehát a sztori adott, de a vágáson, rendezésen, forgatókönyvön nagyon sok múlik ilyen szempontból.) A többi pedig a megszokott magas színvonal. Még az új rendező is kiválóan helytállt.
Jöhet a többi kötet adaptációja :)

FruzsinaRacz

Szeretem a könyveikhez hasonlítani a filmeket. Jócskán átírták, és ami azt illeti hiányoltam is a könyvbeli szereplőket spoiler
Ettől függetlenül egyg, olyan filmet sikerült összehozni, ami mindezek ellenére izgalmas, fordulatos és „megindító”.
A sorozat előző két részét még nem láttam, de ezennel várólistára kerülnek.


Folytatása

Összehasonlítás

A Q-ügyosztály esetei


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján