Az időalagút (Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2.) (1998) 141

Les couloirs du temps - Les Visiteurs II.
113' · francia · vígjáték, fantasy 12

Godefroy lovagnak ismét vissza kell térnie a jelenbe. Egyrészt, mert az időkaput nem csukták be maguk után, másrészt a lovag nem kelhet frigyre szeretett hercegkisasszonyával, ha nem kerül elő a féltve őrzött és eltűnt ereklye, amely a család termékenységén hivatott őrködni. Mintha mindez nem… [tovább]

francia

Képek 1

Szereposztás

Jean RenoGodefroy de Papincourt, Montmirail hercege
Christian ClavierJacques-Foches, a bolondos / Jacques-Henri Jacquard
Marie-Anne ChazelGinette, a hajléktalan
Muriel RobinFrénégonde de Pouille / Béatrice de Montmirail
Christian BujeauJean-Pierre
Claire NadeauCora de Montmirail
Marie GuillardPhilippine de Montmirail
Jean-Luc CaronGanelon
Patrick BurgelFulbert de Pouille herceg, Frénégonde apja
Eric AverlantRaoul testvér

További szereplők

Kedvencelte 32

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

farkas_niki 

Kevés olyan filmet találok manapság, ami ennyire vicces elejétől a végéig. A poénok már közmondásokká váltak a családban. Ja, és időutazós film. Imádom :D

Osli75 

Hozza az első rész színvonalát, de még több történeti és logikai hiba van benne. A poénok talán jobbak is, mint az elsőben, de Jacques-Foches még idegesítőbb, mint az első részben, ráadásul több szerepet is kapott. Oké, hogy bolondos, meg tanulatlan… de kb egy három éves gyerek szintjét hozza.
A vége értelmetlen, még ha ezzel is akarták felvezetni a harmadik részt… spoiler

Banditaa 

Hát ez nekem sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Konkrétan vinnyogtam a nevetéstől… ("Golfozni indultam és a százéves háborúba csöppentem." „Még maga van a legjobb állapotban.” "Jean-Pierrenek jó ideje van golfozni" – miközben a középkorban menekül egy golfütővel a kezében, a trubadúr láda és még sorolhatnám.) A Beatricet játszó új színésznő jó választás volt és tetszettek a visszakacsintások az első részre. (A szaracén!) Kicsit félek, hogy a harmadik rész milyen lesz, illetve hogy mit kezdenek Montmirailék a francia forradalomban. Remélem kellemes csalódás lesz az is.

hankman 

Szögezzük le, hogy imádom a vígjátékot, sőt a francia vígjátékokat is imádom (ha igényes, akkor: Pofa be, Életrevalók, ha eszement akkor: RRRrrrr!!!), de ennek a filmnek nem tudok megbocsájtani. Az első résszel elvoltam, arról szólt, hogy a régi idő embere hogyan konfrontálódik a modern világgal és annak technikai vívmányaival. Itt mindent felejtsünk el, ami az első részben működött.

A folytatás elején kapunk egy nagyon tömör összegzést, hogy mi volt eddig főhőseinkkel. Információhalmozás az egész, nehezen követhető. Aztán az egyetlen normális történeti támpont felvázolásra kerül, hogy vissza kell szerezni a családhoz tartózó ékszereket, mert különben az esküvő nem jöhet létre Godfroa gróf és a herceg lánya között.Ezután egy hatalmas katyvasz az egész. Többször is oda-vissza mennek az időben, emberek vannak olyan helyeken, ahol nem tudjuk miért mentek oda, vagy csak egyszerűen kikövetkeztethetetlen, hogy a két jelenet között milyen logikai kapcsolat van és hogyan következik egyik a másikból.

Zsák $@!#% (haha, rettentő szellemes magyarítás) az egésznek a központi figurája kimondva, kimondatlanul is, és ez egy borzalmas választás! Az első részben legalább Godfroa gróf vitte a prímet, de most, hogy odaadták a gyeplőt ennek a Zsák Fosnak, csak levitte a film színvonalát. Mint említettem, a fő komikum nem arra épül, hogy a középkori ember és a mai ember viszonya milyen, hanem arra, hogy ez az agyi szinten éppen, hogy funkcionáló szolga 5 éves gyerek szintjén viháncol az egész film alatt. Az egész filmet végig kiabálja és minden ehető után két kézzel kapkod. spoilerValami iszonyat bonyolult kapcsolati rendszeren keresztül szépen lassan kibontakozott a teljes családfa is, amit legalább nyomon lehetett követni és még nagyjából logikus is volt. A középkori jelentek, a középkori világ is egész értékelhető volt, az inkvizítor kifejezetten tetszett. spoiler

A film végét ismét nem tudom megbocsájtani. Kvázi az egész történetnek se füle, se farka, erre azzal van vége, hogy a Napóleoni háborúkba csöppenünk, csak úgy, mert… miért is? Véletlenül? A rendezői döntésből? A folytatás hozzon még egy kis pénzt a konyhára? A vége pocsék.

Iszonyat nagy káosz az egész, a jelenetek többsége elnyújtott és logikailag nem következnek egymásból, kapkodós a tempó, a főhős retardált, a poénok nem viccesek egy-két kivételtől eltekintve, semmire nem fogok emlékezni a filmből napokkal később és nem is akarok, szeretném elfelejteni.

Hippoforaccus 

Nem olyan élvezetes, mint az előző része, itt-ott inkább már kínos, erőltetett poénok jellemzik, csak sok szünettel tudtam végignézni.


Népszerű idézetek


Folytatása

Összehasonlítás

Jöttünk, láttunk, visszamennénk


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján