Hogyan nevezzelek? (2012) 33

Le prénom
109' · francia, belga · dráma, vígjáték, kamaradráma 12

A negyvenes Vincent életében először apa lesz. Ez alkalomból meghívja vacsorára a testvérét, Élisabeth-et, a sógorát, Pierre-t és a gyermekkori barátját, Claude-ot. Miközben a feleségére, Annára várnak, a vendégek kérdések özönével árasztják el a leendő apát. Ám minden a feje tetejére áll,… [tovább]

francia · magyar

Képek 1

Szereposztás

Patrick BruelVincent
Guillaume De TonquedecClaude
Charles BerlingPierre
Valérie BenguiguiÉlisabeth
Judith El ZeinAnna

Kedvencelte 2

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

Mr_White 

Szórakoztató film, már persze azoknak, akik bírják, ha egy film végig egy lakásban játszódik, és azt figyelheti, ahogy az öt szereplő egymást ugratja, marja. No meg persze bírni kell ezt a fajta értelmiségi felsőbbrendű dumát, amiből azért itt-ott már kicsit sok volt. De alapvetően élvezhető, intelligens film.

walksdowonders 

Fergeteges! :) Csak úgy potyognak a csontvázak a szekrényekből! :) A humor a film közepe felé fokozatosan háttérbe szorul, előtérbe helyezve az őszinte érzelmeket, olyan az egész, mint egy kedves kis hullámvasút.

Szegény Adolfok és leendő Adolfok. :) :) :)

Little_Monster 

De nagyon kezdem én szeretni ezeket a lökött francia filmeket. Nagyjából egy helyszín, 5 ember és színes konfliktusok tömkelege, amiből legalább egyet az átlag néző is magáénak tud érezni. Főleg így karácsony után, mikor sok, régen látott rokonnal kell (talán a kelleténél) több időt eltölteni.

szolykahajni

Váratlanul jó volt, vígjáték extrákkal. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján