Kedvencek temetője (2019) 98

Pet Sematary
101' · amerikai · horror 16

Louis Creed, a felesége Rachel és két gyermekük Gage és Ellie új vidéki otthonukba költözik, ahol a közelben elerülő kisállat temető fogadja őket. Miután a macskájukat elgázolja egy teherautó, Louis kénytelen a pórul járt állatot a rejtélyes temetőben eltemetni, ami egyértelműen nem az, aminek… [tovább]

angol
magyar
angol
magyar
angol
angol

Képek 6

Szereposztás

Jason ClarkeLouis Creed
Amy SeimetzRachel Creed
John LithgowJud Crandall
Jeté LaurenceEllie Creed
Hugo LavoieGage Creed
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 170


Kiemelt értékelések

eNNBeus 

Az alap sztorit nagyon szeretem, gyerekkoromban mikor olvastam majd összvevisszvacsináltam magam tőle. A 89-es adaptáció is megvett, bár újra kéne néznem hogy lássam nem csak a nosztalgia faktor dolgozik-e még bennem. Ez a könyvadaptáció viszont nem hozta meg azt a feszkót amit vártam. Nem éreztem az elvesztés fájdalmát, hogy miért is volt annyira feszítő hogy a macskát kislányt is elássa, nem jött át az az istentelen fájdalom ami motiválta az apát. Amolyan „letudós” lett nekem.

Morn

Borzalmas volt. Tipikusan kár volt rá időt pazarolni, és mi ráadásul mozijegyet is költöttünk rá! (Jobban jártunk volna a Dumbóval, azt hiszem.) Az egész alap sztorit billenti fenéken, fordítja ki, teszi semmisé. A jó kis lélektani horrorból (már ha nevezhető így) egy középszerű, klisés béna horrort csinált.
Senkinek sem ajánlott. Még mazochistáknak sem.
Oh, és igen, én a könyv miatt elfogult vagyok, de ez a film még önmagában is pocsék. Tényleg.

csokidani 

Igazabol nem volt rossz, de kiemelkedo se. En nem lattam az eredetit szval nem volt nosztalgiafaktor egy kummanyi sem. Szamomra megint egy King adatptacio aminek nem volt lelke. Az mindenkepp megmenti h jo a sztori es kelloen szurkes-sotetre szineztek a mozit, csak a plusz az biza hianyzott. De tenyleg nem veszes, egynek jo aztan jo gyorsan el is felejti az ember.
Es asszem tovabbra is inkabb kutyas maradok :-D

Horváth_Evelyn 

Ha racionálisan végig gondolom, nem igazán lehetett ebből többet kihozni. A könyv ijesztő (?) aspektusaira mentek rá, így tele van jump scare-ekkel. De amúgy semmi borzasztó. A könyv pszichológiai háttérét pedig csak érintőlegesen tárgyalja a film. Nekem ez kicsit hiányzott, bár a film nem élte volna túl, I guess. A könyv az elmúlásról, az elengedésről, a halál kommunikálásáról szól valójában. Ijesztő keretben. Ebből a film semmit sem mutatott. Így számomra az egész egy teljesen gyenge thrillernek tűnt.

silentscream 

Az Állattemető a kedvenc King könyvem, King pedig a kedvenc íróm, így egyértelmű volt, hogy látnom kell ezt is. :D Nem mondom, hogy a legjobb remake, amit láttam, de kifejezetten tetszett. Nem volt különösebben ijesztő számomra, de azért volt benne 1-2 parásabb jelenet, illetve alapvetően tetszett a film hangulata. :)

TLD

A filmnek annyi köze van King regényéhez, hogy a főszereplők nevei egyeznek és van valami indián temető a Creed-ház közelében, ahol a halottak feltámadnak – aki tehát a könyv történetének pontosabb visszaadására vágyik, annak a régebbi feldolgozást (1989) érdemes megnéznie.

Önmagában nincs problémám azzal, hogy a történetet jelentősen megváltoztatták a regényhez képest. A könyv néhány jelenetét ugyanis igen nehéz filmre vinni, lásd pl. spoiler Az új feldolgozás csavart egyet az eredeti sztorin és spoiler Ezzel nem volt gond. Jó pont még, hogy a modernebb technika félelmetesebben és pontosabban adta vissza a temetőt és a rémálmokat, mint az 1989-es film. spoiler

Az összes többi változtatás és maga a kivitelezés viszont teljesen félresikerült. Nincsenek kidolgozott karakterek, a motivációk érthetetlenek, a történet elsietett, ráadásul még csak nem is rémisztő.

A regényben az öreg Jud bölcsességben, tekintélyben bőven a fiatal család felett állt, közte és Louis között pedig kölcsönös tiszteleten alapuló barátság, egyfajta apa-fiú kapcsolat alakult ki. spoiler

Louis egy normális, határozott, döntésképes emberként van tálalva, ami úgy sikerül a filmnek, hogy spoiler Így nem is értjük, spoiler Összességében két dolog különösen hiányzik a filmből, ami egy King-történethez alapkellék. Jól kidolgozott karakterek és a horror tartalommal, mondanivalóval való ellátása.

A klasszikusoknak néha nem árt a modernizáció: feltéve, ha a rendezőnek van ötlete arra, történetével mi újat akar nekünk mondani a régi helyett. Na és itt nem volt. spoiler Mindezt a moziban egy mellettem ülő pár fiú tagja hangos horkolással díjazta.

A könyvről itt írtam:
https://moly.hu/konyvek/stephen-king-kedvencek-temetoje/en-es-a-konyv/tld

4 hozzászólás
kkata76 

Úgy láttam az értékelésekből, hogy aki ismeri a regényt, az annyira nem volt elragadtatva a filmtől, én sem. Néhány változtatást megértek, a többségét viszont teljesen indokolatlannak tartom. A korábbi feldolgozást már nagyon rég láttam, nem tudom, ahhoz képest milyen ez a film, de a könyvhöz képest harmatgyönge; megint csak a lényeg veszett el az adaptációban. A csapzott macska tetszett.

BeL1eVe

Teljesen méltó remake. Noha nem egy Suspiria vagy egy AZ szint (mert azért megvannak benne a régi buktatói), de hangulatban, színészi játékban, és még szerintem parafaktorban is túl tud nőni az eredetin,úgy hogy még a sztorin is tud kellőképpen csavarni.

5 hozzászólás
CrazyTeddy

Ez egy korrekt film volt és azt hiszem ez minden film halála. Amikor nem unom épp, de nem is érdekel. A színészek korrektek, a filmezés korrekt, az ijesztések óramű pontosak. (Az egyetlen emlékezetes snitt az az, amikor először vágnak át a mocsáron.) Tettek bele egy kis elmélkedést a haláltól való félelemről és a tagadásról, az elengedni képtelenségről, de patikamérlegen mérve, csak annyit, hogy ne legyen túl mély…csak korrekt.
A macska amúgy aranyos volt :D Nem viselkedett kimondottan démonian…vagy csak nekem vannak démon macskáim és már nem tűnik fel :D


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján