BÚÉK (2018) 12

114' · magyar · dráma, vígjáték 16

A történet egy baráti társaságról szól, amelynek tagjai egy szilveszteri buliban úgy döntenek, hogy a mobiltelefonjukra érkező összes hívást és üzenetet megmutatják egymásnak: és ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora.

magyar
magyar
magyar

Képek 1

Szereposztás

Szávai ViktóriaAlíz
Mészáros BélaKristóf
Bata ÉvaSaci
Hevér GáborGábor
Lengyel TamásMárk
Törőcsik FranciskaFanni
Elek FerencDöme
Hirdetés

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

Keikorca

Az a baj, hogy láttam az eredetit.
Meg az a baj, hogy a magyar verzió nagyon a vígjáték irányba akart elmenni, de ez a téma nem kéne, hogy vígjáték legyen, pont a drámaisága tetszett az olasz eredetiben is, hogy volt súlya. És pláne volt súlya és mondanivalója a végkifejlettel. Itt ez a szilveszteri csillogás ellenére sokkal-sokkal kopottabb.

zuna19

Azt vallom, hogy magyar viszonylatba nem volt rossz ez a film.
Érdemes volt leülni és megnézni. A stáb megnyerő első benyomásra.
Abszolút csak ajánlani tudom.

Nagyon ütött ez a telefonos játék, ha lehet így nevezni. Nagyon sok titok került a színre. Drámaiságba bővelkedett, de humoros formában. Az, hogy passzolt e azt mindenki döntse el maga, mert valaki pont ezt szereti, valaki meg rühelli. Számomra a humor például passzolt az egészhez.
A végén sokkolt engem Alíz. De a bűnbánó sírása elárulta a fürdőbe, hogy nem egy szent. Kristófot sajnáltam a legjobban az egészben. Ő volt az egyedüli akit az elejétől a végéig szerettem.
Olyan tipikusan befejezetlen volt a vége. Hmmmm…..

DoreenShitQ

Végig olyan érzésem volt, mintha egy színdarabot néznék – ami nem rossz. Mostanában nagyon megy az országnak a filmgyártás – viszonyítva a Coming Out-hoz és más borzalmakhoz. Értékeltem, hogy a melegekről végre normálisan beszéltek, igaz erre a magyar közönség még nincs felkészülve a moziteremben felhangzó harsány nevetésből ítélve – ami nem kicsit elkeserítő.
De a lezáráshiányért nem tudok megbocsátani – csak 10 perc kellett volna még istenem….

Chris90 

Magam sem hittem volna, de nagyon tetszett a film (annak ellenére, hogy a mellettem ülő három ötvenes nő, meg a mögöttem lévő sorban ülő 10 harmincas p*csa végigpofázta az egészet, így az utolsó félórára eléggé rányomta a bélyegét, hogy erősen magamban tartsam az indulataimat). Láttam az eredetit, és nagyon szeretem is (ez a film is csak azért kapott 8 csillagot, mert azt 9-re értékeltem, és hát az azért mégis jobb volt), kicsit féltem is tőle, hogy majd ezt unni fogom. Annak ellenére, hogy 90%-ban megegyezik az egész forgatókönyv (kicsit sajnálom, hogy az a 10% pont a vége, de ettől legalább reálisabb lesz az egész). Remek színészi játék, és a sztorit is sikerült átültetni magyar viszonylatba. Szóval mindenkinek ajánlom, akár ezt, akár az eredetit (vagy a kettőt együtt), mert mindkettő zseniális a maga nemében.

Eddie

Sajnos nem láttam az eredeti filmet, de lehet, jobban is tettem.
Vígjáték kategória, bár annyit nem tudtam rajtani nevetni.
Több komoly témát is vászonra vitt a film, ami nekem különösen tetszett, ezért is jár neki pár csillag.
A legtöbb levonás azért van, mert voltak percek, mikor untam a filmet, nem tudott teljesen magába szippantani a vége pedig teljesen elcsépelt volt, mintha elfogyott volna az időintervallum és levágták volna a film végét. Több kérdést is felvetett bennem, mi is fog történni a lezárás után a szereplőkkel.
Mindent összevetve, ha nincs mit nézni az év utolsó napján, este, otthon vagy egyedül és a Szilveszter Éjjelt már kismilliószor láttad, akkor elmegy a BÚÉK.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján