Knight Rider (1982–1986) 74

Michael Long, a vietnami veterán és titkos ügynök egy akció során súlyosan megsebesül. Szerencséjére ráakad egy emberbarát milliomos, Wiltton Knight, akinek a segítségével Long Michael Knight-ként kezdhet új életet. Michaelt egyetlen cél élteti: a bűnözők nyomába eredve érvényt szerezni az… [tovább]

angol

Képek 34

Szereposztás

David HasselhoffMichael Knight
Edward MulhareDevon Miles
Patricia McPhersonBonnie Barstow
Rebecca HoldenApril Curtis
William DanielsK.I.T.T. (hang)
Nana VisitorSandra Rusk (S04E18)
Peter Parros'RC3' Reginald Cornelius III
Alex DanielsLonny Spencer
Patrick St. EspritTommy-Lee Burgess

Kedvencelte 13

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Gyerekkorom egyik kedvenc sorozata volt és alig vártam a szombat délutánokat, mikor a képernyőn megjelent a fekete autó. Mai szemmel picit viccesek a történetek, de nem vészesek. A végére azért már itt is kifogyott a szufla.

Londonna 

Amikor kicsi voltam, nagyon-nagyon szerettem, kedvenc sorozatom volt, és David Hasselhoff volt az „Isten”. Ma már nevetek magamon, de ettől függetlenül nem bánom. Rég volt, szép volt, jó volt. Érdekes, ha manapság ismétlik, próbálkozom leülni és nézni, de ma már annyira nem tud lekötni, hogy a második percben elkapcsolok. Pedig anno mindig haza kellett érni, mire kezdődött… Szombaton délutánonként szokott lenni, azt hiszem, a Hupikék törpikék után..? :)

Traclon

Mint minden, 80-as és 90-es években felnőtt srác, én is imádtam.

3 hozzászólás
Negative_Singularity

Kiskoromban a két fiú unokatestvéremmel laktam, és ők mindig nézték, természetesen én is hozzájuk csapódtam. Kellemes nosztalgiaérzetem van, amikor most, felnőtt fejjel nézem, de nem igazán tud már megfogni. Igazából régen is csak azért „szerettem”, mert a kuzinjaimmal sokat játszottunk Kitteset, de egyébként nem túl nyerő sorozat.

A turbó fokozat egyébként a kedvencem, lazán megoldották úgy, hogy felgyorsították a felvételt XD Érdemes nézni a háttérben az embereket, ők is turbó fokozatban sétálnak ilyenkor XD

BlackSwan

Nosztalgiázom. Gyermekkorom legjobb filmjei közé tartozik.

Imádom KITT-et és a csapatot! Fantasztikus sorozat volt, a 80-as évek legjobbja. A folytatások, vagy oldalági borzalmak nem igazán voltak sikeresek, mert sem a vezetők, sem az autók jelleme nem volt megnyerő. KITT fejlődő személyiségét epizódról epizódra követhettük nyomon, miközben pimaszkodott Michael-el, tanította a gyermekektől kezdve a felnőtteket, de közben maga is fejlődött. Összeakasztotta a a „kerekeit” másokkal, de mindig szerencsésen jött ki a történetből. Michael meg nőcsábász volt, na. :) Viszont, nagyon sajnáltam őt, amikor megölték a feleségét…. :(
Érdekes gonosz karaktereket is felvonultatott a sorozat, leginkább KARR-t szerettem meg, kár, h nem találkoztak harmadszorra is, hátha még jól sült volna el a dolog… :)

Lulu23 

Kölyökkoromban azért imádtam, mert KITT aranyos volt és vicces, Michael vagány és „Turbó fokozat” és „Wow” olyan igazán Hasselhoffosan!=)
Aztán most felnőtt fejjel nézve rájöttem, mennyire tele van ez a klassz sorozat a déli államok értékrendjével. A Hűség és igazság, a Család fontossága, a röghözkötöttség és a vesztes helyzetekben is kitartó küzdelem a fennmaradásért és persze a negatív karakterek rendszerint a jenkik által istenített pénztőke és a gyökértelen önmegvalósítás élharcosai.
Michael nem csupán egy erőszakos cowboy, aki előbb üt és aztán kérdez, hanem jelleme van, mélysége és múltja, ami időről-időre kísérti. Ő is esendő, akit jópárszor kiütnek, de mindig talpra tud állni, mert van miért és kiért küzdenie.
KITT nem csupán egy csodagép, hanem elsősorban társ, aki rendszeresen kiszolgáltatottá válik, Michaelre szorul, hogy megmentse őt, és ezekből az esetekből tanul a legtöbbet az emberségről.
Tele van humorral és kalanddal, izgalommal és persze flörtöléssel, de mégis sokkal szervesebb részei a sorozatnak a valódi életszagú szituációk, mint bármelyik mai akciócsodának.

Kádár_Anikó 

Ifjúkorom kedvenc sorozata és persze színésze.

Honey_Fly 

SPM fokozat. Gyerekkorom kedvencei közé tartozik, és újranézve is hozza ugyanazt a feelinget.

Chibana 

Nekem ez gyerekként se jött be, az ugratásos részeken meg csak foghatta a fejét az ember, mert általában a műautó orral erősen a földbe érkezett volna, de persze akkor mindig jött a vágás, és másik jelenet, ahol gond nélkül egyenesen landolt a járgány. :D


Népszerű idézetek

BlackSwan

Wilton Knight (Michael Knight-nak): Új életet kaptál, hogy harcolhassál helyettem. Nyerd vissza a hitedet! Egy ember is tehet csodákat! Azt akarom, hogy te legyél az az ember!

BlackSwan

(A tengerparton fekszik egy test.)
KITT: A szöveteiben pontosan 3,7 liter nitrogéngáz van. Ugye nem földönkívüli?
Michael: Á, csak egy búvár. Nem E.T.

BlackSwan

Devon: Csak ésszel, Michael!
Michael: Ismersz!
Devon: Ez az!

BlackSwan

Michael: Azt hiszem találtál valamit. Ellenőrizni akarom Jenniferrel.
KITT: Vonzódsz hozzá, nem?
Michael: Hát…ööhm, szép mosolya van. Nem gondolod?
KITT: Michael, számomra a számítógép a szép. Vagy az alacsony fogyasztás. Nem vagyok beprogramozva egy lány mosolyára reagálni. Ellenben, te csak erre vagy beprogramozva.

BlackSwan

Michael: KITT!
KITT: Üdv, legények! Egy húzásra grog kéne?
Michael: Grog?
KITT: Nektek, földipatkányoknak, rum!
Michael: Jajj, ne! Már megint a kalózprogram!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján