Asterix és Obelix (Asterix és Obelix 1.) (1999) 109

Astérix & Obélix contre César
109' · francia, német, indiai · kaland, vígjáték

Caesar lába előtt hever Gallia. Kivéve egy megátalkodott népség által lakott falucskát, amely csak azért is ellenáll a világhódító latin légiók ostromának. Tehetik is, hiszen druidájuk révén olyan mágikus főzet birtokában vannak, amely legyőzhetetlenné teszi őket. Egy ambiciózus római helytartó… [tovább]

Szereposztás

Christian ClavierAsterix
Gérard DepardieuObelix
Roberto BenigniLucius Detritus
Michel GalabruHasalógazfix
Laetitia CastaFalbala
Gottfried JohnJulius Caesar
Claude PiépluCsodaturmix
Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Valcsa

2010:
Őrület, hogy egymás után még mindig nem tudom kimondani ezt a két nevet, az Obelix-nél tuti összeakad a nyelvem, és inkább Obeliszk-et mondok helyette… :S :D
Asterix és Obelix is egy olyan páros, akikről tutira hallott már mindenki. :) Olyan Stan és Pan, Bonnie és Clyde, Tom és Jerry féle, folyton együtt emlegetett karakterek. Nekem nagyon jól esik még mindig megnézni. :) Szerintem zseniálisak a zenék benne, az ilyen kelta-zenék bármikor jöhetnek! ^^ Nah, meg ezek a nevek! :D Szemezgettem egy kicsit a nevek közül: Sokadikix, Tutihogyix, PanasztTeszAzFix, Csodaturmix, Matuzsálix, Tragikomix, Töpszlix (jajj, ő annyira zabálnivaló! ^^ Ezzel a névvel meg főleg :D).

Cendrillon0002 

A franciák Gyalog galoppja :D Én egyébként imádom az egész franchise-t, félig gall gyerekként nekem ez alap. Nagy gyerekkori kedvenc.

Hippoforaccus 

A legjobb megfilmesítése az Asterix univerzumnak. A meséknek persze nyomába sem ér. A képregényekről nem tudok nyilatkozni.
Depardieau remekül hozza Obelix figuráját és Clavier is jó választás volt. Legalábbis jobb, mint az őt követőek…
Maga a történet meg szórakoztató és nagyon hangulatos, jó zenékkel. Rengetegszer újra lehet nézni.

carragher 

Szerintem vicces. Nem a legjobb filmje Gérard Depardieunek de vicces. Jó néha egy kicsit fárasztó de mivel gyerekkoromban olvastam a képregényt én tudtam mire számítsak. De a nevek azok a legzseniálisabbak.

Andro 

Imádom! Az egyetlen élőszereplős Asterix és Obelix film, amit sokszor újra bírok nézni, mert egyszerűen tökéletes. Remekek a poénok, a színészek, a hangulat, a jelmezek és a környezet is. Minden a helyén van, még a történet is. Pedig alapvetően nem szeretem a francia filmeket, de ez nagyon bejött.


Folytatása

Összehasonlítás

Asterix és Obelix


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján