Az időalagút (Jöttünk, láttunk, visszamennénk 2.) (1998) 118

Les couloirs du temps - Les Visiteurs II.
113' · francia · vígjáték, fantasy 12

Godefroy lovagnak ismét vissza kell térnie a jelenbe. Egyrészt, mert az időkaput nem csukták be maguk után, másrészt a lovag nem kelhet frigyre szeretett hercegkisasszonyával, ha nem kerül elő a féltve őrzött és eltűnt ereklye, amely a család termékenységén hivatott őrködni. Mintha mindez nem… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Jean RenoGodefroy de Papincourt, Montmirail hercege
Christian ClavierJacques-Foches, a bolondos / Jacques-Henri Jacquard
Marie-Anne ChazelGinette, a hajléktalan
Muriel RobinFrénégonde de Pouille / Béatrice de Montmirail
Christian BujeauJean-Pierre
Claire NadeauCora de Montmirail
Marie GuillardPhilippine de Montmirail
Jean-Luc CaronGanelon
Patrick BurgelFulbert de Pouille herceg, Frénégonde apja
Eric AverlantRaoul testvér

További szereplők

Kedvencelte 34

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Osli75 

Hozza az első rész színvonalát, de még több történeti és logikai hiba van benne. A poénok talán jobbak is, mint az elsőben, de Jacques-Foches még idegesítőbb, mint az első részben, ráadásul több szerepet is kapott. Oké, hogy bolondos, meg tanulatlan… de kb egy három éves gyerek szintjét hozza.
A vége értelmetlen, még ha ezzel is akarták felvezetni a harmadik részt… spoiler

Banditaa

Hát ez nekem sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Konkrétan vinnyogtam a nevetéstől… ("Golfozni indultam és a százéves háborúba csöppentem." „Még maga van a legjobb állapotban.” "Jean-Pierrenek jó ideje van golfozni" – miközben a középkorban menekül egy golfütővel a kezében, a trubadúr láda és még sorolhatnám.) A Beatricet játszó új színésznő jó választás volt és tetszettek a visszakacsintások az első részre. (A szaracén!) Kicsit félek, hogy a harmadik rész milyen lesz, illetve hogy mit kezdenek Montmirailék a francia forradalomban. Remélem kellemes csalódás lesz az is.

hankman 

Szögezzük le, hogy imádom a vígjátékot, sőt a francia vígjátékokat is imádom (ha igényes, akkor: Pofa be, Életrevalók, ha eszement akkor: RRRrrrr!!!), de ennek a filmnek nem tudok megbocsájtani. Az első résszel elvoltam, arról szólt, hogy a régi idő embere hogyan konfrontálódik a modern világgal és annak technikai vívmányaival. Itt mindent felejtsünk el, ami az első részben működött.

A folytatás elején kapunk egy nagyon tömör összegzést, hogy mi volt eddig főhőseinkkel. Információhalmozás az egész, nehezen követhető. Aztán az egyetlen normális történeti támpont felvázolásra kerül, hogy vissza kell szerezni a családhoz tartózó ékszereket, mert különben az esküvő nem jöhet létre Godfroa gróf és a herceg lánya között.Ezután egy hatalmas katyvasz az egész. Többször is oda-vissza mennek az időben, emberek vannak olyan helyeken, ahol nem tudjuk miért mentek oda, vagy csak egyszerűen kikövetkeztethetetlen, hogy a két jelenet között milyen logikai kapcsolat van és hogyan következik egyik a másikból.

Zsák $@!#% (haha, rettentő szellemes magyarítás) az egésznek a központi figurája kimondva, kimondatlanul is, és ez egy borzalmas választás! Az első részben legalább Godfroa gróf vitte a prímet, de most, hogy odaadták a gyeplőt ennek a Zsák Fosnak, csak levitte a film színvonalát. Mint említettem, a fő komikum nem arra épül, hogy a középkori ember és a mai ember viszonya milyen, hanem arra, hogy ez az agyi szinten éppen, hogy funkcionáló szolga 5 éves gyerek szintjén viháncol az egész film alatt. Az egész filmet végig kiabálja és minden ehető után két kézzel kapkod. spoilerValami iszonyat bonyolult kapcsolati rendszeren keresztül szépen lassan kibontakozott a teljes családfa is, amit legalább nyomon lehetett követni és még nagyjából logikus is volt. A középkori jelentek, a középkori világ is egész értékelhető volt, az inkvizítor kifejezetten tetszett. spoiler

A film végét ismét nem tudom megbocsájtani. Kvázi az egész történetnek se füle, se farka, erre azzal van vége, hogy a Napóleoni háborúkba csöppenünk, csak úgy, mert… miért is? Véletlenül? A rendezői döntésből? A folytatás hozzon még egy kis pénzt a konyhára? A vége pocsék.

Iszonyat nagy káosz az egész, a jelenetek többsége elnyújtott és logikailag nem következnek egymásból, kapkodós a tempó, a főhős retardált, a poénok nem viccesek egy-két kivételtől eltekintve, semmire nem fogok emlékezni a filmből napokkal később és nem is akarok, szeretném elfelejteni.

farkas_niki 

Kevés olyan filmet találok manapság, ami ennyire vicces elejétől a végéig. A poénok már közmondásokká váltak a családban. Ja, és időutazós film. Imádom :D

Hippoforaccus 

Nem olyan élvezetes, mint az előző része, itt-ott inkább már kínos, erőltetett poénok jellemzik, csak sok szünettel tudtam végignézni.


Folytatása

Összehasonlítás

Jöttünk, láttunk, visszamennénk


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján