Kiéhezettek (2016) 97

The Girl with All the Gifts
101' · amerikai, angol · dráma, thriller, horror 16

0 díj · 1 jelölés

Valamikor a jövőben az emberiség nagy része egy gyorsan pusztító fertőzés áldozatává vált. A pusztítást okozó különleges gomba az emberi szervezetbe jutva átveszi az irányítást az idegrendszer fölött, s a fertőzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat és… [tovább]

angol

Szereposztás

Gemma ArtertonHelen Justineau
Glenn CloseDr. Caroline Caldwell
Paddy ConsidineEddie Parks
Anamaria MarincaDr. Selkirk
Dominique TipperDevani
Fisayo AkinadeKieran Gallagher
Sennia NanuaMelanie
Anthony WelshDillon
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 125


Kiemelt értékelések

pvik13 

Nagyon badass film. :D váratlan fordulatokkal és az a befejezés :O

Charityy 

Olyan jól indult pedig :/
Az eleje nagyon jó volt, ahogy felvázolták az alapkoncepciót, aztán átváltott egy béna túlélőfilmre, amin rémesen untam magam. Annyira akartam, hogy jó legyen, sokkal több mindent ki lehetett volna hozni belőle, nem csak ezt az értelmetlen hajszát.

KyKy

Hű, hát ez egészen fura film volt. Nem nagyon tudtam, mire számítsak, nem olvastam a könyvet, viszont a film tartalma már egészen régen felkeltette az érdeklődésemet, valamiért mégis haboztam megnézni (talán a nem túl magas értékelés miatt is), pedig alapvetően szeretem a zombis, poszt-apokaliptikus világban játszódó sztorikat. Végül is ezt sem utáltam, csak nagyon elvontnak tartom, lehet, hogy a könyv ismerete ezen változtatna, és végül is még nem is vetettem el az ötletet.
Egészen izgalmasan indul, nem tudjuk meg rögtön, hogy mi a szitu, bár sejteni azért nyilván lehet, de tetszik, ahogy felvezetik az egészet, aztán viszont… Olyan bődületesen bénán folytatódik, hogy az teljesen elbizonytalanított, hogy most ebből mi lesz. Hihetetlen gyorsan belevágunk a közepébe, ami nem feltétlenül baj, ha nem lenne logikátlan az egész.
Összességében tele van ezekkel az értelmetlen döntésekkel és eseményekkel, de aztán egy idő után úgy voltam vele, hogy nem foglalkozom vele, csak próbálom élvezni.
Melanie karaktere tetszik, szeretem, amikor valaki különleges, és igazán izgalmas lenne mondjuk látni, milyen felnőttként, ha már gyerekként is ilyen okos. A többiek igazából csak úgy voltak, nem sok vizet zavartak, elvoltam velük, nagyjából pont nem is érdekeltek.
Ami még nekem kicsit furcsa volt, az a legvége, spoiler De igazából mindegy is, úgy érzem, ehhez a filmhez nem kell túl sok logika, csak nézni és vagy élvezni… vagy nem. Azt hiszem, én talán élveztem a furcsasága ellenére is, a könyv pedig mindenképp kíváncsivá tett.

Emerson 

Vigyázat, a spoilerek mögött könyves spoilerek is vannak!
Legutóbb a Watchmen után értetlenkedtem ennyire. Tudom ám, hogy egy képregény adaptációt nem lehet egy az egyben átemelni filmre, spoiler… és ugyanez igaz a könyvadaptációkra is… Mivel ez esetben is friss volt a könyvélmény, minden apró változtatásnál felszisszentem. És ha csak aprók lettek volna! Azért volt ami jól sült el spoiler. Melanie karaktere jól kidolgozott volt és még azon is túltettem magam, hogy egy szőke kékszemű leányból hogy lett afro-amerikai, khm. Na de a többiek? Mintha csak töltelékek lettek volna. spoiler
És akkor most jöjjenek a pozitívumok: nem tudom a Toldi moziban ki felelős a hangerőért, de csókoltatom :-) Konkrétan kiszakadt a dobhártyám és azóta is félsüket vagyok. Az elején olyan brutál módon dübörgött a hang, hogy rezgett az egész terem. A zene meg, ahhhh. valószínű a film nélkül nem hangzik olyan jól, de a látványba tökéletesen belesimult.
A képi világ is nagyon ott volt. A könyv alapján is valami ilyesmit képzeltem el, kivéve a spoiler Na de így is jó volt.
A zombik nagyon jók voltak! És tényleg ügyeltek arra, hogy ne foszladozó lomha dögök legyenek, hanem vírusfertőzöttek, bábok. Szeretem, ha egy zombi villámgyors, nem pedig egy slowmotionös éhenkórász.
Összességében marhára tetszett, de lehetett volna jobb is. Parks mellőzése kifejezetten rosszul esett A könyv nélkül egy jóféle zombis film lett volna, sok kérdéssel, a könyvvel viszont nagy élmény volt némi hiányérzettel. Kérek egy 3 órás verziót spoiler

rhysciar

Gondolkodom még, hogy hány csillag legyen, mert az eleje érdekes volt, lekötött, a közepe viszont tipikus túlélőhorror, a vége azonban… na afelett még napirendre kell térnem, mert csalódás volt.
Részletesebb értékelést talán majd később írok.

Zajec_Sternenkind 

Ez… mi volt? Talán könyvben jobb, de a vásznon valami bődületes nagy hülyeség volt, tele logikátlansággal, amiből minden 5. percre jutott minimum egy, szóval spoilerezni is értelmetlen lenne, mert leírhatnám a film cselekményét úgy egészében.
A kedvencemként csak az erkölcsi vonulatot emelném ki, amibe a készítők is belebuktak: ha megölsz két embert, azt jól tetted, nagyon jól; de azt már ne hagyjuk, hogy egy emberélet áráért milliókat mentsünk meg! Az rossz! És a végén is jött az erkölcsi harakiri spoiler
Engem így film már régen húzott fel. Nem a látvánnyal volt a baj, bár a ZS kategóriás kellékszett igazán meglepő egy moziba kerülő film esetében, még csak nem is a történet, mert azzal is lehetett volna bőven mit kezdeni, de nem ilyen formában, hanem a lélektanra, az emberi pszichére, a viselkedésre, az erkölcsi döntésekre helyezett végtelenül kusza és kontár hozzányúlás.
Amúgy pedig: ha van film, ami másolja a Walking dead-et, hát az ez; se silány formában.
Ps.: sok helyen olvasom, hogy végre egy történet, ahol nem gyerekek mentik meg a világot? MI VAN?! Én akkor mit láttam egész végig? Mert itt a vége bizony egy új kezdet, GYEREKEKKEL!
Ó, basszus… nem.

mandu 

Olyan jól kezdődött, de el lett rontva – nem is kicsit. Sajnálom, pedig láttam benne a potenciált.

kkatja

Nem olvastam sem a könyvet, sem a fülszöveget, így nem voltak elvárásaim. Melanie karaktere nagyon rendben volt, a zombik gyorsak és rémisztőek, az emberek hozzák a szokott szintet. A végső párbeszéd ütötte legnagyobbat, miszerint, akkor most miért is nektek (embereknek) kellene túlélni, ha egyébként mi is élünk?
Ezt a kérdést magunknak is feltehetnénk nap mint nap a kényelmünk érdekében a rengeteg kipusztított faj végét nézve… Nem kéne elfelednünk, hogy mi is csak egy vagyunk közülük…

Emese_Szalai 

Nagyon gyenge volt. Sajnálom, mert a sztori olvasva és az előzetes alapján nem volt rossz.


Népszerű idézetek

mandarina 

Helen Justineau: Szeretnél egy cicát?
Melanie: Az előbb már ettem.

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján