Különben dühbe jövünk (1974) 215

Watch Out, We're Mad · ...altrimenti ci arrabbiamo!
101' · olasz, spanyol · akció, vígjáték 12

Kid és Ben sivatagi autóversenyre készülnek, de valaki mindenképp meg akarja akadályozni győzelmüket. Míg ők sör-virsli versenyen bizonygatják rátermettségüket, egy helyi bűnbanda tönkreteszi kocsijukat. A filmtörténet legviccesebb bunyósai nem hagyják bosszú nélkül a történteket, sőt a… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Terence HillKölyök
Bud SpencerBen
John SharpFőnök
Donald PleasenceDoki
Patty ShepardLiza
Deogratias HuertaAttila
Luis BarberoJeremiás
Emilio Lagunakarmester
Manuel de BlasPaganini, a bérgyilkos
Giancarlo Bastianonitornász

További szereplők

Kedvencelte 57

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

krlany 

Ez volt az első Bud Spencer és Terence Hill film, amit láttam. Aztán már nem volt megállás… A zenéje zseniális, a kórusos rész meg egyenesen fenomenális Paganinivel. Bárhányszor nézhető, és mindig üdítő.

Razor 

Számomra ez a kedvenc filmem a párostól, így nem is volt kérdés, mit nézek meg Budra emlékezve. A pofonosztások, a motoros lovagi párbaj, a kórusjelenet vagy épp a lufis bunyó mind megunhatatlanok, ráadásul ez mellé egy fülbemászó dal párosul.

Charityy 

A zene világbajnok lett! A történet számomra nem volt olyan nagy cucc, néhol unatkoztam rajta, de a srácok hozták a szokásos formájukat.

Hippoforaccus 

A Pofozó Páros egyik legjobb filmje. Akárhányszor meg tudnám nézni.

Kemiviki 

Gondoltam én, hogy tészta gyúrás közben belekezdek, aztán majd délután pihenéskor befejezem a filmet. Erre alig kezdődött el, anyum már szaladt ki a konyhába, hogy csak nem a Különben dühbe jövünk nézem, mert azt ő is nézné. Így a tészta a szobában lett meggyúrva, és életében nem kelt ilyen sokat egy tésztám se, mert nem tudtuk megállítani a filmet, végig kellett nézni:)
Ezzel arra akarok célozni, hogy ennyi év elteltével, és a milliószor újra nézés ellenére még mindig oda köti az embert a képernyő elé, és minden figyelmét leköti. Fülbemászó, csak a filmre jellemző dalok, nagyszerű jelenetek (a kórus jelenet az vitte a koronát számomra) és egy tökéletes páros nagyszerű filmje ez a mű.

Negative_Singularity

Nem is tudom, hányszor láttam gyerekkoromban, és még hányszor felnőttként… egyszerűen nem lehet megunni. Tipikusan az a film, amiről tudod, hogy valójában nagy hülyeség az egész, de valamiért mégis a képernyőre tapaszt ez a két jómadár, és nem enged el, míg ki nem írják azt a jól ismert „fin”-t a végére.
A kórusos jelenet és a lufis bunyó a végén igazi klasszikus :D

carragher 

Alap klasszikus ezt mindenkinek látni kell és persze a zene is fülbemászó.Rengetegszer láttam már egészen kiskoromtól. Megmondom őszintén én észre sem vettem volna, hogy két szinkron van ha nem hívják fel rá a figyelmemet.

Lulu23 

Ebben a filmben egyértelműen a filmzene az első számú kedvenc.
A történet hozza a szokásos humorát, az egymással versengő Terence Hill és Bud Spencer hol viaskodik, hol összefog és közben megállás nélkül páholja el a rosszfiúkat.
A történet aranyos, hangulatos, a buggy jópofa.

ChEebor 

Egész jó alapötlet, nagyszerű poénok és szinte tökéletes zene jellemzik a Spencer-Hill páros filmjét. A főhősök szerethetőek, egymás elleni rivalizálásuk mellett is szívesen összeállnak egy nagyobb ügy érdekében. És nagyon bírtam a rosszfiúkat is, a nyűgös, infantilis Főnök és a tudálékos Doki óriási humorforrás, és a film ezt remekül ki is használja.


Népszerű idézetek

Kogoro 

– Nyisd ki!
– Miért? Különben dühbe jöttök?
– Már benne vagyunk.

BiRo 

Ben: Majd küldünk egy csekket. Ne érje veszteség őket.

BiRo 

Ben: Tulajdonképpen nem rossz hely.
Kölyök: Jah, de a berendezés nem tetszik.

Fancs_118

Én olyan gonosz vagyok, hogy néha még én is megijedek saját magamtól.

BiRo 

Bandita: Ha nem szálltok ki azonnal, szét verem a kocsit.
Kölyök: Elnézést, miért akarja szétverni a kocsit?
Bandita: Hát mert csak.
Kölyök: Á-há!
Ben: Mit mondott?
Kölyök: Azt, hogy csak.
Ben: Engem ez a válasz nem igazán győz meg.

BiRo 

Kölyök: Kár a kocsidért.
Ben: Talán a te kocsidért.

Zakuro 

– Muszáj volt integetned neki?
– Nekem is volt gyerekszobám.

Zakuro 

– Ráfért már ez a kis mosás.
– Rá, én mindig elfelejtem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján