Teljesen idegenek (2016) 193

Perfect Strangers · Perfetti sconosciuti
97' · olasz · dráma, kamaradráma 12

Hét régi jó barát összejön, hogy együtt vacsorázzanak. Az este folyamán úgy döntenek, hogy megosztják egymással az összes e-mailt, szöveges üzenetet, sms-t és telefonhívást, amit csak kaptak. A titkok, amelyekre így fény derül gyakran mókásak, de vannak köztük olyanok is, amelyek sokkolóan… [tovább]

olasz
magyar
olasz · magyar

Szereposztás

Giuseppe BattistonPeppe
Anna FogliettaCarlotta
Marco GialliniRocco
Edoardo LeoCosimo
Valerio MastandreaLele
Alba RohrwacherBianca
Kasia SmutniakEva
Benedetta PorcaroliSofia
Elisabetta De PaloNonna
Tommaso TatafioreBruno

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 44

Várólistára tette 210


Kiemelt értékelések

csartak 

Jó volt, sokat nevettem. Elgondolkodtató tényleg, mennyi titka van az embernek a felszín alatt. Apró dolgok, elhallgatások, nagyobb dolgok, kikacsintgatások, megcsalások.. Minden borulat pár óra alatt.

Mr_White 

Jó kis film, már azoknak, akik bírják, ha a szereplők egy zárt térben beszélgetnek végig. Volt elég kraft a sztoriban, hogy végig fent tudja tartani az érdeklődésemet, igaz, a végére már egy kicsit sok volt, hogy itt mindenkinek rejtegetnivalója van. Persze egy kicsit tanmese jellege van az egésznek, az egymás iránti bizalomról, hűségről, hazugságról. A végét szerintem jól oldották meg, azzal, hogy nem lett lehangoló, tragikus a zárlat még inkább megerősítik a nézőben, hogy ő is résztvevője a történetnek.

1 hozzászólás
sophie 

Nem jöttem rá magamtól, de most hogy megmondták …. Ez a csavar a végén … hozzá is adtam még egy csillagot. Én csak arra gondoltam, hogyan lehet így tovább menni, pedig itt egészen más a kulcs … Csak két pici jelre kell figyelni, és minden egyből világos. Ez így már mestermunka.

vargarockzsolt

Tudtam, hogy milyen lesz: könnyű, franciás, középosztálybeli kamaradarab. Ennek ellenére az elejét untam, ezek az emberek nem érdekeltek, mi közöm hozzájuk, gondoltam, semmi szex vagy drog vagy rock&roll, semmi erőszak, semmi szerelem, semmi politika, semmi foci. De aztán lenyugodtam, és egész érdekes lett ez a baráti társaság. A történet tulajdonképpen minimális egy-két poénra kihegyezve, de lehet nevetni rajta, máshol meg megható, ah, még egy-két könnycseppet is elmorzsoltam, egészen jól eltelt az a másfél óra. Vasárnap láttam, kedden írok róla, lehet, hogy csütörtökön már nem fogok emlékezni rá, de nem baj.

walksdowonders 

Mindamellett, hogy többször is hangosan felkacagtam, azért a vége felé már igazán morcos is lettem. Sokan – túl sokan – a mai napig elítélik az azonos nemű párok kapcsolatát, holott a társadalmunk által „normálisnak” mondott házasságok mélyére kukkantva rájöhetnénk, hogy igencsak nem ez a megfelelő szó rá.
Nem ajánlom a filmet esküvő előtt állóknak, de mondjuk nekem még a kapcsolatteremtéstől is elvette a kedvem. :D
Viszont azoknak, akik már nyakig házasságban/párkapcsolatban csücsülnek, talán felnyitja a szemét. Nekik kötelező darab.

Lali 

Elég jó film.
Igazából kevésbé film, inkább valamiféle szinházi kamaradarab megfilmesítve.
Pörgő, izgalmas, érdekes.
Aztán ki-ki a maga élettapasztalata vagy/és elképzelése szerint beszélgethet a látottakról, hallottakról, egyetértve, tagadva.
Nekem soknak tűnt az itt – barátok közt – ábrázolt különféle elhallgatás, titok, de hát ez meg kellett a film izgalmához.
Aki teheti, az szinkronizálva nézze, mert folyamatosan beszélnek, és annyira nem művészfilm, hogy mindenképp eredetiben kéne nézni. :-)

Marla_Singer

Ez igen, így kell egy jó párkapcsolati kamaradrámát készíteni.
„A nő olyan, mint a MAC. Drága, és semmivel sem kompatibilis.”
Zseniális :D

Nokó

Annyira megfogott a története, hogy még másnap is ezen gondolkodtam.
Érdemes megnézni.

Kaposi_Ildikó

Hohó, hát elérkeztünk ide is, arról készül film, mit rejtegetünk a mobilunkon. Igazi kamaradarab, egy lakásban játszódó dráma, pergő olasz nyelvvel fűszerezve. Jó kis helyzetek, tipikus tragikomédia. Van, aki sír rajta, van, aki nevet. Korosztályos, és korszakos film egyszerre, egy tökéletes pillanatfelvétel!


Népszerű idézetek

Wolly

– A nők és a férfiak olyanok, mint a PC és a MAC
– és melyik, melyik?
– A férfiak a PC-k, a nők a MAC-ek természetesen
– Természetesen?
– Igen, a férfiak olyanok, mint a PC-k; olcsóak, vírusokat szednek össze, és egyszerre csak egy dologra képesek.
(…)
– És a nők MAC-ek. Intuitívak, gyorsak, elegánsak.
– Drágák és csak egymással kompatibilisek.
– Igen és függőségeket is okoznak

Wolly

Az embereknek meg kellene tanulniuk szakítani

Wolly

Nem akarom, hogy úgy végezzük mint Barbie és Ken.
Te tele műanyaggal, és én golyók nélkül

Wolly

Hogy ne fordítsak minden vitát hatalmi harcba. Nem gondolom, hogy gyengeség igazat adni. Tulajdonképpen, azt gondolom, hogy bölcs dolog. Kizárólag az olyan párokat látom együttmaradni, ahol az egyikük hátra tud lépni egy lépést, ami igazából egy lépés előre.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján