Nyomtalanul (A Q-ügyosztály esetei 1.) (2013) 185

The Keeper of Lost Causes · Kvinden i buret
97' · német, svéd, dán, norvég · thriller, krimi, rejtély 16

Egy szolgálatteljesítés közben vétett hiba miatt a tehetséges, de öntörvényű nyomozót, Carl Morc-ot parkolópályára állítják, és megbízzák, hogy egy alagsori irodában irányítsa a Q-ügyosztály munkáját. Társa, Assad segítségével megoldatlanul lezárt ügyeket vesznek újra elő, hogy szelektálják és… [tovább]

magyar

Képek 2

Szereposztás

Nikolaj Lie KaasCarl Morck
Fares FaresAssad
Claus Maack BahnsenMerete apja
Marie Hammer BodaJespers kaereste
Rasmus BotoftTage Baggesen
Michael BrostrupBorge Bak
Nynne BojsenSocialradgiver
Per Scheel KrügerAnker
Troels LybyHardy Henningsen
Søren PilmarkMarcus Jacobsen

További szereplők

Kedvencelte 22

Várólistára tette 120


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Jussi Adler-Olsen egyik kedvenc krimi íróm, olvastam majdnem mindegyik könyvét és imádtam is. Szóval mindenképpen kellet látnom a filmet, bár már egy kicsit később látom mint mikor kijött de nem baj! :D
Először a film tetszett, érdekes volt még annak ellenére hogy azért nem minden így volt a könyvben, de az első 10 perc után eltudtam vonatkoztatni és utána már jobban is tetszett. Izgalmas volt és igaz hogy tudtam hogy mi lesz de azért egy kicsit izgultam spoiler.
Mondjuk azon egy kicsit kiakadtam hogy Assad rendőr, elég fura volt.
A szereplők szerintem nagyon jók, főleg Uffa-t és Merete-t játszó színészek, nagyon ügyesen hozták a spoiler.
Egyébként én nem így képzeltem Carl-t, egy kicsit öregebben és egy kicsit csúnyábban de nem baj hogy ő lett Carl! :D https://media.port.hu/forum/posts/3416819.jpg
Assad is jó volt! :D Őt mondjuk így képzeltem el! :)) https://vignette.wikia.nocookie.net/starwars/images/f/f…
Volt benne egy két brutális rész, főleg a fogkihúzós. Az durva volt.
Kíváncsi vagyok a többi részre hogy hogyan oldották meg.

Törpillaa 

Izgalmas egy film az biztos, cseppet sem untam. Már másodszorra láttam, és még mindig nem olvastam a könyvet, de a film az tetszik nekem. A szereplők jók voltak, és a sztori is nagyon érdekes, végig lekötötte a figyelmem. Carl a mindig morcos bunkó nyomozó nagyon tetszett, meg az is, hogy nem adta fel a nyomozást. Assad is tetszett, jófej és ő sokkal kedvesebb volt nála, de így ketten nagyon jó párost alkottak. :-) spoiler De végül sikerült elkapni, és megtalálni, megoldották az ügyet, és még egy kis picuri mosoly is látszott a morci nyomozó arcán a végére. :-D

Blissenobiarella 

A könyv elolvasása után néztem meg a filmet, de valószínűleg enélkül sem kapott volna 10 csillagot. De így még annyira se, mert adaptációnak csak jó, nem kitűnő, annak ellenére hogy egyébként minden szempontból tisztes munka.
Az egyetlen dolog ami nekem nem tetszett, az a színészválasztás, mert én nagyon másnak képzeltem a két főszereplőt, azon belül is elsősorban Assadot. Assad a könyv szerint alacsony, köpcös…. ide meg betettek egy barna félistent. …aki egyébként nagyon jól játszik, szóval értem a választást, csak nekem ez így már egy másik szerep, még akkor is, ha egyébként belső tulajdonságok tekintetében azonos a karakter.
Szóval mindent egybevetve amúgy egy nagyon jó kis krimi ez, nézzétek meg, jó szívvel ajánlom, de nekem a könyv annyira bejött, hogy a film nem tudott jobb lenni. (De talán nem is kell neki)

Coralie 

Pár napja olvastam a könyvet, az nagyon tetszett, így mindenképp látni szerettem volna a filmet is. A színészeket tökéletesen választották ki. Nikolaj jól alakítja a lelkileg sérült, borús hangulatú Carlt, Fares pedig még nála is jobban Assadot. Utóbbi már olvasás közben is a kedvenc karakterem lett, és itt is jól átjött az optimista, kitartó hozzáállása, és valamennyit megőriztek a jó ötleteiből is. Amit kifogásolni tudok benne, az a történet feldolgozása, vagyis az adaptáció. Egyrészt kicsit zavaró volt, hogy több dolgot is átírtak a könyvhöz képest, ami persze érthető, próbálták tömöríteni, csak ez annyira jól sikerült, hogy túl egyszerűnek tűnt a történet. Persze lehet, hogy csak azért érzem így, mert már előre tudtam, mi fog történni. A másik ami kevésbé tetszett, hogy Carl és Assad szerepkörein némileg módosítottak. spoiler Eredetileg Carl nem nagyon akarja ezeket az ügyeket, Assad biztatására kezdnek csak bele a nyomozásba, a filmben meg pont fordítva volt, mintha az asszisztense inkább hátráltatná néha amikor gondolkodni akar. Összességében azért tetszett, érdekes volt látni ezt a verziót is.

AniTiger 

MORCIKAAAAAAAAAAA… komolyan ezt a pacákot, amint meglátták grumpyban bevonulni felvették egy szó nélkül Carl Morc(i)k(a) szerepére! Assad valami zseniális lett, a színész is jó és a szerepet is jól játszotta. A beszólások kifejezetten gonoszak – főleg a kórházi betegnél (Henry?), amit bírtam. A cselekmény… uhh. Kíváncsi voltam, mi lesz, ki és miért. Egy jelenetet eltekertem… (Igen, a jelenetnek köze van a fogfájáshoz meg valami szerszámhoz. :D) a többi viszont tök jó volt. Ütős.

Egyébként a harmadik részt olvastam, az is érdekel filmen, de nem hiszem, hogy ezeket (Q ügyosztály 1-2. rész) elolvasnám valaha is. Bár ki tudja. A másodikat még lehet.

piciszusz 

Sajnos eddig csak az első részét láttam a sorozatnak, de most sokkal jobban tetszett, mint anno. Ez egy izgalmas krimi, na. Tudnak valamit ott fent északon :)

victoria_m997

Az eleje unalmas volt, nem is figyeltem annyira, de a közepétől elég izgalmassá váltak a dolgok. Igazából várom, hogy folytassam a sorozatot.

danlin 

Szeretem a könyvsorozatot, Carl morcos, antiszociális nyomozómódszerét és Assad találékonyságát. A szereplőket nem pont úgy képzelt el, de a színészek rám cáfoltak, mert jól formálták meg a karaktereket. A történet maradt ugyanaz, így meglepetés nem volt. Meretes hihetetlen nő, nagyon bátor és kitartó volt, és a film ezt meg is mutatta. Kíváncsi vagyok lesz-e folytatása a filmnek.

4 hozzászólás
Belle_Maundrell

A könyv már régóta kívánságlistás nálam, és ezután is az marad. Szeretem a skandináv krimiket, nagyon bejövős ez a sötét hangulat. Érdekes volt az ügy, amit fel kellett deríteni, még így is, hogy tudtuk, hogy Merete életben van. A főgonoszt sajnáltam, de ettől még nem értem meg azt, amit tett, mert a kiscsaj már így is „megbűnhődött” a szülei halála és az öccse állapota által. Meg azért elég durva módja ez a bosszúnak. Nagyon szurkoltam, hogy időben odaérjenek a végén, mert már kezdtem felkészíteni magam a ritka gusztustalan dolgokra.
Carl elég morcosnak tűnt, gondolom, a könyvben jobban belelátunk a jellemébe, de Assadot valamiért nagyon bírtam. Szívesen megnézném a folytatást is.

Mr_White 

Azt hiszem a filmesek mindent kihoztak az irodalmi alapanyagból, amit lehetett, szóval jobb lett, mint a könyv. Ez a széria első része, itt még szerepet kap Mörck magánélete, ha nem is olyan mértékben, mint a regényben. A napokban néztem a 3. részt, abban ez már teljesen kiveszett, nem tudni, miért.


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Carl Mørck: Elmehetek?
Főnök: Nem, örülnék, ha még maradnál.

4 hozzászólás
Kontra_Judit 

Carl: Mit hagytál még ki a jelentésből? Jól el voltál havazva, sok ügyed volt egyszerre.
Marcus: Mit foglalkozol ezzel egyáltalán? Lezárt ügy. Öngyilkosság volt.
Carl: Ha engem megölnek, ígérd meg, hogy nem vállalod az ügyet.
Marcus: Rohadj meg!

Kontra_Judit 

Carl: A régi ügyek felgöngyölítése nyugdíjas meló.


Folytatása

Összehasonlítás

A Q-ügyosztály esetei


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján