Jöttünk, láttunk, visszamennénk (Jöttünk, láttunk, visszamennénk 1.) (1993) 205

Les visiteurs
107' · francia · vígjáték, fantasy 12

Egy középkori lovag és pajzshordója mai világunkban találják magukat egy szenilis varázsló jóvoltából. Egy lovagnak nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, ezért gyakran kénytelen kivonni kardját gépesített világunkban. Feltalálja magát és családja mai leszármazottait kéri… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Christian ClavierJacques-Foches, a bolondos / Jacques-Henri Jacquard
Jean RenoGodefroy de Papincourt, Montmirail hercege
Valérie LemercierFrénégonde de Pouille / Béatrice de Montmirail
Marie-Anne ChazelGinette, a hajléktalan
Christian BujeauJean-Pierre
Isabelle NantyFabienne Morlot
Didier PainVI. (Kövér) Lajos
Gérard SétyEdgar Bernay
Jean-Paul MuelGibon főtörzsőrmester
Ariel SemenoffJacqueline

További szereplők

Kedvencelte 65

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Jaj, gyerekkorom egyik sokszor látott klasszikusa! Olyan furcsa belegondolni, hogy több, mint 20 éves ez a film!

Abszolút múltidéző, nagyon vicces, sokadszorra is komikus. Nem kimondottan mondanám rá azt, hogy ez egy jó film. Nem az. Ezt a féle humort szeretni kell vagy idegesít. Sajnos én sok-sok éve vigyorgok „Zsák Fos”-on és a balgák modern korba kerülésén. Ez van. :D

4 hozzászólás
Osli75 

Francia komédia. Tipikus. Nem először láttam, de nem a kedvencem a film. Kicsit sok benne a ripacskodás, a magyar szinkronnal meg főleg. (nem tudom milyen eredetiben, de a második rész végére már csengett a fülem, főleg Jacques-Foches hangjától.
A történet amúgy nem rossz, bár vannak benne logikátlan kapcsolatok, hibák, de elnézem. Azért az meglátszik hogy nem mai darab.

1 hozzászólás
farkas_niki 

A filmsorozat 2. része a kedvencem, de ezt is nagyon szeretem! A karakterek nagyon mókásak, a történet is tetszik, az időutazós-középkoros téma különösen. A filmből néhány mondat pedig már sok évvel ezelőtt a család szállóigéivé vált :)

Ákos_Tóth 

Azzal együtt kultikus-klasszikus, hogy technikai szempontból egy borzasztóan elnagyolt film, mégsem lehet rá haragudni egy percig sem. A sztori nagy megmagyarázásra nem szorul, főleg azért, mert az évtizedeken átívelő folytatások mostanra minden értelmes logikai szálat elvágtak a cselekményben, de igazából még maga a konkrét első epizód is tömve van következetlenségekkel és önellentmondásokkal – de lássuk be, ez nem okvetlen egy agyas időutazós film.

Sokkal fontosabb a helyzetkomikuma, az a stílus, amivel Reno és főleg Clavier bevisz két középkori bugrist az őrült kilencvenes évekbe. Nem elég, hogy maga a páros remekül adja a természetközeli ösztönlényt, igazából a fogadóközeg is tökéletes táptalaj egy vérbő vígjátékhoz: Jacques-Henri, mint felkapaszkodott, kényes, ripacs újgazdag, Jean-Pierre, a háklis fogorvos, Ginette asszony – ők majdnem annyit tesznek hozzá az abszurd poénáradathoz, mint Foches úr és Godefroy nagyúr.
A poénok egyébként a második részben jobban kikerekedtek: az a film dinamikusabb is volt, kicsit gördülékenyebb is, és talán nem uralták annyira le Poiré rendezői fogásai, kezdve a torz arcközelikkel, amiktől bizonyos pontokon tényleg félelmetesnek tűnhet ez az epizód. Nem is beszélve a nyitó képsorok által megsejtetett fekete humorról, ami elég gyorsan eltűnik a színről.

Összességében nem egy „szép” film, és főleg nem alkotói bravúr a megszületése, ugyanakkor Reno és Clavier a többi szereplővel együtt rezegve valami irtó jó és messzibe mutató jelenséget hozott össze, ami két folytatást és egy amerikai remake-et is megélt már, noha a második rész után talán jobb lett volna nem hozzányúlni. Más lapra tartozik, hogy egyéb okokból én szeretem a harmadik részt is, de nem mint Jöttünk, láttunk… filmet.
Bőven ajánlott mindenkinek!

fayakezdet 

Kiskoromban mindig örültem ha a tv-ben ment, mert jókat tudtam vidulni rajt. Ma már néhol kicsit erőltetetten hat, de még mindig meglehet nézni.

MHAlexa 

Emlékszem, hogy gyerekkoromban nagyon szerettem ezeket a filmeket. De ez nekem most már túl „régi” talán. Nem jöttek át a poénok sem. Sokkal jobbra számítottam, de nagyon unatkoztam rajta.

Hippoforaccus 

Sok év után újranézve már nem tűnik olyan viccesnek, mint régen volt. Sokat változott az ízlésem, de azért még mindig nagyot üt ez a film. Oké, kicsit bugyuta, kicsit gagyi, de azért jó.

Banditaa

Valamiért ez eddig kimaradt nekem, pedig imádom Jean Renot. Annak ellenére, hogy nem mai darab, jókat derültem rajta. Egyik ismerősöm szerint ez franciául az igazi, mert Renoék jó kis régies franciát nyomnak végig. Nem tudom, mi minden veszett el fordítás közben, de magyarul is elég tisztességes munkának érzem – már ami a nyelvezetet illeti.
Jöhet a többi rész!

Cyril 

Örök kedvenc, semmi rizsa. 10/10
Halál reám ha ezt hagynám!

dulkap 

Valamiért egészen idáig tologattam magam előtt a filmet, pedig nagyon nem mai és jókat hallottam róla. Lehet hogy az idő vasfoga miatt (ami a filmre és rám is hatott), de elég közepeske kis vígjáték volt. Kicsit a forgatókönyv is össze van csapva: néha úgy viselkednek, hogy tisztában vannak azzal melyik korban vannak, néha meg mintha fogalmuk sem lenne. Inkább kedves bugyutaság, mint nevettető vígjáték.


Népszerű idézetek


Folytatása

Összehasonlítás

Jöttünk, láttunk, visszamennénk


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján