Kedvencek temetője (Kedvencek temetője 1.) (1989) 194

Pet Sematary
103' · amerikai · thriller, horror 15 !

A legtöbb család számára a költözés maga az újrakezdés. Ám Creedéknek ez lehet a kezdet vége. Egy olyan hely szomszédságába költöztek, melyet gyermekek építettek összetört álmokból. Ez a Kedvencek temetője.
Ez az aprócska földdarab egy rejtélyes indián temetkezési helyet rejt, mely a… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Dale MidkiffLouis Creed
Fred GwynneJud Crandall
Denise CrosbyRachel Creed
Brad GreenquistVictor Pascow
Michael LombardIrwin Goldman
Miko HughesGage Creed
Blaze BerdahlEllie Creed
Susan BlommaertMissy Dandridge
Mara ClarkMarcy Charlton
Kavi RazSteve Masterton

További szereplők

Kedvencelte 23

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nagyon szeretem a könyvet, tiszta para voltam tőle, amikor olvastam. Csak annyit szerettem volna, hogy a történet ijesztő és nyomasztó auráját visszaadja a film, de ez nem sikerült. Szinte teljesen hidegen hagyott, semmilyen érzelmet nem váltott ki belőlem. Az új feldolgozásnál jobbnak éreztem, de nem sokkal.

Törpillaa 

Nem rossz film, régen nem mertem megnézni. Anya nem engedte, de ahányszor megnézem nem is olyan ijesztő. Még nem olvastam, de nekem tetszett. spoiler A szereplők engem teljesen hidegen hagytak, a történet nem félelmetes, de tetszett.

4 hozzászólás
Popovicsp87 

Két dolog húzza le ezt a filmet: a színészi játék és a magyar hang (nem tehetek róla, a szinkronon mostanában nagyon pörgök).
Se Midkiff, se Crosby nem nagy színészek, a jeleneteik nem igazán jöttek át. Erre nagyon jó példa a temetési jelenet. spoiler
Gwynne-el viszont meg voltam elégedve, tetszett az „öreg”.

A filmben sok a felkavaró jelenet, a misztikum is jól lett adagolva spoiler.
A maszkok jók, bár a kisgyereknél látszott néha, hogy mű.
Nem kifejezetten félelmetes, vagy ijesztő film.

5 hozzászólás
Echo 

A remake-et már láttam,de elég rég úgyhogy addig míg el nem kezdtem ezt a filmet nemsokra emlékeztem. A film haladtával kezdett beugrani a másik film is mivel elég hasonlóak, bár a vége miatt a remake nekem jobban tetszett.
A történet izgalmas bár nekem logikátlan a doki miatt. Teljesen megkattant és ezt valahogy nem tudom a gyászra fogni. spoiler
Jud gondolkodását sem igazán értettem. Mégis minek kellett elmondania,h hogy működik az indián temető? Igaz,ha nem mondja el nincs film,de akkor is.
Kedvenc szereplőm is lett méghozzá a cica. Többet kellett volna szerepelnie.
spoiler

Kikiriki

Most olvasom a könyvet, és valószínűleg azért, mert eléggé érdekelt, engem megviselt és hosszú idő után megint féltem egy horrortól. Nem volt jó érzés :D
Mivel még nem fejeztem be a könyvet, így nem tudom mennyire hű hozzá a vége szempontjából, de amennyit eddig olvastam, az nagyjából megvolt, gondolom ez alap, hamár King írta a forgatókönyvet.
Szerintem jól átadta, hamarosan majd össze tudom hasonlítani az újjal, én erre voksolok :D

UViki 

Nos, nem értem, hogy mi a fene jó ebben? Stephen King ezen könyvet olvastam először és utáltam. Annyira unalmas klisékkel volt tele, hogy a hajam téptem volna legszívesebben. Untatott maga a cselekmény, a szereplők. 2019 – es feldolgozása ezerszer jobbra sikerült. Abban láttam is potenciált. Egyszernézős, unalmas és klisés.

Rebane 

Én még nem olvastam, valószínűleg azért tetszett :)

brena

Kb 97-ben Stephen King heteket tartottunk és mindent kikölcsönöztünk a videotékából. Ez volt a 2. legjobb. Mikor a macskánk meghalt hetekig paráztam,hogy vissza jön….

kkata76 

King a pap :)
Jobb volt, mint az új feldolgozás, legalábbis mint adaptáció, biztosan. (Bár kicsit finomítottak a sztorin). Az újban viszont a macska jobban nézett ki.

Kopaszkutya 

Ez volt az a film, amitől gyerekkoromban leginkább féltem. Talán a nosztalgiafaktor miatt pontoztam fel ennyire, mert a film a regényhez képest gyerekmese. A folytatások meg már szóra sem érdemesek.


Népszerű idézetek

kkatja

– A férfiszív kérge kőkemény, Louis. Az ember azt termeszt, amit tud, és gondozza is azt. Mert, amit magadhoz veszel, az a tiéd marad, és ami a tiéd…. az mindig hazatér hozzád.

Zakuro 

– Ne kímélj, Jud. Ki vele, mi az igazság?
– Az, hogy néha jobb, ha a halott halott. Akit odatemetnek, és visszatér, az már nem ugyanaz az ember. Külsőre lehet, hogy olyan, de mégsem ugyanaz. Nem tudni, mi van abban a földben, a kedvencek temetőjén túl, de az biztos, hogy nem emberi.

David_Lakner 

Jud: A nőkről mondják, hogy tudnak titkot tartani. De szerintem minden nő azt fogja mondani, hogy férfiszívbe még nem látott bele.

David_Lakner 

Rachel: Vártuk a halálát. És nemcsak azért vártuk, hogy ne szenvedjen többé. Hanem hogy mi ne szenvedjünk többé.

David_Lakner 

Jud: Az ember nem mindig tudja, mit miért csinál, Louis.


Folytatása

Összehasonlítás

Kedvencek temetője


Hasonló filmek címkék alapján