Nulladik óra (1985) 269

The Breakfast Club
97' · amerikai · dráma, vígjáték

Egy hideg szombat reggel öt diák tölti büntetését az előkelő középiskola könyvtárában: a jó sportoló, a punk, az úrilány, a családi gondokkal küszködő tolvaj és az iskola esze, a csodagyerek. A nap folyamán ez az öt, szinte idegen ember ráébred arra, hogy sokkal több bennük a közös, mint azt… [tovább]

angol

Képek 33

Szereposztás

Emilio EstevezAndrew Clark
Anthony Michael HallBrian Johnson
Judd NelsonJohn Bender
Molly RingwaldClaire Standish
Ally SheedyAllison Reynolds
Paul GleasonRichard Vernon
John KapelosCarl

Kedvencelte 98

Várólistára tette 222


Kiemelt értékelések

Charityy 

Hogy ezt én eddig miért nem láttam? Iszonyatosan tetszett a film, ahogy apránként megismertük a szereplőket és a családi hátterüket. Szórakozás mellett még mondanivalója is van a filmnek. Ne ítéljünk elsőre, sosem tudhatod, hogy épp min megy keresztül a másik.
Jó volt látni, ahogy az elején még mindenki utálta a másikat, majd szépen lassan egy csapattá, barátokká formálódtak.

tonks

Kicsit azért sajnálom, hogy nem gimis éveimben talált meg ez a film, de összességében mégis talán jobb, hogy most felnőtt fejjel, 23 évesen néztem meg először (és most sokadjára). Azért ez a dilemma, mert gimisként jó lett volna más különceket is látni és talán segített volna túlélni azt a világot, másrészt nekem még most is bőven ad mondanivalót.
Imádom az egészet, a zenéket, a beszélgetéseket, a konfliktusokat, a viccelődéseket, a végét. Hihetetlenül sajnálom, hogy csak egy filmnyi időm van ezzel a csapattal.

Azt pedig kimondottan sajnálom, hogy a mostani tiniknek nincs ilyen film, sajnos szerintem igény sincs egy olyan tinifilmre, amiben 5 kamasz beszélget és üti el az időt egy napon át mindenféle mobil, játék, robbanás és szex nélkül.

sipiarpi 

Ma miért nem csinálnak ilyen filmeket? Még 30 év múlva is aktuális. Szimpla szórakozás mellett tartalom is van a filmben. Tessék megnézni!

Emilie

Imádom…. bár én lehettem volna a hatodik tag ebben a Breakfast Club-ban.

Lexy

Kicsit rosszul érzem magam, amiért nem tudom kellően értékelni ezt a kultfilmet. Számomra kissé lapos és vontatott volt. Az pedig elég irreális, hogy fiatalok ilyen bölcsességekkel dobálózzanak. A szereplők között lévő kezdetleges ellentétek, majd pedig a barátságuk kialakulása érdekes volt, de sokkal több aligha válik maradandóvá számomra.

viky0222 

Ha nincs a Pitch Perfect, lehet, hogy sosem akarom megnézni. Nem is igazán tudtam, mire számítsak, de egészen pozitív csalódás lett belőle. Nagyon érdekes volt végignézni, ahogyan változnak a szereplők egymással szemben, másképp kezdtek nézni egymásra, mikor szépen lassan kiderült mindenkiről a családi hettere. Szépen bemutatja, hogy nem szabadna elsőre ítélni, és hogy sosem tudhatjuk biztosra, min megy keresztül a másik. Különc szereplők, akikről jó volt többet megtudni, de mégsem tudtam megkedvelni egyiküket sem különösebben a végére. Plusz egy kicsit néha már kezdtem elunni, de ettől függetelenül mégis szerettem. A színészi játékot kifejezetten imádtam, akadtak jó poénok is, és úgy összességében örülök, hogy megnéztem, és nem lenne baj, ha készülnének még hasonló filmek. Olyan filmek középiskolásokról, amiknek van tartalmuk, de nem feltétlenül haldoklik benne senki.

krlany 

5 diák, 8 órás iskolai büntetésben, és a végén két szerelmes pár távozik… ó igen, azok a ’80-as évek. Jó problémákat pedzeget a film, de nem elég jól teszi.
spoiler

icu79

Egy kellemes, de mégis elgondolkodtató film, bár sok mozzanata már nem aktuális, de azért a mondanivalói még ma is időszerűek lehetnek. Kicsit szülő, kicsit pedagógus szemmel is néztem és egyébként is tele vagyok kételyekkel, de itt egy újabb példa mennyi módon el lehet rontani.

Imma 

Látom az értékeit, és hogy ez miért lehetett nagyon jó annak idején, de szerintem eljárt felette az idő. Ami akkor új volt, mostanra klisé, és a hibái sem könnyen elnézhetőek, ha a mai hasonló, jó filmek mellé állítom őket. Azért van benne jó pár jó jelenet :)
(Kérlek, ne szedjetek darabokra.)

Banditaa

Ezt a nyolcvanas-kilencvenes években vagy nem adták a tévében vagy csak valamiért elkerült, de örülök, hogy végre megnéztem. Egyszerű történet, sztereotíp(nak tűnő) karakterek, de a mondanivalója még 33 év után is aktuális. Nagyon jó lenne, ha minél több tizenéves látná ezt a filmet – nekik is, meg a világnak is.


Népszerű idézetek

Eirian 

Brian Johnson: Dear Mr. Vernon, we accept the fact that we had to sacrifice a whole Saturday in detention for whatever it was we did wrong. But we think you're crazy to make us write an essay telling you who we think we are. You see us as you want to see us – in the simplest terms, in the most convenient definitions. But what we found out is that each one of us is a brain…
Andrew Clark: …and an athlete…
Allison Reynolds: …and a basket case…
Claire Standish: …a princess…
John Bender: …and a criminal…
Brian Johnson: Does that answer your question? Sincerely yours, the Breakfast Club.

Eirian 

We're all pretty bizarre. Some of us are just better at hiding it, that's all.

duracell

Andrew: Why do you have to insult everybody?
John: I'm being honest, asshole. I would expect you to know the difference.

duracell

Andrew: What do you need a fake I.D. for?
Brian: So I can vote.

duracell

Mr. Vernon: What if your home… what if your family… what if your dope was on fire?
John: Impossible, sir. It's in Johnson's underwear.

duracell

Andrew: Speak for yourself.
John: Do you think I'd speak for you? I don't even know your language.

duracell

Claire: Why didn't you want me to know that you are a virgin?
Brian: Because it's my business – my personal business.
John: Well, Brian, it doesn't sound like you're doing any business.

duracell

John: You are a bitch.
Claire: Why? 'Cause I'm telling the truth, that makes me a bitch?
John: No. 'Cause you know how shitty that is to do someone, and you don't got the balls to stand up to your friends and tell them you're gonna like who you wanna like.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján