Nulladik óra (1985) 335

The Breakfast Club
97' · amerikai · dráma, vígjáték, kamaradráma

Egy hideg szombat reggel öt diák tölti büntetését az előkelő középiskola könyvtárában: a jó sportoló, a punk, az úrilány, a családi gondokkal küszködő tolvaj és az iskola esze, a csodagyerek. A nap folyamán ez az öt, szinte idegen ember ráébred arra, hogy sokkal több bennük a közös, mint azt… [tovább]

angol

Képek 45

Szereposztás

Emilio EstevezAndrew Clark
Anthony Michael HallBrian Johnson
Judd NelsonJohn Bender
Molly RingwaldClaire Standish
Ally SheedyAllison Reynolds
Paul GleasonRichard Vernon
John KapelosCarl
Perry CrawfordAllison apja
Mary ChristianBrian nővére
Ron DeanAndy apja

További szereplők

Kedvencelte 109

Várólistára tette 254


Kiemelt értékelések

Zahra 

Hogy ezt én eddig miért nem láttam? Iszonyatosan tetszett a film, ahogy apránként megismertük a szereplőket és a családi hátterüket. Szórakozás mellett még mondanivalója is van a filmnek. Ne ítéljünk elsőre, sosem tudhatod, hogy épp min megy keresztül a másik.
Jó volt látni, ahogy az elején még mindenki utálta a másikat, majd szépen lassan egy csapattá, barátokká formálódtak.

tonks

Kicsit azért sajnálom, hogy nem gimis éveimben talált meg ez a film, de összességében mégis talán jobb, hogy most felnőtt fejjel, 23 évesen néztem meg először (és most sokadjára). Azért ez a dilemma, mert gimisként jó lett volna más különceket is látni és talán segített volna túlélni azt a világot, másrészt nekem még most is bőven ad mondanivalót.
Imádom az egészet, a zenéket, a beszélgetéseket, a konfliktusokat, a viccelődéseket, a végét. Hihetetlenül sajnálom, hogy csak egy filmnyi időm van ezzel a csapattal.

Azt pedig kimondottan sajnálom, hogy a mostani tiniknek nincs ilyen film, sajnos szerintem igény sincs egy olyan tinifilmre, amiben 5 kamasz beszélget és üti el az időt egy napon át mindenféle mobil, játék, robbanás és szex nélkül.

sipiarpi 

Ma miért nem csinálnak ilyen filmeket? Még 30 év múlva is aktuális. Szimpla szórakozás mellett tartalom is van a filmben. Tessék megnézni!

Törpillaa 

Nem rossz film, a Tökéletes hang első részében hallottam először ennek a filmnek a főcím dalát, és már akkor is tetszett, bár fogalmam se volt róla, mi az a Nulladik óra, de már nagyon kíváncsi voltam rá, és még csak most sikerült megnéznem a filmet, mert fent találtam a SkyShowtime-on. A sztori nem egy nagy durranás, a szereplők szimpatikusak, de nem lettek kedvencek, de azért szórakoztatóak voltak néha, annak ellenére, hogy komoly dolgokról is beszéltek, és azért van mondanivalója is, hangulatos is, meg akár tanulságos is lehetne a mai fiataloknak. A zenék tetszettek, és a sztori sem volt olyan rossz, kár, hogy eddig nem láttam, mert részben szórakoztató is volt. Vernont nagyon nem bírtam, fel kellett volna csak rúgni néha. Annyira utálatos volt néha, főleg Johnnal szemben.

Szeszj 

Sajnálom hogy nem korábban láttam, biztos hogy akkor ezerszer jobban tetszett volna mint most, nem azt mondom hogy most nem tetszett mert érdekes volt, humoros is, tanulsága is rendben van de valahogy mégis pár évvel ezelőtt tuti hogy imádtam volna. :D
A szereplők közül Judd Nelson volt a kedvencem de a többiek is jól hozták a szerepüket.
Biztos hogy máskor is megnézem még. ^^

Emilie

Imádom…. bár én lehettem volna a hatodik tag ebben a Breakfast Club-ban.

Lexy

Kicsit rosszul érzem magam, amiért nem tudom kellően értékelni ezt a kultfilmet. Számomra kissé lapos és vontatott volt. Az pedig elég irreális, hogy fiatalok ilyen bölcsességekkel dobálózzanak. A szereplők között lévő kezdetleges ellentétek, majd pedig a barátságuk kialakulása érdekes volt, de sokkal több aligha válik maradandóvá számomra.

viky0222 

Ha nincs a Pitch Perfect, lehet, hogy sosem akarom megnézni. Nem is igazán tudtam, mire számítsak, de egészen pozitív csalódás lett belőle. Nagyon érdekes volt végignézni, ahogyan változnak a szereplők egymással szemben, másképp kezdtek nézni egymásra, mikor szépen lassan kiderült mindenkiről a családi hettere. Szépen bemutatja, hogy nem szabadna elsőre ítélni, és hogy sosem tudhatjuk biztosra, min megy keresztül a másik. Különc szereplők, akikről jó volt többet megtudni, de mégsem tudtam megkedvelni egyiküket sem különösebben a végére. Plusz egy kicsit néha már kezdtem elunni, de ettől függetelenül mégis szerettem. A színészi játékot kifejezetten imádtam, akadtak jó poénok is, és úgy összességében örülök, hogy megnéztem, és nem lenne baj, ha készülnének még hasonló filmek. Olyan filmek középiskolásokról, amiknek van tartalmuk, de nem feltétlenül haldoklik benne senki.

icu79

Egy kellemes, de mégis elgondolkodtató film, bár sok mozzanata már nem aktuális, de azért a mondanivalói még ma is időszerűek lehetnek. Kicsit szülő, kicsit pedagógus szemmel is néztem és egyébként is tele vagyok kételyekkel, de itt egy újabb példa mennyi módon el lehet rontani.

krlany 

5 diák, 8 órás iskolai büntetésben, és a végén két szerelmes pár távozik… ó igen, azok a ’80-as évek. Jó problémákat pedzeget a film, de nem elég jól teszi.
spoiler


Népszerű idézetek

Deirianz

Brian Johnson: Dear Mr. Vernon, we accept the fact that we had to sacrifice a whole Saturday in detention for whatever it was we did wrong. But we think you're crazy to make us write an essay telling you who we think we are. You see us as you want to see us – in the simplest terms, in the most convenient definitions. But what we found out is that each one of us is a brain…
Andrew Clark: …and an athlete…
Allison Reynolds: …and a basket case…
Claire Standish: …a princess…
John Bender: …and a criminal…
Brian Johnson: Does that answer your question? Sincerely yours, the Breakfast Club.

Deirianz

We're all pretty bizarre. Some of us are just better at hiding it, that's all.

duracell

Andrew: Why do you have to insult everybody?
John: I'm being honest, asshole. I would expect you to know the difference.

duracell

Andrew: What do you need a fake I.D. for?
Brian: So I can vote.

duracell

Andrew: Speak for yourself.
John: Do you think I'd speak for you? I don't even know your language.

Theana 

John Bender: What's in there?
Claire Standish: Guess? Where's your lunch?
John Bender: You're wearing it.
Claire Standish: You're nauseating.
John Bender (pointing to Claire's lunch): What's that?
Claire Standish: Sushi.
John Bender: Sushi?
Claire Standish: Rice, raw fish, and seaweed.
John Bender: You won't accept a guy's tongue in your mouth, and you're going to eat that?
Claire Standish: Can I eat?
John Bender: I don't know. Give it a try.

Theana 

Allison Reynolds: It’s kind of a double-edged sword, isn’t it?
Claire Standish: A what?
Allison Reynolds: Well, if you say you haven’t [done it], you’re a prude. If you say you have, you’re a slut. It’s a trap.

duracell

Claire: Why didn't you want me to know that you are a virgin?
Brian: Because it's my business – my personal business.
John: Well, Brian, it doesn't sound like you're doing any business.

Theana 

Andrew Clark: You're just feeling sorry for yourself.
Claire Standish: Yeah, if I didn't nobody else would!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján