A 64-es betegnapló (A Q-ügyosztály esetei 4.) (2018) 160

Journal 64
119' · német, dán · thriller, krimi, rejtély 16 !

Munkások egy lakás falának bontása során szörnyű felfedezést tesznek: egy titkos szobában három mumifikálódott holttestre találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl Mørck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprogø szigetére vezetnek. A sziget hírhedt kórházában egykor nőket… [tovább]

magyar

Képek 1

Szereposztás

Nikolaj Lie KaasCarl Mørck
Fares FaresAssad
Søren PilmarkMarcus Jacobsen
Johanne Louise SchmidtRose
Nicolas BroBrandt
Elliott Crosset HoveCurt Wad (fiatalon)
Anders HoveCurt Wad (idősen)
Fanny BornedalNete
Clara RosagerRita
Luise SkovGitte Charles

További szereplők

Kedvencelte 23

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Jussi Adler- Olsen egyik legfájdalmasabb és legborzasztóbb a történetei közül, könyvben is rémes volt olvasni de filmben még rosszabb. Annyira rémes hogy egyes emberek ilyeneket művelnek és nem is buknak le soha. Amit Nete-vel tettek az borzasztó, annyi mindenen kellet átmennie és annyi nő van aki ugyanezen átmegy. Senki se avatkozhat abba bele spoiler
Szerintem ez a film nagyon jól meglett oldva, hozta a könyv színvonalát, eseménydús volt, érdekes és érzelmes is. Persze nem minden így történt de egyáltalán nem volt zavaró a változtatás.
A szereplők még mindig nagyon jók, imádom Carl-t, de Assad is zseniális. A vége pedig nagyon érzelmes volt. ^-^
Az eddig filmek közül ez sikerült a legjobban, remélem hogy a többi könyv-t is megfilmesítik.
https://soundvenue.com/wp-content/uploads/2018/10/20037…

11 hozzászólás
Alexa18

Az egyik legjobb (ha nem a legjobb) krimi amit valaha láttam. Minden megvan benne és még annál több is. Fordulatos, izgalmas, felkavaró és még néhol vicces is. Kedvenc lett és amint lehet megnézem a sorozat első három részét is.

2 hozzászólás
ziara

Ez volt a legdurvább sztori az összes közül. Könyvben is.
Nyilván úgy nem lehetett megcsinálni, mint a könyvben volt, de a forgatókönyvíró jó munkàt végzett. Kicsit átírta, de alapvetően nem változtatta meg a történetet.
Carl és Assad az egyik kedvenc zsarupàrosom<3
Remélem, az ötödik rész új színészei is hozni tudják majd ezt a szintet!!! A történet hasonlóképp beteg lesz, az biztos.

Little_Monster

A Q ügyosztály minden filmje nagyon tetszett. Kellemesen színtelen, rideg, végig olyan borzongató hangulatot áraszt, amit csak az északi hidegben élők tudnak hitelesen visszaadni a filmvásznon. Ezért is imádom a skandináv krimiket, nem kendőzik el a dolgokat, van tartalom, izgalmas, emberi. A két főszereplő remek választás, nagyon jól egészítik ki egymást. A kettejük dinamikájából fakadó keserédes humor pedig a legváratlanabb helyzetekben oldja a feszültséget. A témaválasztás remek, a kivitelezés, pedig ahogy eddig is, elsőrangú.

Törpillaa 

Ez a része is nagyon tetszett. Izgalmas volt, fordulatos, és nagyon érdekes. Végig lekötötte a figyelmem. Carl és Assad még mindig nagyon jók együtt, szerethetőek. Rose is jófej csajszi. De ez a sztori, ez az újabb ügy, brutális, és kegyetlen, beteges, őrült, gusztustalan, amit műveltek szegény nőkkel… Ha az előző részben a pasi volt a nem normális. Akkor ebben a részben Curt Wad köröket ver rá az őrült beteges nézeteivel, és a hozzá hasonló, gusztustalan egy emberek. Akik erre képesek… spoiler De legalább elkapták őket. Carl pedig újra elérzékenyült, és mosolygott is kissé, szegény Assad jól megjárta, de azért kicsit viccelődtek is Carl-al, spoiler Nagyon jó nyomozó párosok együtt, annyira bírom őket. Remélem még lesz folytatása a sorozatnak, de addigis tuti újranézős lesz ez a része is. :-)

eNNBeus 

Feszült, izgalmas, fordulatos, a téma totál kiborító, kellően nyers a megvalósítás, piszok jó krimi.

Sister

Életem első Q-ügyosztályos esete, de biztos, hogy nem az utolsó. :) Elképesztően izgalmas, fordulatos, olykor humoros rész ez – alig várom, hogy bepótoljuk a többi esetet is! Nem hittem volna, hogy ilyen jó lesz, én voltam a legjobban meglepve. Hiába, a skandináv krimik még mindig elsőosztályúak…

Kiskakukk 

Csont nélkül 10 csillag. Nagyon-nagyon jó volt. Kitűnő krimi, ami mentes a legtöbb tipikus sablon elemektől, amit pl. egy amerikai testvérében láthatunk.spoiler Ez az!
Még mindig remek a hangulat, érdekes a bűneset és még mindig nagyszerűek a karakterek. Assad és Carl remek páros. Apropó, Assad… Fogadnom kellett volna a film megnézése előtt. spoiler

dulkap 

Nem vagyok egy nagy Q-ügyosztály rajongó, ahogy az látható is a korábbi filmek csillagozásainál. De ami jó, azt el kell ismerni és ez a film jó. Kicsit fura módon beemelték a humort is, de abszolút jól használva, akkor amikor még odaillik és jó formában is. A történet is szépen van felépítve és szerencsére a mára már elcsépelt szerkezettől is elrugaszkodott kicsit. Egy-két hiba azért fel-fel bukkan, de ezek minimálisak és nem zavaróak.
Az év első kellemes csalódása.

a_girl92

Ú na ez nekem nagyon tetszett, durva egy története volt….. : O lekötött és érdekelt végig :) legjobb filmek közé tartozik amiket mostanában láttam…


Folytatása

Összehasonlítás

A Q-ügyosztály esetei


Hasonló filmek címkék alapján