BÚÉK (2018) 145

114' · magyar · dráma, vígjáték 16

A történet egy baráti társaságról szól, amelynek tagjai egy szilveszteri buliban úgy döntenek, hogy a mobiltelefonjukra érkező összes hívást és üzenetet megmutatják egymásnak: és ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora.

magyar
magyar
magyar

Képek 1

Szereposztás

Szávai ViktóriaAlíz
Mészáros BélaKristóf
Bata ÉvaSaci
Hevér GáborGábor
Lengyel TamásMárk
Törőcsik FranciskaFanni
Elek FerencDöme
Gáspárfalvi DorkaZsófi
Ember MárkSzomszéd srác
Dániel ValériaNagymama

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 121


Kiemelt értékelések

kiruu 

Hú, mennyi elemezni való. Nagyon tanulságos. Nem azért hét csillag, mert magyar, hanem mert néha lassú és unalmas, plusz sok a lezáratlan szál. Meg néhány témát nem boncolgattak annyira, amennyire kellett volna (szerintem). De remek, nagyon őszinte!

Krenai 

Az eredeti után kissé csalódás volt, de attól még nagyon élveztem és igazán kiváncsi vagyok, hogy a többi ország hogyan is dolgozta fel. :D
A színészek szimpatikusak voltak, ami különösen fontos volt, nagyon örülök, hogy eltalálták őket. Különösen Elek Ferenc feltünésének örültem. Lengyel Tamásnál már kezd zavarni, hogy mostanában mindenben benne van (és mindenhol szembe is jön, anyumnak vettem egy angol nyelvkönyvet, és hát nem ő olvassa fel a cd-t? Már meg se lep. Mondjuk jó hangja van, de már kezdem a szememet forgatni, hogy már itt is itt van? :D), jó színész, szóval hajrá, de kezd kicsit sok lenni nekem.
Többiek is jól hozták a szerepüket, senkire sincs egy rossz szavam se. :D Van hiányérzetem spoiler, de összességében nagyon tetszett.

Keikorca

Az a baj, hogy láttam az eredetit.
Meg az a baj, hogy a magyar verzió nagyon a vígjáték irányba akart elmenni, de ez a téma nem kéne, hogy vígjáték legyen, pont a drámaisága tetszett az olasz eredetiben is, hogy volt súlya. És pláne volt súlya és mondanivalója a végkifejlettel. Itt ez a szilveszteri csillogás ellenére sokkal-sokkal kopottabb.

sipiarpi 

Az olasz eredetit láttam hamarabb, így az az újdonság hatásával volt rám, míg ez csak szolgai másolat. Pár dologban tér el tőle, de ezek nem jelentősek. egynek jó.

zuna19 

Azt vallom, hogy magyar viszonylatba nem volt rossz ez a film.
Érdemes volt leülni és megnézni. A stáb megnyerő első benyomásra.
Abszolút csak ajánlani tudom.

Nagyon ütött ez a telefonos játék, ha lehet így nevezni. Nagyon sok titok került a színre. Drámaiságba bővelkedett, de humoros formában. Az, hogy passzolt e azt mindenki döntse el maga, mert valaki pont ezt szereti, valaki meg rühelli. Számomra a humor például passzolt az egészhez.
A végén sokkolt engem Alíz. De a bűnbánó sírása elárulta a fürdőbe, hogy nem egy szent. Kristófot sajnáltam a legjobban az egészben. Ő volt az egyedüli akit az elejétől a végéig szerettem.
Olyan tipikusan befejezetlen volt a vége. Hmmmm…..

KyKy

Ez a film rémesen életszerűtlen volt, emiatt nem is tudom kedvelni. Nyilván mindenki benne van egy olyan játékban, mint a filmben, amikor az összes embernek elég lényeges titkolnivalója van. Nem tetszett ennek a filmnek a mondanivalója, ez nem volt sem vicces, sem elgondolkodtató, ez szánalmas és gusztustalan volt. Ez a tipikus hozzáállás a kapcsolatokhoz, mindenki mindenkivel mindenhol kavar, bah, borzasztóan idegesített. Nem ajánlanám senkinek sem, soha.

balika88

Egész jó film volt, bár néha-néha nem épp a vígjáték kategóriába illene be. Az eredeti verziót nem láttam, így ahhoz nem tudom mérni. Ami nekem kissé lefelé húzza, az a vége. Mintha kb. elvágták volna az egészet…. ez így ebben a formában sajnos totális befejezetlenség érzetet kelt. Ha már 10 perccel hosszabb lett volna ahol kiderül kivel mi lett, már jobb lenne az egész :-)

DoreenShitQ

Végig olyan érzésem volt, mintha egy színdarabot néznék – ami nem rossz. Mostanában nagyon megy az országnak a filmgyártás – viszonyítva a Coming Out-hoz és más borzalmakhoz. Értékeltem, hogy a melegekről végre normálisan beszéltek, igaz erre a magyar közönség még nincs felkészülve a moziteremben felhangzó harsány nevetésből ítélve – ami nem kicsit elkeserítő.
De a lezáráshiányért nem tudok megbocsátani – csak 10 perc kellett volna még istenem….

Zakuro 

Egészen a végéig azt éreztem, amíg néztük, hogy erre kb. 5 csillagot fogok adni.
Voltak ugyan jó poénok, de sok az ismétlés (a melegeket és bölcsészeket szívató poénok különösen felhúztak – mert igen, aki bölcsész, az slampos, nem sminkel, olyan szürke kisegér… Mint bölcsészszakos hallgató, köszönöm szépen!)
Jók a színészek, de valami elképesztően idegesítő a szereplők többsége.
Aztán a végén jött Döme a beszédével.. Na az betett! Ott nyert értelmet minden, ott értettem meg, miért ilyen tetű a szereplők többsége (avagy ha ilyen barátaid vannak, ellenség már nem is kell). Így kicsit felhúzta magát nálam a film, de nekem kicsit elnyújtott volt, néha unalmas is. Egynek elment.

Annamarie

Nem mondom, hogy tökéletes, de fergeteges a humora, és rengeteget lehet utána dumálni a témáról.
Igazából élettapasztalattal rendelkező korosztálynak ajánlanám.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján