Különben dühbe jövünk (1974) 181

Watch Out, We're Mad · ...altrimenti ci arrabbiamo!
101' · olasz, spanyol · akció, vígjáték 12

Kid és Ben sivatagi autóversenyre készülnek, de valaki mindenképp meg akarja akadályozni győzelmüket. Míg ők sör-virsli versenyen bizonygatják rátermettségüket, egy helyi bűnbanda tönkreteszi kocsijukat. A filmtörténet legviccesebb bunyósai nem hagyják bosszú nélkül a történteket, sőt a… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Terence HillKölyök
Bud SpencerBen
John SharpFőnök
Donald PleasenceDoki
Patty ShepardLiza
Deogratias HuertaAttila
Luis BarberoJeremiás
Emilio Lagunakarmester
Manuel de BlasPaganini, a bérgyilkos
Giancarlo Bastianonitornász

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 47

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

krlany 

Ez volt az első Bud Spencer és Terence Hill film, amit láttam. Aztán már nem volt megállás… A zenéje zseniális, a kórusos rész meg egyenesen fenomenális Paganinivel. Bárhányszor nézhető, és mindig üdítő.

Razor

Számomra ez a kedvenc filmem a párostól, így nem is volt kérdés, mit nézek meg Budra emlékezve. A pofonosztások, a motoros lovagi párbaj, a kórusjelenet vagy épp a lufis bunyó mind megunhatatlanok, ráadásul ez mellé egy fülbemászó dal párosul.

Charityy 

A zene világbajnok lett! A történet számomra nem volt olyan nagy cucc, néhol unatkoztam rajta, de a srácok hozták a szokásos formájukat.

Kemiviki 

Gondoltam én, hogy tészta gyúrás közben belekezdek, aztán majd délután pihenéskor befejezem a filmet. Erre alig kezdődött el, anyum már szaladt ki a konyhába, hogy csak nem a Különben dühbe jövünk nézem, mert azt ő is nézné. Így a tészta a szobában lett meggyúrva, és életében nem kelt ilyen sokat egy tésztám se, mert nem tudtuk megállítani a filmet, végig kellett nézni:)
Ezzel arra akarok célozni, hogy ennyi év elteltével, és a milliószor újra nézés ellenére még mindig oda köti az embert a képernyő elé, és minden figyelmét leköti. Fülbemászó, csak a filmre jellemző dalok, nagyszerű jelenetek (a kórus jelenet az vitte a koronát számomra) és egy tökéletes páros nagyszerű filmje ez a mű.

Zajec_Sternenkind 

Nem is tudom, hányszor láttam gyerekkoromban, és még hányszor felnőttként… egyszerűen nem lehet megunni. Tipikusan az a film, amiről tudod, hogy valójában nagy hülyeség az egész, de valamiért mégis a képernyőre tapaszt ez a két jómadár, és nem enged el, míg ki nem írják azt a jól ismert „fin”-t a végére.
A kórusos jelenet és a lufis bunyó a végén igazi klasszikus :D

carragher 

Alap klasszikus ezt mindenkinek látni kell és persze a zene is fülbemászó.Rengetegszer láttam már egészen kiskoromtól. Megmondom őszintén én észre sem vettem volna, hogy két szinkron van ha nem hívják fel rá a figyelmemet.

Lulu23 

Ebben a filmben egyértelműen a filmzene az első számú kedvenc.
A történet hozza a szokásos humorát, az egymással versengő Terence Hill és Bud Spencer hol viaskodik, hol összefog és közben megállás nélkül páholja el a rosszfiúkat.
A történet aranyos, hangulatos, a buggy jópofa.

LooneyLuna23

Egy újabb Spencer-Hill film, amelynek zenéje emlékezetesre és dúdolnivalóra sikeredett. A humor, a bunyók, a remekül kitalált mellékszereplők, illetve az elszórt ötletes jelenetek elviszik a hátukon a történetet, amiben szokás szerint nem kell számítani nagy csavarokra. Személy szerint az egyik kedvenc, s ezért általam felejthetetlennek titulált jelenetem az énekkari próba, amin hőseink mindig kijátsszák a titokzatos „hangszervirtuóz” Paganinit. Vagy a zenei aláfestés, vagy csak szimplán Bud Spencer jól eltalált színészi játéka miatt, de imádom ezt a részt.
Vidám és szórakoztató alkotás, ahogy azt általában megszokhattuk ettől a párostól.

MewIchigo_Fan_Daniel 

„Piros kocsi, sárga tetővel” :D
Na meg persze az a sápadt, olasz maffiózóra hajazó bérgyilkos, azt hiszem „Paganini” vagy valami ilyesmi. :D :"D


Népszerű idézetek

Kogoro

– Nyisd ki!
– Miért? Különben dühbe jöttök?
– Már benne vagyunk.

BiRo

Bandita: Ha nem szálltok ki azonnal, szét verem a kocsit.
Kölyök: Elnézést, miért akarja szétverni a kocsit?
Bandita: Hát mert csak.
Kölyök: Á-há!
Ben: Mit mondott?
Kölyök: Azt, hogy csak.
Ben: Engem ez a válasz nem igazán győz meg.

BiRo

Ben: Majd küldünk egy csekket. Ne érje veszteség őket.

BiRo

Ben: Tulajdonképpen nem rossz hely.
Kölyök: Jah, de a berendezés nem tetszik.

Fancs_119

Én olyan gonosz vagyok, hogy néha még én is megijedek saját magamtól.

BiRo

Kölyök: Kár a kocsidért.
Ben: Talán a te kocsidért.

Zakuro 

– Muszáj volt integetned neki?
– Nekem is volt gyerekszobám.

Zakuro 

– Ráfért már ez a kis mosás.
– Rá, én mindig elfelejtem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján