Akit Buldózernek hívtak (1978) 69

Uppercut / They Call Him Bulldozer · Lo chiamavano Bulldozer
110' · nyugatnémet, olasz · akció, vígjáték 12

Buldózert (Bud Spencer), a mackótermetű nápolyi kagylóhalászt nehéz kihozni a sodrából, ám amikor szívének kedves hajóját egy éppen arra settenkedő tengeralattjáró tönkreteszi, határozottan veszélyessé válik. Hogy lehűtse haragját, amíg a bárkát a kijavításig szárazra emelik, kedvenc… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Bud SpencerBulldozer
Raimund HarmstorfKempfer őrmester
Riccardo PizzutiKempfer őrmester katonája
Reinhard KolldehoffMartin ezredes
Marcello Verzieraszerencsejátékos
Joe BugnerOrso
Claudio Ruffinitengerészgyalogos
Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 12


Kiemelt értékelések

Charityy 

Tetszett. Mint mindig, a zene most is tökéletes volt és az is tetszett, ahogyan bemutatták az edzéseket.

Chrissie_és_JAGMAN

Örök kedvenc! Fogalmam sincs, hogy gyerekkorunk óta hányszor láttuk…rengetegszer.
Ma újra megnéztük. Sajnos Bud Spencer már nincs velünk, de a filmjei által örök, a nagy pofonosztó :)

Kemiviki 

Szeretem ezt a filmet, de nem a legnagyobb kedvencem. Jókat lehet nevetni azon, hogy Bud milyen szépen elagyabugyálja a beképzelt, nyomi tiszteket.
Csak az a kár, hogy Bud-on kívül senki más emlékezete karakter nincs.

Tini_98

Mai napig a kedvenc Bud Spencer filmem. Ha százszor nem láttam, akkor egyszer sem. Nálunk Bud Spencer a család egyik nagy favoritja. Egyszerűen szenzációs. És erről inkább nem is mondok többet, mert erre nincsenek tökéletes szavak.

kamububu 

Akárhányszor látom ezt a filmet, mindig az jut eszembe, hogy ebben a filmben Bud Spencer karakterén kívül mindenki olyan nyominger, hogy az már szégyen. Persze pont ettől vicces.

LooneyLuna23

Hála az ünnepi műsorrendnek, az elkövetkező napokban jó pár Spencer-Hill filmről pötyöghetem az értékeléseket. Ebben a filmben csak a páros egyik tagja tűnik fel és osztogatja rendületlenül a pofonokat. A két tömegbunyó-jelenet humoros és ötletes, ugyanakkor egyéb apró gegek is gondoskodnak a szórakoztatásról (a két madár a kocsmában, az állandóan bénázó csapattag, a borbély).
A csapategység, az összetartás fontossága és a sport szeretete szintén fontos összetevője a történetnek, de természetesen a fentebb említett vígjátéki elemek vannak többségben, ami nem is baj, hiszen elsősorban ezek miatt szeretik annyira a nézők.

MewIchigo_Fan_Daniel 

Sokadjára is imádom. Sport és nevetés. A két legjobb dolog. :)
Bud Spencer pedig még mindig a top színészek között van nálam és ez így is marad. ^^

LukeSkywalker 

Azt hiszem, ez a film sokunk gyermekkorának egyik meghatározó filmje.
A szegényember szuperhőse, Bud Spencer amilyen rokonszenves, olyan hévvel veri hülyébbre az amúgy is hülye rosszfiúkat, kézzel nyitja ki a borsókonzervet, egy tucat tojásból eszik vacsorára rántottát egy veknyi kenyérrel és egy kancsó borral, utána még úgy lenyom egy macsó amerikai tisztet szkanderben, hogy meg se izzad és az asztalt is ripityára töri alatta, és még sorolhatnánk a számtalan gyermeteg, de köszönhetően Spencernek és a nagyszerű rendezői, operatőri munkának, na meg a fantasztikusan fülbemászó zenének, működő geget, melyet „elnézünk, megbocsátunk”, sőt, imádunk. Mert valljuk be, Bud Spencer az igazi hős, nem Superman vagy Batman. A kövér, marcona, szakállas tengerész, a magányos farkas, a visszavonult egykori rögbisztár, Buldózer. Ő az, akire igazán felnézhetünk mi, proligyerekek, vagy éppen a rózsadombi villában felnőtt gazdag szülők csemetéi. Mert Buldózer jön, lát és győz. Mindig győz. Közben kioszt párszáz pofont, földbe döngöl mindenkit, aki packázik vele és mi szeretjük érte, mert megteszi azt, amiről mi csak álmodunk.
Bud Spencer itt, egyik ikonikus szerepében fenomenális, valóban lehengerlő, mint névrokona.
És adjuk hozzá mindehhez azt a kicsit sem elhanyagolható fontos tényezőt, hogy egy olyan magyar zseni hangján szólal meg, mint Bujtor István, aki arra született, hogy Bud hangja legyen.
Az Akit Buldózernek hívnak minden csillogó szemű magyar kisfiú (és gondolom, sok kislányé is) gyermekkorának meghatározó filmélménye, amit sokszor látott és izgult végig, majd ment ki az utcára rövidnadrágjában, hogy játsszon egy kis amerikai focit vagy egyen egy rántottát… két tojásból.


Népszerű idézetek

FreeBird

– Mit jössz utánam?
– Hát csak úgy. Ahová te mész, megyek én is.
– És miért?
– Azért, mert megruháztál. És aki engem meg tud ruházni, azt én megszeretem.

Chrissie_és_JAGMAN

Ha az ember az első kudarcnál feladja, akkor soha nem jut semmire az életben.

Chrissie_és_JAGMAN

– Ne hadonássz azzal a zsebágyúval picinyem! Ravasz a ravasza, még a végén elsül.

Chrissie_és_JAGMAN

Jegyezd meg Spitz, nem csak egy bűnöző zülleszthet szét egy csapatot, hanem egy primadonna is!

Chrissie_és_JAGMAN

Új játékos lépett a pályára, a 63-as számot viselő Buldózer!

Chrissie_és_JAGMAN

Ha úgy játszunk, ahogy énekelünk, akkor elhúzzuk a nótájukat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján