Jöttünk, láttunk, visszamennénk (Jöttünk, láttunk, visszamennénk 1.) (1993) 173

Les visiteurs
107' · francia · vígjáték, fantasy 12

Egy középkori lovag és pajzshordója mai világunkban találják magukat egy szenilis varázsló jóvoltából. Egy lovagnak nem okoznak gondot a sárkányok, bármiféle formát öltsenek is, ezért gyakran kénytelen kivonni kardját gépesített világunkban. Feltalálja magát és családja mai leszármazottait kéri… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Christian ClavierJacques-Foches, a bolondos / Jacques-Henri Jacquard
Jean RenoGodefroy de Papincourt, Montmirail hercege
Valérie LemercierFrénégonde de Pouille / Béatrice de Montmirail
Marie-Anne ChazelGinette, a hajléktalan
Christian BujeauJean-Pierre
Isabelle NantyFabienne Morlot
Didier PainVI. (Kövér) Lajos
Gérard SétyEdgar Bernay
Jean-Paul MuelGibon főtörzsőrmester
Ariel SemenoffJacqueline

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 52

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

AniTiger

Jaj, gyerekkorom egyik sokszor látott klasszikusa! Olyan furcsa belegondolni, hogy több, mint 20 éves ez a film!

Abszolút múltidéző, nagyon vicces, sokadszorra is komikus. Nem kimondottan mondanám rá azt, hogy ez egy jó film. Nem az. Ezt a féle humort szeretni kell vagy idegesít. Sajnos én sok-sok éve vigyorgok „Zsák Fos”-on és a balgák modern korba kerülésén. Ez van. :D

4 hozzászólás
Osli75 

Francia komédia. Tipikus. Nem először láttam, de nem a kedvencem a film. Kicsit sok benne a ripacskodás, a magyar szinkronnal meg főleg. (nem tudom milyen eredetiben, de a második rész végére már csengett a fülem, főleg Jacques-Foches hangjától.
A történet amúgy nem rossz, bár vannak benne logikátlan kapcsolatok, hibák, de elnézem. Azért az meglátszik hogy nem mai darab.

Alexa94

Emlékszem, hogy gyerekkoromban nagyon szerettem ezeket a filmeket. De ez nekem most már túl „régi” talán. Nem jöttek át a poénok sem. Sokkal jobbra számítottam, de nagyon unatkoztam rajta.

fayakezdet

Kiskoromban mindig örültem ha a tv-ben ment, mert jókat tudtam vidulni rajt. Ma már néhol kicsit erőltetetten hat, de még mindig meglehet nézni.

Hippoforaccus 

Sok év után újranézve már nem tűnik olyan viccesnek, mint régen volt. Sokat változott az ízlésem, de azért még mindig nagyot üt ez a film. Oké, kicsit bugyuta, kicsit gagyi, de azért jó.

Banditaa

Valamiért ez eddig kimaradt nekem, pedig imádom Jean Renot. Annak ellenére, hogy nem mai darab, jókat derültem rajta. Egyik ismerősöm szerint ez franciául az igazi, mert Renoék jó kis régies franciát nyomnak végig. Nem tudom, mi minden veszett el fordítás közben, de magyarul is elég tisztességes munkának érzem – már ami a nyelvezetet illeti.
Jöhet a többi rész!

hankman

Nagyon jó alakítás a két főhőstől, jó pár fuldokolva röhögős poén, még egy kis minimális szabadság jogokat is feszegetős szál.

dulkap 

Valamiért egészen idáig tologattam magam előtt a filmet, pedig nagyon nem mai és jókat hallottam róla. Lehet hogy az idő vasfoga miatt (ami a filmre és rám is hatott), de elég közepeske kis vígjáték volt. Kicsit a forgatókönyv is össze van csapva: néha úgy viselkednek, hogy tisztában vannak azzal melyik korban vannak, néha meg mintha fogalmuk sem lenne. Inkább kedves bugyutaság, mint nevettető vígjáték.

Cyril 

Örök kedvenc, semmi rizsa. 10/10
Halál reám ha ezt hagynám!


Népszerű idézetek


Folytatása

Összehasonlítás

Jöttünk, láttunk, visszamennénk


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján