Kártyavár (2013–) 50

House of Cards
55' · amerikai · dráma, sorozat 12
5 évad · 65 rész

2 díj · 3 jelölés

Francis Underwood szinte már biztosnak vette, hogy őt fogják a külügyminiszteri posztra választani az előző képviselő leváltása után, de nem így történt. Csalódását gyorsan kiheveri, és ördögi bosszútervet sző, melyben a konkurencia félreállítása mellett, hűséges ismerősöket állítva előkelő… [tovább]

angol
angol
angol
angol
angol

Képek 1

Szereposztás

Kevin SpaceyFrancis Underwood
Robin WrightClaire Underwood
Kate MaraZoe Barnes
Michael KellyDoug Stamper
Kristen ConnollyChristina Gallagher
Corey StollPeter Russo
Larry PineBob Birch
Sakina JaffreyLinda Vasquez
Mahershala AliRemy Danton
Jimmi SimpsonGavin Orsay

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 37

Várólistára tette 122


Kiemelt értékelések

Novecento

Imádom ezeket a politikai játszmákat, a benne résztvevők gátlástalanságát, és hogy mekkora árat ér nekik a hatalom. A szereplők fantasztikusak egytől egyig, ahogy a rendezés és a zene is tökéletes. Sikerült ledarálnom egy évadot egy hét alatt.

Emerson 

Régen kifejezetten rá voltam kattanva a politikai témájú sorozatokra, de a mostani (valós) helyzet olyan undorítóvá tette az egész közeget, hogy most már tudatosan kerülöm az ilyen jellegű filmeket/sorozatokat.
Hiába a lángelme, a gerinctelenség, a furkálás, ez engem már nem szórakoztat. Szeretem, ha egy karakterben a szemétsége ellenére megtalálom azt, hogy érdekeljen a következő húzása, de Underwoodban estében ez hiányzott. Irritált a kamerába bámulás és szájbarágós narráció is, mintha a nézőt is egy utolsó sz*rdarabnak nézné. Oké, tökéletesen átjött a karakter jellemvonása, szóval KS briliáns volt. De kényelmetlen volt nézni.
Nem tartom kizártnak, hogy egyszer majd tovább nézem, de most. Hagyom, hogy leülepedjen a sz*r és majd visszatérek a politika bugyraiba. Addig meg maradok Malcolm Tuckernél, ő úgy paraszt, hogy közben imádom.

Kontra_Judit 

Ez egy remek politikai sorozat, mely jelenleg a IV. évadnál jár. Kevin Specay annyira jól játssza a szerepét…imádnivaló!

Thelonious

Az ötödik évad végével eljutott a sorozat arra a pontra, hogy nem bánnám, ha vége lenne. Azt hiszem már minden lényegit elmondott, és csak ismételné önmagát, plusz ennyi idő alatt a felemelkedés-bukás történet bukás részét is meg lehetett volna ejteni. Persze nem volt rossz az új évad sem, voltak érdekes, izgalmas pontjai, jól megírt részek, (sajnos néhol az is megesett, hogy elmagyarázták a nyilvánvalót) de legyünk őszinték: konkrétan senki nincs a sorozatban, aki elég szimpi lenne, hogy igazán aggódjunk érte, és megint elszaladt a ló az áldozatok terén, ezt öt évben el kellett volna tudni varrni, talán csak hatban fogják. A lezárás persze elég konklúzív ahhoz, hogy ha törölnék a műsorról, akkor ne legyen óriási hiányérzetünk, szóval nem bánnám különösebben azt sem, ha ez lett volna a vége, de az Underwood ámokfutás eljutott arra a pontra, hogy már legfeljebb annyi érdekelne, ha teljesen tönkre mennének vagy meghalnának, minden egyéb miatt felesleges legyártani a következő évadot.

Iago

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ez másoknak hogy lehet egy unalmas sorozat. Egy fikcionális, de teljesen elképzelhető amerikai politikai színteret mutat be brutálisan őszintén, a politika minden mocskával és kétszínűségével. Hataloméhség, hatalmi harcok, pénzéhség, karrierépítés, szex, gyilkosság… aki szeretetre és gyengédtségre vágyik, ne kezdjen bele, mert nem fogja megtalálni.

edit: ja, és Robin Wright ♥

rhysciar 

1. évad után: Remek sorozat ez az amerikai kormányzásról, Kevin Spacey pedig tökéletes választás a főszerepre. Profi narrátor és színész, a karaktere pedig mestermű. Nem szeretnék az ellensége lenni.

2. évad után: Még mindig remek sorozat, a történet végig leköti a figyelmet, és tanulni is lehet belőle, szóval nem tudok rá semmi negatívat mondani.

3. évad után: Továbbra is fasza sorozatnak tartom, bár ennek az évadnak a közepe untatott, a vége viszont pazar lett. Doug csak még nagyobb kedvenccé vált, Claire pedig még a legrosszabb pillanataiban is stílusos, Francis meg… hát ő még mindig a legnagyobb alak. :D

4. évad után: Örülök, hogy magára talált a sorozat a 3. évad után, ott kicsit tartottam, hogy lesüppedtünk, viszont ez az évad végig feszes lett, imádtam minden pillanatát. Jól alakították a sztorit, egyetlen unalmas epizód sem volt, úgyhogy remélem, a folytatása is hasonló lesz. :) És továbbra is hajrá Franknek :D

snowden

ELSŐ ÉVAD

Az első résztől kezdve nagyon magas színvonalon működött az egész évad, Kevin Spacey nagyon jól játszik és a többiekre sem lehet panasz. Szintén kiváló a fényképezés, a zene és a hangulat. Érdekes, hogy Underwood tényleg az a fajta főszereplő, aki iránt szemernyi szimpátiát sem lehet érezni, de mégsem tudtam megállni, hogy ne kövessem végig, miféle undorító húzásokba kezd bele.

5 hozzászólás
Orsolya_Tikászné_Gárdos

Félelmetes! Az az utolsó mondat! !!!! Azt olvasom, hogy a Netflix megrendelte az 5. évadot. Nem kellene. Rémísztően valósághű a sorozat. Jobb ha most vége van.
Robin Wright olyan penge hideg, mint az acél, az emberségnek, a melegségnek teljes hiánya.
Kevin Spacey zseniális. Az erkölcsi érzék teljes hiánya, brutális, aljas, szemét. És mégis. Időnként saját tisztességemet is megkérdőjelezem, mikor azt veszem észre, hogy neki szorítok.
Michael Kelly. Nem tudom. Lehet, szabad ennyire alávetettnek lenni egy másik akaratnak?
Igazából minden szereplő inkább fekete, na jó, sötétszürke, mint fehér. Aki feltétel nélkül szimpatikus volt: Russo ( és nem azért mert piszok jó feneke van)
Nem tudom osztanak-e Oscar-díjat egy film szín-szimbolikájáért? Ha igen, akkor a House of Cardsnak tarolnia kell.

Istris

Politikai szarkavarás csúcsra járatva! Mesteri! Zseniális! Kevin Spacey pedig a legnagyobb király! Fokozottan ajánlott! 10/10


Népszerű idézetek

Sztavrogin 

Frank: The only problem with common sense is that it's so… common.

Sztavrogin 

Frank: Oh, Bob, I'm not sure if you've noticed or not, but politics is no longer just theater, it's show business. So let's put on the best show in town.

abby 

We all must make sacrifices to achieve our dream, but sometimes we must sacrifice ourselves for the greater good.

Pandalin 

Francis Underwood: A fájdalom kétféle: van az amelyik erőssé tesz, meg a haszontalan, ami csak szenvedést okoz. Nincs türelmem a haszontalanhoz…

abby 

Such a waste of talent. He chose money over power. In this town, a mistake nearly everyone makes. Money is the Mc-mansion in Sarasota that starts falling apart after 10 years. Power is the old stone building that stands for centuries. I cannot respect someone who doesn't see the difference.

abby 

There are two kinds of pain. The sort of pain that makes you strong or useless pain, the sort of pain that's only suffering. I have no patience for useless things.

lboreszt 

Frank: We don't submit to terror. We make the terror.

Répási_Évi 

Az ember nem erre van kitalálva… hogy ötven évig ugyanazzal legyen.

abby 

Frank: Well, the key to being President is not only winning your battles, it's winning them with dignity.

abby 

The road to power is paved with hypocrisy and casualties. Never regret.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján