Bombajó bokszoló (1982) 56

Bomber
101' · olasz · akció, vígjáték 0

Különös látvány tárul az ébredező kapitány szeme elé: szorgos kezek bontják a hajóját. A sportvilágban egykor Bombázóként közismert ökölvívóbajnok kénytelen partra szállni, ahol megmenti a mitugrász Jerryt. Jerry azzal hálálja meg, hogy beajánlja a közelben állomásozó amerikai csapathoz. Honnan… [tovább]

Képek 50

Szereposztás

Bud SpencerBud Graziano / Bombázó
Jerry CaláJerry
Mike MillerGiorgio Desileri / Giorgione
Kallie KnoetzeRosco Dunn
Nando PaoneOssario
GegiaSuzanna
Bobby RhodesNewman
Giancarlo BastianoniRosco embere
Rik Battagliaedző
Francesco D'Addaa bontóbrigád főnöke, mérnök

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Sokáig nem tudtam, hogy két külön filmről van szó mikor a Bombajó bokszolót vagy Akit Buldózernek hívtak című filmeket néztem. Annyira hasonló karakterekkel van tele mindkét film, és a történet is emlékeztet a másik filmre. Szeretem mind két filmet ettől függetlenül.

Kemiviki 

Nagyon hasonlít az Akit Buldózernek hívtak című filmre, mint a karakterek mind a történet szempontjából. Mondjuk az elején picit zavart, de a végére már egyáltalán eszembe se jutott. Jó lett ez a filmje is:) És a kocsma… :D

LooneyLuna23

Nemrégiben láttam az Akit Buldózernek hívtak című filmet, s elég sok hasonlóságot fedeztem fel a két alkotás között, ami engem kissé zavart. A történet szokás szerint nem volt túl bonyolult, megfűszerezve némi humorral, sporttal és persze az elmaradhatatlan pofonosztásokkal. A fiatal bokszolóaspiráns karakterének alakulása nagyon nem tetszett, logikailag se volt sok értelme, és a cselekményvezetést is teljesen megtörte. A mellékszereplők közül egyértelműen kiemelkedett Jerry, aki eleinte szórakoztatóan őrült figurának tűnt, a sztori végére azonban elég infantilissá vált. Ha már szóba hoztam korábban a Buldózert: az hangsúlyosabban mutatta be a sport iránti tiszteletet, az elhivatottságot és az összetartás fontosságát, míg ez a film csupán Jerry szerencsétlenkedéseiről és a közepesen látványos bokszmeccsekről szólt.

Kogoro 

A film sok hasonlóságot mutat Michele Lupo másik Bud Spencer-filmjével, az Akit Buldózernek hívtak cíművel. Noha mindkét alkotást szeretem, A Bombajó bokszoló egy hajszálnyival közelebb áll a szívemhez. Noha a sport áll a film középpontjában, nem kell sportrajongónak lenni ahhoz, hogy élvezhessük a filmet.

A történet hasonló Bud Spencer többi filmjéhez: Bombázó spagettievés mellett kioszt néhány pofont, egyengeti a gyengébbek útját, az igazságtalansággal pedig leszámol. A film legemlékezetesebb jelenete számomra a kocsmai tánc.


Népszerű idézetek

Kogoro 

Arra tanítottál, hogy mindig küzdeni kell… és hogy az ember sohase adja meg magát.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján