BÚÉK (2018) 91

114' · magyar · dráma, vígjáték 16

A történet egy baráti társaságról szól, amelynek tagjai egy szilveszteri buliban úgy döntenek, hogy a mobiltelefonjukra érkező összes hívást és üzenetet megmutatják egymásnak: és ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora.

magyar
magyar
magyar

Képek 1

Szereposztás

Szávai ViktóriaAlíz
Mészáros BélaKristóf
Bata ÉvaSaci
Hevér GáborGábor
Lengyel TamásMárk
Törőcsik FranciskaFanni
Elek FerencDöme
Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 129


Kiemelt értékelések

Keikorca

Az a baj, hogy láttam az eredetit.
Meg az a baj, hogy a magyar verzió nagyon a vígjáték irányba akart elmenni, de ez a téma nem kéne, hogy vígjáték legyen, pont a drámaisága tetszett az olasz eredetiben is, hogy volt súlya. És pláne volt súlya és mondanivalója a végkifejlettel. Itt ez a szilveszteri csillogás ellenére sokkal-sokkal kopottabb.

zuna19

Azt vallom, hogy magyar viszonylatba nem volt rossz ez a film.
Érdemes volt leülni és megnézni. A stáb megnyerő első benyomásra.
Abszolút csak ajánlani tudom.

Nagyon ütött ez a telefonos játék, ha lehet így nevezni. Nagyon sok titok került a színre. Drámaiságba bővelkedett, de humoros formában. Az, hogy passzolt e azt mindenki döntse el maga, mert valaki pont ezt szereti, valaki meg rühelli. Számomra a humor például passzolt az egészhez.
A végén sokkolt engem Alíz. De a bűnbánó sírása elárulta a fürdőbe, hogy nem egy szent. Kristófot sajnáltam a legjobban az egészben. Ő volt az egyedüli akit az elejétől a végéig szerettem.
Olyan tipikusan befejezetlen volt a vége. Hmmmm…..

balika88

Egész jó film volt, bár néha-néha nem épp a vígjáték kategóriába illene be. Az eredeti verziót nem láttam, így ahhoz nem tudom mérni. Ami nekem kissé lefelé húzza, az a vége. Mintha kb. elvágták volna az egészet…. ez így ebben a formában sajnos totális befejezetlenség érzetet kelt. Ha már 10 perccel hosszabb lett volna ahol kiderül kivel mi lett, már jobb lenne az egész :-)

DoreenShitQ

Végig olyan érzésem volt, mintha egy színdarabot néznék – ami nem rossz. Mostanában nagyon megy az országnak a filmgyártás – viszonyítva a Coming Out-hoz és más borzalmakhoz. Értékeltem, hogy a melegekről végre normálisan beszéltek, igaz erre a magyar közönség még nincs felkészülve a moziteremben felhangzó harsány nevetésből ítélve – ami nem kicsit elkeserítő.
De a lezáráshiányért nem tudok megbocsátani – csak 10 perc kellett volna még istenem….

Annamarie

Nem mondom, hogy tökéletes, de fergeteges a humora, és rengeteget lehet utána dumálni a témáról.
Igazából élettapasztalattal rendelkező korosztálynak ajánlanám.

Zakuro 

Egészen a végéig azt éreztem, amíg néztük, hogy erre kb. 5 csillagot fogok adni.
Voltak ugyan jó poénok, de sok az ismétlés (a melegeket és bölcsészeket szívató poénok különösen felhúztak – mert igen, aki bölcsész, az slampos, nem sminkel, olyan szürke kisegér… Mint bölcsészszakos hallgató, köszönöm szépen!)
Jók a színészek, de valami elképesztően idegesítő a szereplők többsége.
Aztán a végén jött Döme a beszédével.. Na az betett! Ott nyert értelmet minden, ott értettem meg, miért ilyen tetű a szereplők többsége (avagy ha ilyen barátaid vannak, ellenség már nem is kell). Így kicsit felhúzta magát nálam a film, de nekem kicsit elnyújtott volt, néha unalmas is. Egynek elment.

Nikolett_Cseri

Végre egy magyar film, ami gondolatokat ébreszt, aminek van mondanivalója. Én mondjuk a vígjátéki jelzőt leszedném róla, de emiatt nem fogok pontot levonni. Ebben a filmben semmi nem volt vicces…tökéletes leképezése a mai társadalom képmutatásának.

Novecento

Szórakoztató volt, pár erős pillanattal. A szöveg sajnos elég sok helyen gyengécske volt, annak ellenére, hogy neves alkotók dolgoztak rajta. Lehet, hogy ennek köszönhető az is, hogy néhàny színész játéka eléggé olyan volt, mintha csak felolvasná a forgatókönyvet. Ki kell azonban emelni Bata Évát és Mészáros Bélát, akik hibátlanul hozták a karaktert, és persze Elek Ferencet, aki amúgy sem szokott csalódást okozni. Egyszer érdemes megnézni kikapcsolódásként, főleg most, amikor még aktuális is a történet.

mataiand

Nekem mind a kettő tetszett, az eredeti és ez is. Ha újra megnézném, akkor viszont biztosan csak az olasz verziót.

Syl

Megjegyzésként csak annyi, ha az én baráti társaságomba játszanánk el ezt bármikor, akkor valószínűleg semmi ilyesmi nem derülne ki…. uncsik vagyunk! :) Végre magyar, és végre van valami mondanivalója! Nekünk!! Köszönöm az élményt!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján