Teljesen idegenek (2016) 84

Perfect Strangers · Perfetti sconosciuti
97' · olasz · dráma, kamaradráma

Hét régi jó barát összejön, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán úgy döntenek, hogy megosztják egymással az összes e-mailt, szöveges üzenetet, sms-t és telefonhívást, amit csak kaptak. A titkok, amelyekre így fény derül gyakran mókásak, de vannak köztük olyanok is, amelyek sokkolóan… [tovább]

olasz
magyar
olasz · magyar

Szereposztás

Giuseppe BattistonPeppe
Anna FogliettaCarlotta
Marco GialliniRocco
Edoardo LeoCosimo
Valerio MastandreaLele
Alba RohrwacherBianca
Kasia SmutniakEva
Benedetta PorcaroliSofia
Elisabetta De PaloNonna
Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

Mr_White 

Jó kis film, már azoknak, akik bírják, ha a szereplők egy zárt térben beszélgetnek végig. Volt elég kraft a sztoriban, hogy végig fent tudja tartani az érdeklődésemet, igaz, a végére már egy kicsit sok volt, hogy itt mindenkinek rejtegetnivalója van. Persze egy kicsit tanmese jellege van az egésznek, az egymás iránti bizalomról, hűségről, hazugságról. A végét szerintem jól oldották meg, azzal, hogy nem lett lehangoló, tragikus a zárlat még inkább megerősítik a nézőben, hogy ő is résztvevője a történetnek.

1 hozzászólás
walksdowonders 

Mindamellett, hogy többször is hangosan felkacagtam, azért a vége felé már igazán morcos is lettem. Sokan – túl sokan – a mai napig elítélik az azonos nemű párok kapcsolatát, holott a társadalmunk által „normálisnak” mondott házasságok mélyére kukkantva rájöhetnénk, hogy igencsak nem ez a megfelelő szó rá.
Nem ajánlom a filmet esküvő előtt állóknak, de mondjuk nekem még a kapcsolatteremtéstől is elvette a kedvem. :D
Viszont azoknak, akik már nyakig házasságban/párkapcsolatban csücsülnek, talán felnyitja a szemét. Nekik kötelező darab.

crissy 

Hát ez… Ez kemény. Talán kicsit túl sok titok, ami valószínűtlenné(?) teszi a sztorit, de a lényeg ütött. Nagyon. A vége még jobban. Kiváncsi vagyok, ez úgy amúgy mennyire reális a hasonló korúak körében, mert nekem ez így sok. És ha tényleg ilyen a felnőtt kor, akkor köszönöm szépen, én megelégszem inkább a mostani korommal.

Kaposi_Ildikó

Hohó, hát elérkeztünk ide is, arról készül film, mit rejtegetünk a mobilunkon. Igazi kamaradarab, egy lakásban játszódó dráma, pergő olasz nyelvvel fűszerezve. Jó kis helyzetek, tipikus tragikomédia. Van, aki sír rajta, van, aki nevet. Korosztályos, és korszakos film egyszerre, egy tökéletes pillanatfelvétel!

Lali 

Elég jó film.
Igazából kevésbé film, inkább valamiféle szinházi kamaradarab megfilmesítve.
Pörgő, izgalmas, érdekes.
Aztán ki-ki a maga élettapasztalata vagy/és elképzelése szerint beszélgethet a látottakról, hallottakról, egyetértve, tagadva.
Nekem soknak tűnt az itt – barátok közt – ábrázolt különféle elhallgatás, titok, de hát ez meg kellett a film izgalmához.
Aki teheti, az szinkronizálva nézze, mert folyamatosan beszélnek, és annyira nem művészfilm, hogy mindenképp eredetiben kéne nézni. :-)

Rebarbara 

Szerintem ez egy zseniális film. Ezt a filmet mindenképp meg kell nézni. Nekem nagyon tetszett. Érdemes elgondolkozni ezen a témán!

Röfipingvin 

Túl sok minden van ebben a filmben, hogy azt egy értékelésben ki lehessen fejteni. Meg amúgy is: írtak már sok okos dolgot előttem is.

Nokó

Annyira megfogott a története, hogy még másnap is ezen gondolkodtam.
Érdemes megnézni.

Ellen_Ripley

Már kétszer is megnéztem, szerintem tökéletes :) és idegenek :) a befejezés pedig első osztályú!

Tamás

Izgalmas tippelgetni, hogy vajon kinek milyen sötét titka derül ki a vacsi alatt, és a lezárás nagyon-nagyon tetszett. Sokat elmond az emberi természetről :D


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján