BÚÉK (2018) 39

114' · magyar · dráma, vígjáték 16

A történet egy baráti társaságról szól, amelynek tagjai egy szilveszteri buliban úgy döntenek, hogy a mobiltelefonjukra érkező összes hívást és üzenetet megmutatják egymásnak: és ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora.

magyar
magyar
magyar

Képek 1

Szereposztás

Szávai ViktóriaAlíz
Mészáros BélaKristóf
Bata ÉvaSaci
Hevér GáborGábor
Lengyel TamásMárk
Törőcsik FranciskaFanni
Elek FerencDöme
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 136


Kiemelt értékelések

Keikorca

Az a baj, hogy láttam az eredetit.
Meg az a baj, hogy a magyar verzió nagyon a vígjáték irányba akart elmenni, de ez a téma nem kéne, hogy vígjáték legyen, pont a drámaisága tetszett az olasz eredetiben is, hogy volt súlya. És pláne volt súlya és mondanivalója a végkifejlettel. Itt ez a szilveszteri csillogás ellenére sokkal-sokkal kopottabb.

zuna19

Azt vallom, hogy magyar viszonylatba nem volt rossz ez a film.
Érdemes volt leülni és megnézni. A stáb megnyerő első benyomásra.
Abszolút csak ajánlani tudom.

Nagyon ütött ez a telefonos játék, ha lehet így nevezni. Nagyon sok titok került a színre. Drámaiságba bővelkedett, de humoros formában. Az, hogy passzolt e azt mindenki döntse el maga, mert valaki pont ezt szereti, valaki meg rühelli. Számomra a humor például passzolt az egészhez.
A végén sokkolt engem Alíz. De a bűnbánó sírása elárulta a fürdőbe, hogy nem egy szent. Kristófot sajnáltam a legjobban az egészben. Ő volt az egyedüli akit az elejétől a végéig szerettem.
Olyan tipikusan befejezetlen volt a vége. Hmmmm…..

DoreenShitQ

Végig olyan érzésem volt, mintha egy színdarabot néznék – ami nem rossz. Mostanában nagyon megy az országnak a filmgyártás – viszonyítva a Coming Out-hoz és más borzalmakhoz. Értékeltem, hogy a melegekről végre normálisan beszéltek, igaz erre a magyar közönség még nincs felkészülve a moziteremben felhangzó harsány nevetésből ítélve – ami nem kicsit elkeserítő.
De a lezáráshiányért nem tudok megbocsátani – csak 10 perc kellett volna még istenem….

Novecento

Szórakoztató volt, pár erős pillanattal. A szöveg sajnos elég sok helyen gyengécske volt, annak ellenére, hogy neves alkotók dolgoztak rajta. Lehet, hogy ennek köszönhető az is, hogy néhàny színész játéka eléggé olyan volt, mintha csak felolvasná a forgatókönyvet. Ki kell azonban emelni Bata Évát és Mészáros Bélát, akik hibátlanul hozták a karaktert, és persze Elek Ferencet, aki amúgy sem szokott csalódást okozni. Egyszer érdemes megnézni kikapcsolódásként, főleg most, amikor még aktuális is a történet.

ori_andras

Mivel nem láttam az eredetit (még) így csak magához tudom hasonlítani. Alapvetően egy intelligens vígjátékot vártam és ebben nem is csalódtam.

Könnyed, vidám szórakozást ígért és adott, bátran ajánlom bárkinek.

Chris90 

Magam sem hittem volna, de nagyon tetszett a film (annak ellenére, hogy a mellettem ülő három ötvenes nő, meg a mögöttem lévő sorban ülő 10 harmincas p*csa végigpofázta az egészet, így az utolsó félórára eléggé rányomta a bélyegét, hogy erősen magamban tartsam az indulataimat). Láttam az eredetit, és nagyon szeretem is (ez a film is csak azért kapott 8 csillagot, mert azt 9-re értékeltem, és hát az azért mégis jobb volt), kicsit féltem is tőle, hogy majd ezt unni fogom. Annak ellenére, hogy 90%-ban megegyezik az egész forgatókönyv (kicsit sajnálom, hogy az a 10% pont a vége, de ettől legalább reálisabb lesz az egész). Remek színészi játék, és a sztorit is sikerült átültetni magyar viszonylatba. Szóval mindenkinek ajánlom, akár ezt, akár az eredetit (vagy a kettőt együtt), mert mindkettő zseniális a maga nemében.

Eddie

Sajnos nem láttam az eredeti filmet, de lehet, jobban is tettem.
Vígjáték kategória, bár annyit nem tudtam rajtani nevetni.
Több komoly témát is vászonra vitt a film, ami nekem különösen tetszett, ezért is jár neki pár csillag.
A legtöbb levonás azért van, mert voltak percek, mikor untam a filmet, nem tudott teljesen magába szippantani a vége pedig teljesen elcsépelt volt, mintha elfogyott volna az időintervallum és levágták volna a film végét. Több kérdést is felvetett bennem, mi is fog történni a lezárás után a szereplőkkel.
Mindent összevetve, ha nincs mit nézni az év utolsó napján, este, otthon vagy egyedül és a Szilveszter Éjjelt már kismilliószor láttad, akkor elmegy a BÚÉK.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján