Kártyavár (2013–2018) 73

House of Cards
55' · amerikai · dráma, sorozat 12
6 évad · 73 rész

2 díj · 4 jelölés

Francis Underwood szinte már biztosnak vette, hogy őt fogják a külügyminiszteri posztra választani az előző képviselő leváltása után, de nem így történt. Csalódását gyorsan kiheveri, és ördögi bosszútervet sző, melyben a konkurencia félreállítása mellett, hűséges ismerősöket állítva előkelő… [tovább]

angol
angol
angol
angol
angol

Képek 2

Szereposztás

Kevin SpaceyFrancis Underwood
Robin WrightClaire Underwood
Kate MaraZoe Barnes
Michael KellyDoug Stamper
Kristen ConnollyChristina Gallagher
Corey StollPeter Russo
Larry PineBob Birch
Sakina JaffreyLinda Vasquez
Mahershala AliRemy Danton
Jimmi SimpsonGavin Orsay

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 49

Várólistára tette 171


Kiemelt értékelések

Charityy 

Hihetetlen ez a sorozat. Tökéletesen mutatja be, hogy milyen is a politika, hogy mit meg nem tesznek egyesek, hogy akaratukat érvényesítsék. Claire és Francis játszmái lenyűgözőek, mindig meg tudnak lepni.

2 hozzászólás
Osli75 

Bár nem szeretem a politikai filmeket, de ez nagyon jól sikerült! Az első évad megvett magának. Kíváncsi vagyok a folytatásra. Kevin Spacey tökéletes választás volt, sajnálom ami vele történt, és kíváncsi leszek mennyit változik majd a sorozat a végére nélküle.

Novecento 

Imádom ezeket a politikai játszmákat, a benne résztvevők gátlástalanságát, és hogy mekkora árat ér nekik a hatalom. A szereplők fantasztikusak egytől egyig, ahogy a rendezés és a zene is tökéletes. Sikerült ledarálnom egy évadot egy hét alatt.

krlany 

1. évad
Hűűű. Nagyon jó. Kevin Spacey meg zseniális. A feleségét játszó nő, meg annyira nő, van stílusa. Elég csak azt megnézni, ahogy leül. A kettőjük véd- és dacszövetségét nem mindig értem, de a játszmáik összjátéka lenyűgöző… és félelmetes. Nem szeretem a politikát, nem szeretem a politikusokat, de ezt nézem.

Emerson 

Régen kifejezetten rá voltam kattanva a politikai témájú sorozatokra, de a mostani (valós) helyzet olyan undorítóvá tette az egész közeget, hogy most már tudatosan kerülöm az ilyen jellegű filmeket/sorozatokat.
Hiába a lángelme, a gerinctelenség, a furkálás, ez engem már nem szórakoztat. Szeretem, ha egy karakterben a szemétsége ellenére megtalálom azt, hogy érdekeljen a következő húzása, de Underwoodban estében ez hiányzott. Irritált a kamerába bámulás és szájbarágós narráció is, mintha a nézőt is egy utolsó sz*rdarabnak nézné. Oké, tökéletesen átjött a karakter jellemvonása, szóval KS briliáns volt. De kényelmetlen volt nézni.
Nem tartom kizártnak, hogy egyszer majd tovább nézem, de nem most. Hagyom, hogy leülepedjen a sz*r és majd visszatérek a politika bugyraiba. Addig meg maradok Malcolm Tuckernél, ő úgy paraszt, hogy közben imádom.

Orsolya_Tikászné_Gárdos 

Félelmetes! Az az utolsó mondat! !!!! Azt olvasom, hogy a Netflix megrendelte az 5. évadot. Nem kellene. Rémísztően valósághű a sorozat. Jobb ha most vége van.
Robin Wright olyan penge hideg, mint az acél, az emberségnek, a melegségnek teljes hiánya.
Kevin Spacey zseniális. Az erkölcsi érzék teljes hiánya, brutális, aljas, szemét. És mégis. Időnként saját tisztességemet is megkérdőjelezem, mikor azt veszem észre, hogy neki szorítok.
Michael Kelly. Nem tudom. Lehet, szabad ennyire alávetettnek lenni egy másik akaratnak?
Igazából minden szereplő inkább fekete, na jó, sötétszürke, mint fehér. Aki feltétel nélkül szimpatikus volt: Russo ( és nem azért mert piszok jó feneke van)
Nem tudom osztanak-e Oscar-díjat egy film szín-szimbolikájáért? Ha igen, akkor a House of Cardsnak tarolnia kell.
Megnézve az utolsó évadot, azért lássuk be: House of cards Kevin Spacey nélkül, mint a kávé completa nélkül.

Kontra_Judit 

Ez egy remek politikai sorozat, mely jelenleg a IV. évadnál jár. Kevin Specay annyira jól játssza a szerepét…imádnivaló!

Istris

Politikai szarkavarás csúcsra járatva! Mesteri! Zseniális! Kevin Spacey pedig a legnagyobb király! Fokozottan ajánlott! 10/10

Iago

Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ez másoknak hogy lehet egy unalmas sorozat. Egy fikcionális, de teljesen elképzelhető amerikai politikai színteret mutat be brutálisan őszintén, a politika minden mocskával és kétszínűségével. Hataloméhség, hatalmi harcok, pénzéhség, karrierépítés, szex, gyilkosság… aki szeretetre és gyengédtségre vágyik, ne kezdjen bele, mert nem fogja megtalálni.

edit: ja, és Robin Wright ♥

Gugyin_Adrián

Elkezdtem, huh… na jó, kapaszkodjatok, mert kevés az időm: 6…5…4…3…2…1…vállakozó lettem:)


Népszerű idézetek

Sztavrogin

Frank: Oh, Bob, I'm not sure if you've noticed or not, but politics is no longer just theater, it's show business. So let's put on the best show in town.

Sztavrogin

Frank: The only problem with common sense is that it's so… common.

Pandalin

Francis Underwood: A fájdalom kétféle: van az amelyik erőssé tesz, meg a haszontalan, ami csak szenvedést okoz. Nincs türelmem a haszontalanhoz…

abby 

Such a waste of talent. He chose money over power. In this town, a mistake nearly everyone makes. Money is the Mc-mansion in Sarasota that starts falling apart after 10 years. Power is the old stone building that stands for centuries. I cannot respect someone who doesn't see the difference.

Répási_Évi 

Az ember nem erre van kitalálva… hogy ötven évig ugyanazzal legyen.

abby 

We all must make sacrifices to achieve our dream, but sometimes we must sacrifice ourselves for the greater good.

abby 

There are two kinds of pain. The sort of pain that makes you strong or useless pain, the sort of pain that's only suffering. I have no patience for useless things.

lboreszt

Frank: We don't submit to terror. We make the terror.

abby 

Frank: Well, the key to being President is not only winning your battles, it's winning them with dignity.

abby 

The road to power is paved with hypocrisy and casualties. Never regret.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján