Krízispont (2011) 51

Margin Call
102' · amerikai · dráma 16

0 díj · 1 jelölés

Peter az egyik legbefolyásosabb befektetési banknál dolgozik kockázatelemzőként. Egy reggel a vele egy emeleten dolgozók szinte mindegyike megkapja felmondó levelét, köztük Peter főnöke, Eric is. Eric azonban – mielőtt elhagyná az épületet – egy pendrive-ot nyom Peter kezébe azzal, hogy nézze… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Kevin SpaceySam Rogers
Paul BettanyWill Emerson
Jeremy IronsJohn Tuld
Zachary QuintoPeter Sullivan
Penn BadgleySeth Bregman
Simon BakerJared Cohen
Mary McDonnellMary Rogers
Demi MooreSarah Robertson
Stanley TucciEric Dale
Ashley WilliamsHeather Burke

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

Kontra_Judit 

Remek film a tőzsde világáról…tanulságos! Kötelező darab.

desertangelable 

Biztos, hogy ez egy nagyon jó film a tőzsde világáról de, hogy én egy szót se értettem belőle az is biztos. Értem én nagy vonalakban, hogy mi történt vagy legalábbis sejtem, de szerintem azért egy kicsit lehetett volna szájbarágósabb is, hogy kicsit fogyaszthatóbb legyen.

3 hozzászólás
Pistee66 

Nagyon jó film! Persze valószínű, hogy nem lesz igazi közönség-kedvenc. Nagyon lassú dráma kiváló színészekkel, akik kiválóan dolgoznak ebben a fimben.
A történet nem kifejezetten bonyolult, de aktuális és megfelelően megrendezett; emberekről szól és az ő sorsukról. A rendező érdeme a film feszültsége, ami a manapság megszokott erőszak nélkül is működik. Ebben a filmben megcsodálhatjuk, hogy tehetséges színészek ill. egyéb alkotók képesek nagyszerű filmet csinálni és nem kell ahhoz számítógép!
Végre egy jó film a sok harisnyás szuperhősös, repülő emberes, autókat dobálós, kegyetlen baromságok közt!

annagramma

K*rvajó film. Egyetlen elvesztegetett plán sincs.

HeuRéka 

A színészgárda szavatolta nekem a filmet, ugyan nem az én világom, nem tudok róla nagyon rosszat mondani. Néha a történet fókusza kizökkent, nem tudtam eldönteni, akkor ez most doku lesz vagy játékfilm, mert vagy ide, vagy oda billent a mérleg nyelve… A köztes -konstans- időben pedig kaptunk egy unalmasan folyó történetet. Nekem kicsit túl sok volt a shit, és a f*ck me, ember, tudtok ti választékosabban is káromkodni, mikor nyakatokba szakadt egy rakat kötvény! :D
A keretes szerkezet viszont odavágott, ha még inkább az emberekre összpontosult volna a film, lehetett volna 10 csillag is. Így kicsit szétdarabolt volt és két szék közt az asztal alatt landolt. Ha kedvenckéimre szeretnék nyálat csorgatni, előveszem majd :)

Riccah

Nagy nevek, nagy alkotások. Rendkívül élveztem! :-)
Itt is majdhogynem egy helyszínen zajlik az egész cselekmény, de olyan lebilincselő és feszültséget keltő, hogy nem is igénylek nagyobb teret a 4 falnál. A film végére szépek körvonalazódnak a jellemek és kirajzolódik a gépezet sziluettje, ami lassan így vagy úgy maga alá temet mindenkit.


Népszerű idézetek

jancsibohi 

Ha az ember kiáll a mélység fölé, tulajdonképpen nem attól fél, hogy lezuhan, hanem, hogy leveti magát.

Destiny 

There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat.

EmKatona 

– Tudtad, hogy egyszer építettem egy hidat?
– Hogy mondod?
– Egy hidat.
– Nem, ezt nem tudtam.
– Eredetileg mérnök voltam.
Ez Dilles Bottom-ot köti össze Ohioból a Nyugat Virginaiai Moundsville-lel. Az Ohio folyón áll, 912 láb hosszú. 12100 ember használja naponta. 35 mérföldet vág le minden egyes alkalommal, amikor New Martinsville-be vezetsz. Ez összesen 847.000 megtett mérföld egy nap, majdnem 25.410.000 mérföld egy hónapban. És 304.920.000 mérföld egy évben. Ez az amit megspórol. Az építkezést 1986-ban fejeztem be, 22 évvel ezelőtt. Tehát ez a híd élete során 6 milliárd… 708 millió…240.000 mérföldet megspórolt…amit nem kellett levezetni. És ez mennyi idő? Legyen mondjuk… 50 mérföld egy óra. Az annyi mint 134 millió 164.800 óra…vagy 559.020 nap…
Ez a kicsi híd az embereknek és a két közösségnek megment 1531 évet az életükből. Amit nem kell egy ki**szott autóban eltölteniük… Egyezer ötszáz harmincegy. Év!
– Jesszus.
– Gondolom jobb, ha most visszamész.
– Ja.
– Köszönöm hogy eljöttél.
– Szívesen.

Sunshine 

Ha nem rághatok nikotint, 15 percen belül kinyírok valakit.

Sunshine 

Nem akarom hallani. Mit gondolsz hogy húztam ki itt eddig?

Christinewinchester 

John Tuld: Maybe you could tell me what is going on. And please, speak as you might to a young child. Or a golden retriever. It wasn't brains that brought me here; I assure you that.


Hasonló filmek címkék alapján