Piedone Egyiptomban (Piedone 4.) (1980) 81

Flatfoot On The Nile · Piedone d'Egitto
104' · olasz · akció, dráma, vígjáték, krimi

Rizzo felügyelő, azaz Piedone (Bud Spencer) újra akcióban, ezúttal egy gazdag olajmágnás csinos unokahúgát (Cinzia Monreale) szabadítja ki. A mentőakció során rájön, hogy az emberrabló (Karl-Otto Alberty) egy nemzetközileg körözött, rendkívül veszélyes bűnöző, aki különböző álneveken bujkál.… [tovább]

német

Képek 7

Szereposztás

Bud SpencerPiedone / Rizzo felügyelő
Enzo CannavaleCaputo
Baldwyn DakileBodo
Riccardo PizzutiSalvatore Coppola, Hassan embere
Robert LoggiaMr Burns
Marcello Verzieratemplomi őr / Hassan embere
Karl-Otto Albertya svéd
Cinzia MonrealeConnie Burns
Angelo InfantiHassan
Adel AdhamZakar

További szereplők

Kedvencelte 12

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

ChEebor 

Piedone utolsó kalandja ismét külföldre űzi a nagy nyomozót, Caputót és Bodót (ez utóbbi miatt egyébként nagyon direkt folytatásnak érezhető). A történet ezúttal lényegesen elszálltabb az első három részénél a bogárkutató tudóssal és a körülötte történő eseményekkel, de azért vérbeli Bud Spencer-féle verekedős kalandról van szó, ami így is méltó az előzményeihez (és a főhős munkásságához).
A tájak gyönyörűek (még a rondább városképeket is valahogy romantizálják a felvételek), a poénok stimmelnek, így ezt is célszerű megnézni.

Hippoforaccus 

Még egy próbálkozás, aminek ugyanaz a története, mint az eddigieknek. Piedone kap egy fülest, ami alapján elutazik idegenbe, hogy sokkal több fülest osszon szét a bennszülötteknek.

Kinopio_cryptro 

A film stílusát tekintve a harmadik részt viszi tovább, vagyis sokkal inkább vígjáték, mint krimi. Ugyan megtartották a történetnek ezen aspektusát is, és az elején még jól is működik, de a film kb. egyharmadától komolyan vehetetlen az egész zsaru sztori.
Viszont, mint vígjáték, jobb volt a harmadik etapnál. A visszatérő karakterek jobbak – bár a gyerek ezúttal idegesített néha –, és Bud is minótha jobban élvezte volna a forgatást. Sajnos a cikis, poénosnak szánt jelenetekből ezúttal is akad a filmben, de szerencsére elhanyagolható mennyiségben.
Sajnos ez a rész sem tud felnőni a Piedone, a zsaruhóz, de közelebb van hozzá, mint az afrikai kaland.

LooneyLuna23

A korábbi részekhez hasonlóan ezúttal is kaptunk egy rövidke ízelítőt a fő helyszínül szolgáló ország kultúrájából, a történet végre nem elsősorban a kábítószer-csempészet körül forgott, az előző film triója, Piedone, Bodo és Caputo pedig ismételten vicces és aranyos dialógusokkal gondoskodott a humorfaktorról. Volt néhány zavaró körülmény a cselekményvezetésben, a hirtelen ide-oda „teleportáló”, sőt esetenként idegesítő szereplők sem tetszettek, de azért egyszer meg lehetett nézni.

dulkap 

A szokásos Piedone színvonal, szeretető főszereplőkkel, jó kis bunyókkal és szép helyszínekkel. A humor faktor ugyan lehetne erősebb, de így is élvezetes kis záródarabja a sorozatnak.


Népszerű idézetek

PAVideoStudio

Rizzo: – Caputo, ötletet adtál.
Caputo: – Ééén? Valóban?
Rizzo: – Még pedig jó ötletet. Néha előfordul, tudod.
Caputo: – Bocsánat, felügyelő, többé nem teszem.

PAVideoStudio

Rizzo: – Amikor rábíztad Bodót Capoci asszonyra, mondtad neki, hogy rövid pórázra fogja?
Caputo: – Pórázra? Hát, miért, talán állat, felügyelő?
Rizzo: – Egy kutya. Az állat te vagy.
Caputo: – De miért?
Rizzo: – Tudod, hol van Bodo?
Caouto: – Nápolyban
Rizzo: – Alattad. Látod?
Caputo: – Hoool? Alattam? Gyere csak ide, te csirkefogó! Na gyere! Hogy kerülsz te ide? Hát, ez nem létezik, nézzenek oda!
[…]
Bodo: – Piedone, én engedelmeskedni akartam, de aztán meggondoltam magamat. Én nem bízom.
Rizzo: – Miben?
Bodo: – Hogy hogy miben? Hát azt hiszed, elengedlek egyedül Egyiptomba Caputóval!? Hát hülye vagyok én ?!


Hasonló filmek címkék alapján