Locke – Nincs visszaút (2013) 95

Locke
85' · amerikai, angol · dráma, kamaradráma

Ivan Locke igyekszik túlélni élete legnehezebb napját, amely végén már csak azt várja, hogy hazatérhessen a családjához. Sorsa egyik pillanatról a másikra válik tragikussá, az ezt kiváltó személyekkel pedig csak telefonon tud kapcsolatot tartani.

angol

Képek 2

Szereposztás

Tom HardyIvan Locke
Olivia ColmanBethan (hang)
Ruth WilsonKatrina (hang)
Andrew ScottDonal (hang)
Ben DanielsGareth (hang)
Tom HollandEddie (hang)
Bill MilnerSean (hang)
Danny WebbCassidy (hang)
Alice LoweMargaret nővér (hang)
Silas CarsonDr. Gullu (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Hiába egyszereplős a film, egy egész élet tárul lelki szemeink elé. Egy elhivatott emberé, aki nem akarja az apja hibáját elkövetni és olyat tesz ami felforgatja addigi életét. A dráma jól előkészített, egyenletesen sorakoznak fel a különböző problémák. Azok megoldására nagy erőfeszítéseket tesz hősünk, de nem tud mindennek és mindenkinek megfelelni, bármennyire is szeretne. Nekem tetszett!

Honey_Fly 

A Fülke óta tudjuk, hogy a feszültség keltéséhez nem kell sok helyszín. Jelen esetben még sok szereplő sem. Látni konkrétan csak egyet látunk. Tom Hardy ül egy autóban, másfél órán keresztül vezet és közben folyamatosan telefonál. Hol a munkahelyével, hol a családjával, hol pedig egy harmadik emberrel. Próbál mindenhol a saját elvei szerint megfelelni és közben darabokra hullik az élete. Az övével együtt pedig a többiekéről is szépen lassan potyog le a cukormáz. Szomorú helyzet, de engem nem tudott igazán meghatni. Nem tudtam együtt érezni vele. És ez nem feltétlenül azért volt, mert baromi idegesítő az amikor megkérdezed, hogy mi van, a válasz pedig nem konkrétum, hanem az, hogy „ne aggódj, nincs semmi baj, megoldom”. Köszi, ez igazán megnyugtató. A vége pedig… spoiler

agi89

Na ez egy rohadt nehéz film.
Hisz 1 azaz egy szál színész viszi végig az egészet. Ez nagyon nem megszokott.

Már régebben ajánlotta egy kedves munkatársam/barátom hogy feltétlen nézzem meg, mert Tom Hardy fenomenális benne. És tényleg és tényleg és TÉNYLEG!!!

Ha túl lendülünk azon, hogy egy autóba vagyunk bezárva 80 percig Tommal… ;D
És kezdjük felfogni, hogy miről is van itt szó…
Rájövünk, mennyire lebilincselő lélektani dráma ez a film. És várod már hogy csörögjön a telefon vagy szuggerálod Őt, ugyan hívja már fel valamelyik embert, mert tudni akarod mi lesz.

És ami nagyon tetszik benne: még 3 nappal később is agyalok a filmen, a történeten. Ez mindent elmond róla.

Pandamonium

Féltem, hogy annyira unalmas lesz, hogy nem bírom majd végignézni, de meglepetésemre nem így lett. Tény, hogy nem ez a legjobb film, amit láttam tőle, mert nem egy nagyon cselekményes történet, de én mégsem unatkoztam rajta. Tom Hardy mindenben jó, ebben is.
Először angolul néztem felirat nélkül, és most másodjára feliratosan, amiből örömmel leszűrtem, hogy nagyon sok mindent értettem :)
+Megjegyzem Tom Hardyt érdemes eredeti nyelven nézni!

haboskakao

Nagyon tetszett! Pedig nem gondoltam volna, hogy végig tudok ülni egy ilyen egyszereplős filmet, hiszen tényleg annyi történik, hogy a pasi vezet, és közben telefonál. Alapjában véve ez semmitmondónak tűnik, mégis teljesen lekötött, bár szerintem sokat dob rajta Tom Hardy alakítása: zseniális, mint mindig, már többször bizonyított, és most sem csalódtam, teljesen hiteles. Bátran ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg :)

Rekaboni

Ez most nem igazán talált be nálam. Hiányoltam néhány előzményt és az is érdekelt volna, hogy mi történik vele mindezek után. Tom Hardy alakítása megint zseniális volt, mindig azt a legnehezebb eljátszani, ha csak egyetlen szereplő van egy filmben, ezért le a kalappal előtte, de maga a film szerintem unalmas volt.

mazsolafa

Nagyon izgalmas a felállás, hisz egyszereplős drámát láthatunk, a többiek csak hangban vannak jelen. Másfél óra alatt egy valahová tartó úton omlik össze egyszer csak az életed egyetlen egy korábbi ballépés miatt. A feszültséget végig fent tudta tartani és Tom Hardy ismét remekel.
8.5 csillag

UI: Szerintem Locke az egyik legbátrabb főhős. Hibázott, bevallja és vállalja a következményeket. Elhatároz valamit és makacsul kiáll mellette.

Nyx

Úgy ugrottam bele ebbe a filmbe, hogy szinte semmit sem tudtam a történetéről. Annyit láttam csupán, hogy egyszereplős műről van szó, a többi színész csak a hangját adja – mint később megtudtam, a telefonhívásokhoz.
Igen, a Locke arról szól, hogy egy férfi ül a kocsijában és telefonál.
Volt pár aggodalmam.
Már az első tizenöt percben bemutatták a két fő konfliktust, emiatt nem bíztam benne túlságosan, hogy meg tudja tartani az érdeklődésemet. Oké, leginkább arra számítottam hogy rettenetesen unni fogom. De érdekes módon nem ez történt.

Tom Hardy zseniális, de ezt már megszokhattuk tőle. Kifogástalanul vállalja magára az egész filmet, elég nehéz munkája lehetett.

A film legnagyobb erőssége az üzenete. Mikor valami nehéz dolgot kellene megcsinálnom, vagy egyszerűen úgy érzem, elegem van mindenből, vissza-visszagondolok arra a lelki megpróbáltatásra, amivel ez az ember megküzdött. Minden alkalommal, amikor visszafordulhatott vagy elszökhetett volna, összekapva magát folytatta az utat.

A Locke mindenképpen egy új élmény volt.

2 hozzászólás
Little_Monster 

Tom Hardy miatt megérte, ezek után csak még inkább nagyra tartom a hapsit. Gondolatébresztő volt, utána még egy fél délutánig foglalkoztatott, de végül csak egy dolog maradt meg belőle, jobban mint a cím, ez pedig az, hogy: CONCRETE.

1 hozzászólás
abby 

Kicsit tartottam tőle, hogy milyen lesz, mert hiába Tom Hardy zsenialitása, ha a film nyögvenyelős és nem akar működni, de ez pozitív csalódás volt. Teljes egészében lekötött, érdekes és működő megvalósítás, megspékelve Hardy remek alakításával, de nem szabad elfeledkezni például csak a hangjukat hallató színészekről sem, akik szintén remekül vissza tudták adni az érzelmeket a telefonhívásokon keresztül.


Népszerű idézetek

uchtritz 

You make one mistake, Donal, one little fucking mistake, and the whole world comes crashing down around you.

1 hozzászólás
uchtritz 

I want to know that I'm not driving in one direction.

uchtritz 

Donal, don't trust God when it comes to concrete.

Corvus_CoRex 

Locke: Csak egy hibát véts, Donal, egyetlen kibaszott hibát, és az egész világ összedől körülötted.

uchtritz 

Ivan Locke: It was once.
Katrina: And the difference between never and once is the whole world. The difference between never and once is the difference between good and bad.

Corvus_CoRex 

Gareth: Jézus az égben, ez beton! Olyan, mint a szar, Ivan! Mint a fos! Ha megindul, nem tarthatod vissza!
Locke: Ahogy a gyereket sem…

Corvus_CoRex 

Locke: Csak egy alkalom volt.
Katrina: Egy alkalom?! A különbség az egy és a nulla között egy egész világ!

Corvus_CoRex 

Katrina: Azt mondtad, hogy egyáltalán nem olyan. Egy éjszakát voltál vele és már ismered is?

Corvus_CoRex 

Locke: Minden rendben lesz. Mert gondoskodom róla, csak figyelj, csak figyelj! Látod, ha a kezedbe veszed az irányítást és harcolsz keményen, harcolsz minden erőddel, akkor rendben lesz. És tartod a tervet, rendben lesz.

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Locke: Donal, nem bízol meg Istenben, ha betonozásról van szó.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján