Kiéhezettek (2016) 116

The Girl with All the Gifts
101' · amerikai, angol · dráma, thriller, horror 16

0 díj · 1 jelölés

Valamikor a jövőben az emberiség nagy része egy gyorsan pusztító fertőzés áldozatává vált. A pusztítást okozó különleges gomba az emberi szervezetbe jutva átveszi az irányítást az idegrendszer fölött, s a fertőzöttek, azaz a kiéhezettek gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat és… [tovább]

angol

Szereposztás

Gemma ArtertonHelen Justineau
Glenn CloseDr. Caroline Caldwell
Paddy ConsidineEddie Parks
Anamaria MarincaDr. Selkirk
Dominique TipperDevani
Fisayo AkinadeKieran Gallagher
Sennia NanuaMelanie
Anthony WelshDillon
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 133


Kiemelt értékelések

pvik13

Nagyon badass film. :D váratlan fordulatokkal és az a befejezés :O

1 hozzászólás
Törpillaa 

Hát ez nekem nagyon nem jött be. Pedig a sztori tök érdekesnek tűnt először. De én végig untam, sőt, el is vesztettem párszor a fonalat. Nem olvastam a könyvet még, talán majd egyszer, de nekem ez a film csak egyszer nézhetős film lett. Pedig aztán én szeretem a horrorfilmet, és a vérengzős, zombi filmeket, de ezt nagyon nem.

Nihilchan

Igazából tartottam ettől a filmtől, mert elég rossz az értékelése. A könyvet még nem olvastam, de kíváncsi lettem az eredeti sztorira. Az alap elgondolás nekem tetszik, bár én jobban szeretem a klasszikusabb zombikat. A kislány szerintem rendben volt, mint karakter, de a felnőttek nem nyűgöztek le. A vége pedig kifejezetten tetszett. A film közepén azonban elvesztettem az érdeklődésem és bőven maradtak kérdéseim, de egynek teljesen jó és nézhető volt, szerintem.

Charityy 

Olyan jól indult pedig :/
Az eleje nagyon jó volt, ahogy felvázolták az alapkoncepciót, aztán átváltott egy béna túlélőfilmre, amin rémesen untam magam. Annyira akartam, hogy jó legyen, sokkal több mindent ki lehetett volna hozni belőle, nem csak ezt az értelmetlen hajszát.

AniTiger

Nem rossz, de a könyv százszor jobb. :') Oké, ennek jobban bejött a vége… olyan hálivúdi! XD

KyKy

Hű, hát ez egészen fura film volt. Nem nagyon tudtam, mire számítsak, nem olvastam a könyvet, viszont a film tartalma már egészen régen felkeltette az érdeklődésemet, valamiért mégis haboztam megnézni (talán a nem túl magas értékelés miatt is), pedig alapvetően szeretem a zombis, poszt-apokaliptikus világban játszódó sztorikat. Végül is ezt sem utáltam, csak nagyon elvontnak tartom, lehet, hogy a könyv ismerete ezen változtatna, és végül is még nem is vetettem el az ötletet.
Egészen izgalmasan indul, nem tudjuk meg rögtön, hogy mi a szitu, bár sejteni azért nyilván lehet, de tetszik, ahogy felvezetik az egészet, aztán viszont… Olyan bődületesen bénán folytatódik, hogy az teljesen elbizonytalanított, hogy most ebből mi lesz. Hihetetlen gyorsan belevágunk a közepébe, ami nem feltétlenül baj, ha nem lenne logikátlan az egész.
Összességében tele van ezekkel az értelmetlen döntésekkel és eseményekkel, de aztán egy idő után úgy voltam vele, hogy nem foglalkozom vele, csak próbálom élvezni.
Melanie karaktere tetszik, szeretem, amikor valaki különleges, és igazán izgalmas lenne mondjuk látni, milyen felnőttként, ha már gyerekként is ilyen okos. A többiek igazából csak úgy voltak, nem sok vizet zavartak, elvoltam velük, nagyjából pont nem is érdekeltek.
Ami még nekem kicsit furcsa volt, az a legvége, spoiler De igazából mindegy is, úgy érzem, ehhez a filmhez nem kell túl sok logika, csak nézni és vagy élvezni… vagy nem. Azt hiszem, én talán élveztem a furcsasága ellenére is, a könyv pedig mindenképp kíváncsivá tett.

Emerson 

Vigyázat, a spoilerek mögött könyves spoilerek is vannak!
Legutóbb a Watchmen után értetlenkedtem ennyire. Tudom ám, hogy egy képregény adaptációt nem lehet egy az egyben átemelni filmre, spoiler… és ugyanez igaz a könyvadaptációkra is… Mivel ez esetben is friss volt a könyvélmény, minden apró változtatásnál felszisszentem. És ha csak aprók lettek volna! Azért volt ami jól sült el spoiler. Melanie karaktere jól kidolgozott volt és még azon is túltettem magam, hogy egy szőke kékszemű leányból hogy lett afro-amerikai, khm. Na de a többiek? Mintha csak töltelékek lettek volna. spoiler
És akkor most jöjjenek a pozitívumok: nem tudom a Toldi moziban ki felelős a hangerőért, de csókoltatom :-) Konkrétan kiszakadt a dobhártyám és azóta is félsüket vagyok. Az elején olyan brutál módon dübörgött a hang, hogy rezgett az egész terem. A zene meg, ahhhh. valószínű a film nélkül nem hangzik olyan jól, de a látványba tökéletesen belesimult.
A képi világ is nagyon ott volt. A könyv alapján is valami ilyesmit képzeltem el, kivéve a spoiler Na de így is jó volt.
A zombik nagyon jók voltak! És tényleg ügyeltek arra, hogy ne foszladozó lomha dögök legyenek, hanem vírusfertőzöttek, bábok. Szeretem, ha egy zombi villámgyors, nem pedig egy slowmotionös éhenkórász.
Összességében marhára tetszett, de lehetett volna jobb is. Parks mellőzése kifejezetten rosszul esett A könyv nélkül egy jóféle zombis film lett volna, sok kérdéssel, a könyvvel viszont nagy élmény volt némi hiányérzettel. Kérek egy 3 órás verziót spoiler

mandu

Olyan jól kezdődött, de el lett rontva – nem is kicsit. Sajnálom, pedig láttam benne a potenciált.

rhysciar

Gondolkodom még, hogy hány csillag legyen, mert az eleje érdekes volt, lekötött, a közepe viszont tipikus túlélőhorror, a vége azonban… na afelett még napirendre kell térnem, mert csalódás volt.
Részletesebb értékelést talán majd később írok.


Népszerű idézetek

mandarina 

Helen Justineau: Szeretnél egy cicát?
Melanie: Az előbb már ettem.

4 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján