Hajtóvadászat (A Q-ügyosztály esetei 5.) (2021) 27

The Marco Effect · Marco effekten
125' · német, dán, cseh · thriller, krimi 16

Egy 14 éves utcakölyköt tartóztat le a dán határőrség egy eltűnt személy útlevelének birtoklása miatt. A rendőrség Q-ügyosztálya és Carl Mørck felügyelő kapja a feladatot, hogy megtalálja a kapcsolatot az eltűnt köztisztviselő és a tinédzser között. A helyzetet nehezíti, hogy az útlevél… [tovább]

angol · magyar
magyar

Képek 1

Szereposztás

Ulrich ThomsenCarl Mørck
Zaki YoussefAssad
Sofie TorpRose
Thomas W. GabrielssonHardy
Helle Pilar Larsen
Anders MatthesenTeis Snap
Henrik Noél OlesenMarcus Jacobsen
Caspar PhillipsonRene Eriksen
Lisa CarlehedMona
Joen BilleJens Brage-Schmidt

További szereplők

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Coralie 

VISSZA AKAROM KAPNI NIKOLAJT ÉS FAREST! :"((((

Megnéztem. Tényleg akartam neki esélyt adni, elfogultságtól mentesen, mert attól, hogy változtatnak a színészeken, még lehetett volna jó is, DE nem lett. Egész idő alatt tele voltam feszültséggel, nem tudom mikor voltam (ha voltam egyáltalán) ilyen ideges filmnézés közben. Már az első 10 percben azt hajtogattam, hogy nem, ez nekem nem kell, ez borzalom. Se a megszokott krimi hangulat, se a színészek kisugárzása, se izgalom, semmi. Komolyan ezt akarta az író?? Ezért ment a hiszti, hogy neki nem tetszenek a régi színészek, hogy ezt a hulladékot összehozza, ami szerinte sokkal jobb?! Ilyennek látta a könyve szereplőit? Akkor hála az égnek, hogy mi olvasók meg nem, mert különben el sem olvastam volna. Nem értem, egyszerűen nem! Adott egy sikeres könyvsorozat, amiből készült egy sikeres adaptáció-sorozat, és akkor a tudathasadásos író miatt változtatni kell. Őt zavarja, hogy Nikolaj nem elég „Carl-os”, jelentsen ez bármit (szerintem tökéletes volt), Fares meg svéd akcentussal beszéli a dánt. Tényleg? Nem zavarja, hogy a könyveiben Assad nem is beszél eleinte jól dánul?? Nem ő írta? Komolyan ilyen indokokkal kellett belekötni sokak kedvenceibe? Kiborító.
A film nagyon unalmas, az utolsó 20 perc az, ami valamennyire izgalmas lett, de én rettenetesen szenvedtem közben. Annyira, hogy egy idő után átváltottam a tévén kétszeres lejátszási sebességre, mert a sok üresjáratra kár lett volna időt pazarolni. Mennek, beszélnek, mennek, beszélnek… Mondjuk a könyv sem volt ilyen szempontból egy nagy eresztés, nekem ez a rész tetszett olvasva is a legkevésbé, de attól még lehetett volna egy jobb feldolgozás. Ulrich Thomsen sajnos csak egy idegbeteg Carlt ad nekünk, aki indulatos egy gyerekkel, egyfolytában kérődzik (=rágózik), amitől le tudtam volna ütni. Értem én, hogy leszokóban a cigiről, de irritáló volt a feje. Zaki meg sajnos egy sótlan, unalmas Assad lett. Hiányzik belőle a tartás és a pozitív kisugárzás is, pont azok a tulajdonságok, amiért a könyvbeli karaktert annyira szerettük, és a korábbi filmbeli alakítást is. A két színész között nulla kémia van, sem a bajtársiasság, sem a barátság nem jön át. Rose meg egy darab hideg kő lett, nem tudom hogyan akarják ezzel a színésznővel eljátszatni majd a karakter fura személyiségét, a korábbi hiperaktív, energikus alakítás a másik színésznőtől sokkal hitelesebb volt. Dicséret egyedül a Marcot alakító srácnak jár, ő legalább eljátszotta, amit a szerepe megkívánt.
Összességében hatalmas csalódás, nem tudom szeretni, sem jobbra értékelni és nem is akarom! Tönkretették az egyik kedvenc film-sorozatomat. :(( Nem bocsájtom meg.

A könyveket olvasom majd tovább, de azért is a megszokott arcokat fogom elképzelni olvasás közben! Legalább ott nem vehetik el az élményt.

8 hozzászólás
Dénes_Gabriella

Komolyan az ötödik részre más embereket kell felvenni? Más karakterűvé kell tenni a megszokott „hősöket”? Teljesen más díszletben kell játszani? És tényleg sikerült agyoncsapni ezt a részt. Olyan unalmas volt az előzőekhez képest, hogy az este belealudtam.
Borzalom.

L_Reggie 

Ebben a filmben konkrétan nem történik semmi, semmi, ée most nem viccelek, nem túlzok. A forgatókönyv úgy 3 oldal lehetett, annyit tenne ki a cselekmény és a párbeszédek. Merthogy az utóbbiak nincsenek. Carl és Assad szerintem 5 mondatot váltottak az egész film alatt. Meg amígy nem tudunk megróluk semmit. Most mondjon nekem valaki 5 tulajdonságot bármelyikükről. A cselekmény annyi hogy mennek ide, mennek oda, semmi, aztán bumm, egy rendszám tábla keresés és kész az ügy. Ez simán egy pocsék film.

Sister

Hát, na, én próbáltam nyitottan hozzáállni, de az az igazság, hogy ez az új szereposztás nagyon nem az igazi. Baromira nem éreztem a kémiát a nyomozópáros között, és Mørck is csak árnyéka volt önmagának. Nekem ez a nagypapás stílus teljesen karakteridegen.

De ha ezeken túllépek, akkor is felmerül a kérdés: mi a fene indokolta a két órás műsoridőt? Iszonyú lassan alakulnak a dolgok, és az időnként elmélázó, már-már művészfilmbe illő snittek is tovább lassítják az amúgy sem pörgős cselekményt. Az eddigi ügyosztályos részek tekintetében sajnos a leggyengébb láncszem, és nem csak a színészcserék miatt… Kár érte.

Vatis

A regény címe magyarul, amiből a film készült az volt, hogy hajtóvadászat. Na ez az, ami ebben a filmben nem volt. Úgy, hogy olvastam a regényt, tudtam, miről szól a film, ki kicsoda benne. Enélkül biztosan csak pislogtam volna.
A régi színészek jobbak voltak, bár nem a mostani színészi alakítás miatt lett ez a rész összecsapott.

Demonshadow 

Nekem is fáj, hogy cserélték a főszereplőket. Teljesen más hangulata van így a filmsorozatnak, és egy rész után érthetően kevéssé muzsikál jól együtt a két színész. De attól még ez a rész nem olyan rossz, mint ahogy a jelenlegi állás mutatja… (61%) Érzek ebben némi elfogultságot, kényszeres alulpontozást, ami, félreértés ne essék, nekem is fáj, de a film attól még igenis jó.


Folytatása

Összehasonlítás

A Q-ügyosztály esetei


Hasonló filmek címkék alapján