A vendégek (2017) 21

The Party
71' · angol · dráma, vígjáték 16

Az elegáns londoni házban baráti társaság gyűlik össze, hogy ünnepeljen: Janetet, a háziasszonyt pár órája választották meg a brit árnyékkormány miniszterévé. Úgy tűnik azonban, hogy ma szinte minden jelenlevőnek van valami szenzációs bejelentenivalója, és a vendégek egyre kevésbé figyelnek… [tovább]

Szereposztás

Patricia ClarksonApril
Bruno GanzGottfried
Cherry JonesMartha
Emily MortimerJinny
Cillian MurphyTom
Kristin Scott ThomasJanet
Timothy SpallBill
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 52


Kiemelt értékelések

szigiri

Egy közepesnél kicsit rosszabb kamaradráma, amiben pont a túl sok fordulat az (a 70 percen belül négy, de inkább öt fordulat szerintem már valami uniós normába is bele kell hogy ütközzön), ami már valószínűtlenné teszi az élményt. Meg a szélre tolt karakterek, mint egy rajzfilmben. Meg az ezzel járó túljátszott szerepek. Meg miért fekete-fehér (fricska a kamaradrámáknak vagy komolyan gondolt művészfilmesség?)? És ez az erőltetett didaktikusság, hogy mindenki felsül benne, csak az első pillanattól cinikus, kiégett szereplő nem.

De egyáltalán nem a nézhetetlen kategória, sokszor jómagam is felnevettem (bár az tény, hogy a legtöbbet az előttem féktelenül rötyögő házaspáron) csak kicsit olyan kiszámítható szobábanjátszódós, mindjártjönafordulatos zsánerfilm, amit otthon a kanapéról is tökéletesen lehet élvezni (mínusz rötyögve röhögő házaspár).

graphoman

Igaz, ami igaz, rég láttam már ilyen magas WTF-faktorú filmet. :-) De ezzel együtt (vagy épp ezért) élveztem. Kellően abszurd volt az egész ahhoz, hogy kívülről tudjam nézni, ne zavarjon a feszültség. Egyetlen szereplő sem igazán szerethető, és ez nekem most jól jött, mert éppen nem vágytam arra, hogy szíven üssön a film.
És tetszett a filmezés maga, a kvázi-dogmás elemek (a történetben is adott zene és világítás), és a színészi játék, különösen az arckifejezések.

Chris90 

Érdekes ez a film. A fekete-fehér technikát nem teljesen értem, hogy mi célt szolgált, leginkább a művésziességet vélem felfedezni a háttérben, annak viszont erőltetett. Helyenként úgy éreztem, hogy ez a 70 perc is sok, voltak unalmas jelenetek. Ugyanakkor meg kevés is volt, mert túl sok mindenről akart szólni (emberi kapcsolatok, politika). A vége viszont kifejezetten ütött, a végső fordulatra nem számítottam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján