Jöttünk, láttunk, visszamennénk (Jöttünk, láttunk, visszamennénk 1.) (1993) 245

Les visiteurs
107' · francia · vígjáték, fantasy 12 !

Egy középkori lovag és pajzshordója mai világunkban találják magukat egy szenilis varázsló jóvoltából. Egy lovagnak nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, ezért gyakran kénytelen kivonni kardját gépesített világunkban. Feltalálja magát és családja mai leszármazottait kéri… [tovább]

francia

Képek 2

Szereposztás

Christian ClavierJacques-Foches, a bolondos / Jacques-Henri Jacquard
Jean RenoGodefroy de Papincourt, Montmirail hercege
Valérie LemercierFrénégonde de Pouille / Béatrice de Montmirail
Marie-Anne ChazelGinette, a hajléktalan
Christian BujeauJean-Pierre
Isabelle NantyFabienne Morlot
Didier PainVI. (Kövér) Lajos
Gérard SétyEdgar Bernay
Jean-Paul MuelGibon főtörzsőrmester
Ariel SemenoffJacqueline

További szereplők

Kedvencelte 61

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Jaj, gyerekkorom egyik sokszor látott klasszikusa! Olyan furcsa belegondolni, hogy több, mint 20 éves ez a film!

Abszolút múltidéző, nagyon vicces, sokadszorra is komikus. Nem kimondottan mondanám rá azt, hogy ez egy jó film. Nem az. Ezt a féle humort szeretni kell vagy idegesít. Sajnos én sok-sok éve vigyorgok „Zsák Fos”-on és a balgák modern korba kerülésén. Ez van. :D

4 hozzászólás
Popovicsp87 

Már többször rájöttem, hogy a francia vígjátékokkal vigyáznom kell. Ez is egy eléggé elvetemült darab, de számomra nem igazán volt humoros. A fő poénforrás a középkori emberek találkozása volt a modern világgal.
A színészek közül Clavier kettős alakítása volt az igazán ütős, baromira jól játszotta mindkét szerepét.
Egyszerű filmecske, egszerű poénokkal.

Osli75 

Francia komédia. Tipikus. Nem először láttam, de nem a kedvencem a film. Kicsit sok benne a ripacskodás, a magyar szinkronnal meg főleg. (nem tudom milyen eredetiben, de a második rész végére már csengett a fülem, főleg Jacques-Foches hangjától.
A történet amúgy nem rossz, bár vannak benne logikátlan kapcsolatok, hibák, de elnézem. Azért az meglátszik hogy nem mai darab.

1 hozzászólás
farkas_niki 

A filmsorozat 2. része a kedvencem, de ezt is nagyon szeretem! A karakterek nagyon mókásak, a történet is tetszik, az időutazós-középkoros téma különösen. A filmből néhány mondat pedig már sok évvel ezelőtt a család szállóigéivé vált :)

fayakezdet

Kiskoromban mindig örültem ha a tv-ben ment, mert jókat tudtam vidulni rajt. Ma már néhol kicsit erőltetetten hat, de még mindig meglehet nézni.

KHLexa

Emlékszem, hogy gyerekkoromban nagyon szerettem ezeket a filmeket. De ez nekem most már túl „régi” talán. Nem jöttek át a poénok sem. Sokkal jobbra számítottam, de nagyon unatkoztam rajta.

Hippoforaccus 

Sok év után újranézve már nem tűnik olyan viccesnek, mint régen volt. Sokat változott az ízlésem, de azért még mindig nagyot üt ez a film. Oké, kicsit bugyuta, kicsit gagyi, de azért jó.

Banditaa 

Valamiért ez eddig kimaradt nekem, pedig imádom Jean Renot. Annak ellenére, hogy nem mai darab, jókat derültem rajta. Egyik ismerősöm szerint ez franciául az igazi, mert Renoék jó kis régies franciát nyomnak végig. Nem tudom, mi minden veszett el fordítás közben, de magyarul is elég tisztességes munkának érzem – már ami a nyelvezetet illeti.
Jöhet a többi rész!

Cyril 

Örök kedvenc, semmi rizsa. 10/10
Halál reám ha ezt hagynám!

hankman 

Nagyon jó alakítás a két főhőstől, jó pár fuldokolva röhögős poén, még egy kis minimális szabadság jogokat is feszegetős szál.


Népszerű idézetek


Folytatása

Összehasonlítás

Jöttünk, láttunk, visszamennénk


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján