Kedvencek temetője (Kedvencek temetője 1.) (1989) 148

Pet Sematary
103' · amerikai · thriller, horror

A legtöbb család számára a költözés maga az újrakezdés. Ám Creedéknek ez lehet a kezdet vége. Egy olyan hely szomszédságába költöztek, melyet gyermekek építettek összetört álmokból. Ez a Kedvencek temetője.
Ez az aprócska földdarab egy rejtélyes indián temetkezési helyet rejt, mely a… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Dale MidkiffLouis Creed
Fred GwynneJud Crandall
Denise CrosbyRachel Creed
Brad GreenquistVictor Pascow
Michael LombardIrwin Goldman
Miko HughesGage Creed
Blaze BerdahlEllie Creed
Susan BlommaertMissy Dandridge
Mara ClarkMarcy Charlton
Kavi RazSteve Masterton

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem rossz film, régen nem mertem megnézni. Anya nem engedte, de ahányszor megnézem nem is olyan ijesztő. Még nem olvastam, de nekem tetszett. spoiler A szereplők engem teljesen hidegen hagytak, a történet nem félelmetes, de tetszett.

4 hozzászólás
Kikiriki

Most olvasom a könyvet, és valószínűleg azért, mert eléggé érdekelt, engem megviselt és hosszú idő után megint féltem egy horrortól. Nem volt jó érzés :D
Mivel még nem fejeztem be a könyvet, így nem tudom mennyire hű hozzá a vége szempontjából, de amennyit eddig olvastam, az nagyjából megvolt, gondolom ez alap, hamár King írta a forgatókönyvet.
Szerintem jól átadta, hamarosan majd össze tudom hasonlítani az újjal, én erre voksolok :D

Rebane 

Én még nem olvastam, valószínűleg azért tetszett :)

brena

Kb 97-ben Stephen King heteket tartottunk és mindent kikölcsönöztünk a videotékából. Ez volt a 2. legjobb. Mikor a macskánk meghalt hetekig paráztam,hogy vissza jön….

kkata76 

King a pap :)
Jobb volt, mint az új feldolgozás, legalábbis mint adaptáció, biztosan. (Bár kicsit finomítottak a sztorin). Az újban viszont a macska jobban nézett ki.

Kopaszkutya 

Ez volt az a film, amitől gyerekkoromban leginkább féltem. Talán a nosztalgiafaktor miatt pontoztam fel ennyire, mert a film a regényhez képest gyerekmese. A folytatások meg már szóra sem érdemesek.

Valcsa

Legelőször 10-12 évesen láttam, anyummal (unokaöcséméktől kölcsönkért videokazettán :)) ). Annyira nem zaklatott fel már akkoriban sem, bár tény, hogy van benne jócskán undi jelenet… De félelmetesnek valahogy sosem tartottam ezt a filmet. Aztán tegnap párommal elővettük, jó volt újra megnézni ennyi év után. :) Tervben van a könyv elolvasása is, de az még egyelőre várat magára…
A sztorit szerettem, a szereplők viszont eléggé ellenszenvesek voltak nekem, pl. a kiscsaj is :/ spoiler
Bármilyen visszataszítóan nézett is ki, nekem Pascow volt a kedvenc karakterem az egész filmben. Ahhoz képest, hogy eleinte azt hittem, hogy ő lesz az egyik főgonosz… :D
Lehetséges, hogy később is terítékre kerül majd nálam ez a film újra, de azért annyira nagy kedvenc nem lett… :)

Koksa

Ahhoz képest, hogy öregebb film, mint én egész igényes, elég félelmetes, és elég KING! Jó, hogy ő írta a forgatókönyvet, mert így köze is van az eredeti történethez. Remek!

Ritkaa

Kicsit tartózkodom a régebbi filmektől, de ez kifejezetten jól kidolgozott volt.
A története tetszett, bár néha nagyon vontatottnak éreztem, szájba rágósnak, de legalább mindent elmagyaráztak szépen. spoiler Ijesztőnek nem éreztem, azért volt egy nyomasztó hangulata, ami passzolt a filmhez és kellőképpen felborzolta a kedélyeket.
Most kedvet kaptam a könyvhöz is. :)

Timi98 

Gyerekként elsőre nézve nagyon ijesztőnek hatott, rendesen rossz érzést hagyott maga után, ma meg…Most nézve már negyed olyan rémisztő se, mint akkor volt, de azért szeretem. Szerintem jól filmesítették meg a könyvet, kellően felkavaró és rémisztő lett. Bár a könyv jobb (mint legtöbb esetben), de ez a film se rossz :)


Népszerű idézetek

kkatja

– A férfiszív kérge kőkemény, Louis. Az ember azt termeszt, amit tud, és gondozza is azt. Mert, amit magadhoz veszel, az a tiéd marad, és ami a tiéd…. az mindig hazatér hozzád.

Zakuro 

– Ne kímélj, Jud. Ki vele, mi az igazság?
– Az, hogy néha jobb, ha a halott halott. Akit odatemetnek, és visszatér, az már nem ugyanaz az ember. Külsőre lehet, hogy olyan, de mégsem ugyanaz. Nem tudni, mi van abban a földben, a kedvencek temetőjén túl, de az biztos, hogy nem emberi.

David_Lakner 

Jud: A nőkről mondják, hogy tudnak titkot tartani. De szerintem minden nő azt fogja mondani, hogy férfiszívbe még nem látott bele.

David_Lakner 

Rachel: Vártuk a halálát. És nemcsak azért vártuk, hogy ne szenvedjen többé. Hanem hogy mi ne szenvedjünk többé.

David_Lakner 

Jud: Az ember nem mindig tudja, mit miért csinál, Louis.


Folytatása

Összehasonlítás

Kedvencek temetője


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján