Közönséges bűnözők (1995) 222

The Usual Suspects
106' · amerikai, német · dráma, thriller, krimi, rejtély 16 !

5 díj · 3 jelölés

A rendőrség egy leégett hajót talál a San Pedró-i kikötőben, rajta huszonhét halottal. Két túlélő marad mindössze: egy égési sérülésekkel küszködő és halálra rémült magyar terrorista, és Verbal Kint. Kint kényszer alatt hajlandó elmesélni, hogyan robbant fel a hajó. Története hat héttel korábban… [tovább]

angol

Szereposztás

Stephen BaldwinSpencer McManus
Gabriel ByrneDean Keaton
Benicio Del ToroFred Fenster
Kevin PollakTodd Hockney
Kevin SpaceyVerbal Kint
Chazz PalminteriDave Kujan
Pete PostlethwaiteKobayashi
Suzy AmisEdie Finneran
Giancarlo EspositoJack Baer
Dan HedayaJeff Rabin

További szereplők

Kedvencelte 60

Várólistára tette 148


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Nem véletlenül klasszikus.
A fordulat nem lepett meg, mert ahogy azt már mondtam párszor, túl sok filmet láttam, nem nagyon tudnak meglepni. Ugyanakkor pár, számomra kissé lapos jelenettől eltekintve, teljes mértékben a képernyő elé szegezett. Szövevényes, összetett és rohadtul figyelj oda, mert elgurul a gombolyag és az életben nem veszed fel a fonalat rendesen! Külön poén volt számomra, hogy a magyarok előtérben voltak a történetben. Bár nem túl előkelő helyen. :D

Ezt tényleg tudom ajánlani. Rengeteg amerikai klasszikussal jártam már úgy, hogy ugyan ezen mi a szrt esznek, mert nekem ez egy értékelhetetlen fs volt. De ez nem az! Csak kár, hogy a meglepetés ereje elmaradt. Ami egyébként megint olyan, hogy ha egyszer láttad, többé nem felejted el.

Filmdoki 

Singer ’95-ös moziját nem ok nélkül szokták méltatni. Mesterien összerakott történet, mely egy olyan csattanóval ér véget, hogy a fal adja a másikat. Szerencsére míg eljutunk a nagyívű fordulatig, a film addig is érdekfeszítő, izgalmas és szórakoztató. A színészek hitelesek és lazák, nincs ál-keménykedés, itt valóban elhisszük, hogy ezek a fickók ilyenek. Kifejezetten tetszett a film narratív technikája, ahogy a kripli Verbal szépen elmeséli a történteket, illetve a jelenben is láthatjuk a következményeket, melyek alapján kialakul a nézőben egy teljesebb kép az eseményekről. Kicsit a Mafia című játékot juttatta egyébként eszembe az egész stílusa, nem lennék meglepve ha a cseh játékkészítők eme mesterműből merítettek volna. Remek film, melyet szigorúan csak angolul szabad nézni! A magyar szinkron elrontja az élményt és még a csavart is lelövi!

Popovicsp87 

Egy darabig elvoltam rajta, de úgy a 45. perctől kezdve már elvesztett a film.
Egyszerűen nem kötött le, de a színészi játék jó volt.
Ennyi maradt meg bennem.

2 hozzászólás
Bohemian

Most ez így nem annyira fair értékelés, de sajnos lelőtték nekem a csattanót előre. :-(

2 hozzászólás
_ada 

Sokszor hallottam már a Közönséges bűnözőkről, mégis valahogyan sikerült elkerülnöm az óriási csavart, ám már a karaktert alakító színészből kitaláltam, ki áll a dolgok mögött. Egyébként számomra végül nem is az volt a nagy „hűha-pillanat”, hanem ahogyan spoiler. Nem csoda, hogy ekkora kultfilm. Az egész izgalmas, remek a szereplőgárda és váo, mennyi magyar szövegelés. Angolul nézve rohadt szürreális élmény…

Ellen_Ripley

Ez egy megunhatatlan kedvenc, sokszor láttam. Izgalmas, fordulatos, humoros. S nem lehet elmondani azt sem róla, hogy miután kiderül a csattanó, többet már nem néznéd meg. Mert még sokszor megnéznéd. Emlékszem, miután először láttam, küldetésemnek éreztem minél több emberrel megnézetni. :)
Ebből a filmből is rengeteg szállóigénk van.

Mr_Catharsis91 

Jó kis film volt, remek csattanóval. Spacey nagy karakter! :)

mazsolafa

Megnéztem még egyszer,mert a pazar szereposztás ellenére csak a csattanóra emlékeztem. Nos. Jó volt,de nem kiemelkedően. Valószínű,hogy egy kis idő múlva már újra csak a csattanóra fogok emlékezni…

piciszusz 

Büntet engem az imdb esküszöm, valami nagyon rosszat csinálhattam. Csipem a színnészeket, de ez a film valahogy nem jött át.

2 hozzászólás
DeadBite

Imádtam.Rendkívül jól meg lettek csinálva az akciójelenetek,a dialógusok sziporkáztak,a szereposztás és a történet pedig remek volt.Külön kiemelném Kevin Spaceyt,aki nélkül a csattanó se lett volna ugyanolyan.Biztosan újra fogom ezt még nézni párszor.


Népszerű idézetek

DeadBite

Az ördög legnagyobb trükkje az,hogy elhiteti velünk,hogy nem is létezik.

Ellen_Ripley

Verbal Kint: Keaton mindíg azt mondta: Nem hiszek Istenben, de félek tőle. Én viszont hiszek Istenben, de az egyetlen akitől félek, az Keyser Söze.

chickette

Verbal Kint: A man can convince anyone he's somebody else, but never himself.

jCsilla

Az Ördög legnagyobb ámítása, hogy meggyőzte a világot: nem létezik.

jCsilla

Hogy lőheti hátba az Ördögöt? És ha elvéti?

ViraMors

Dave Kujan: Verbal, I know you like Keaton. I know you think he's a good man.
Verbal Kint: I know he was good.
Dave Kujan: He was a corrupt cop.
Verbal Kint: Sure, 15 years ago. But he was a good thief.

ViraMors

Verbal Kint: The greatest trick the devil ever pulled…
…was convincing the world he didn't exist.

ViraMors

Dean Keaton: I'm not doing this for Fenster. I'm not doing it for you. I'm doing this for me. I'm gonna finish this thing.

ViraMors

Verbal Kint: What language is that?
Dean Keaton: I don't know. Russian, I think.
Verbal Kint: Hungarian.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján