Kedvencek temetője (Kedvencek temetője 1.) (1989) 114

Pet Sematary
103' · amerikai · horror

A legtöbb család számára a költözés maga az újrakezdés. Ám Creedéknek ez lehet a kezdet vége. Egy olyan hely szomszédságába költöztek, melyet gyermekek építettek összetört álmokból. Ez a Kedvencek temetője.
Ez az aprócska földdarab egy rejtélyes indián temetkezési helyet rejt, mely a… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Dale MidkiffLouis Creed
Fred GwynneJud Crandall
Denise CrosbyRachel Creed
Brad GreenquistVictor Pascow
Michael LombardIrwin Goldman
Miko HughesGage Creed
Blaze BerdahlEllie Creed
Susan BlommaertMissy Dandridge
Mara ClarkMarcy Charlton
Kavi RazSteve Masterton

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem rossz film, régen nem mertem megnézni. Anya nem engedte, de ahányszor megnézem nem is olyan ijesztő. Még nem olvastam, de nekem tetszett. spoiler A szereplők engem teljesen hidegen hagytak, a történet nem félelmetes, de tetszett.

4 hozzászólás
Rebane 

Én még nem olvastam, valószínűleg azért tetszett :)

Kopaszkutya 

Ez volt az a film, amitől gyerekkoromban leginkább féltem. Talán a nosztalgiafaktor miatt pontoztam fel ennyire, mert a film a regényhez képest gyerekmese. A folytatások meg már szóra sem érdemesek.

Valcsa

Legelőször 10-12 évesen láttam, anyummal (unokaöcséméktől kölcsönkért videokazettán :)) ). Annyira nem zaklatott fel már akkoriban sem, bár tény, hogy van benne jócskán undi jelenet… De félelmetesnek valahogy sosem tartottam ezt a filmet. Aztán tegnap párommal elővettük, jó volt újra megnézni ennyi év után. :) Tervben van a könyv elolvasása is, de az még egyelőre várat magára…
A sztorit szerettem, a szereplők viszont eléggé ellenszenvesek voltak nekem, pl. a kiscsaj is :/ spoiler
Bármilyen visszataszítóan nézett is ki, nekem Pascow volt a kedvenc karakterem az egész filmben. Ahhoz képest, hogy eleinte azt hittem, hogy ő lesz az egyik főgonosz… :D
Lehetséges, hogy később is terítékre kerül majd nálam ez a film újra, de azért annyira nagy kedvenc nem lett… :)

Leilaa

Viszonylag sok minden történik másképp a könyvben, mint a filmben. Nem paráztam szinte egyáltalán. Mint a könyvnél is sokkal inkább éreztem szomorúnak, ahogy a gyermekét elvesztő édesapa vergődik.
Úgy volt, hogy előbb az újat nézem meg, de aztán nem jutottam el a moziba. Biztos vagyok benne, hogy ott azért lesz cidri.

Koksa

Ahhoz képest, hogy öregebb film, mint én egész igényes, elég félelmetes, és elég KING! Jó, hogy ő írta a forgatókönyvet, mert így köze is van az eredeti történethez. Remek!

Ritkaa

Kicsit tartózkodom a régebbi filmektől, de ez kifejezetten jól kidolgozott volt.
A története tetszett, bár néha nagyon vontatottnak éreztem, szájba rágósnak, de legalább mindent elmagyaráztak szépen. spoiler Ijesztőnek nem éreztem, azért volt egy nyomasztó hangulata, ami passzolt a filmhez és kellőképpen felborzolta a kedélyeket.
Most kedvet kaptam a könyvhöz is. :)

_Norbi

Nagyon fiatalon láttam. Az egyik első filmes emlékem. Rettegtem tőle. Idősebben látva azért rájöttem, hogy nem olyan nagy szám.

Kstimi 

Gyerekként elsőre nézve nagyon ijesztőnek hatott, rendesen rossz érzést hagyott maga után, ma meg…Most nézve már negyed olyan rémisztő se, mint akkor volt, de azért szeretem. Szerintem jól filmesítették meg a könyvet, kellően felkavaró és rémisztő lett. Bár a könyv jobb (mint legtöbb esetben), de ez a film se rossz :)

Traclon

Az én szememben ez nem meríti ki a horror műfaját.
Jóindulattal is maximum erős közepes.


Népszerű idézetek

kkatja

– A férfiszív kérge kőkemény, Louis. Az ember azt termeszt, amit tud, és gondozza is azt. Mert, amit magadhoz veszel, az a tiéd marad, és ami a tiéd…. az mindig hazatér hozzád.


Folytatása

Összehasonlítás

Kedvencek temetője


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján