Jóravaló feleség (2002) 97

The Good Girl
93' · amerikai, német, holland · dráma, romantikus 16 !

0 díj · 3 jelölés

Justine (Jennifer Aniston) harmincas, férjes asszony, egy áruházban dolgozik. Elégedetlen életével és házasságával. Férje, a gyerekes Phil (John C. Reilly) leginkább drogos barátjával múlatja az időt. Új fiú érkezik a boltba, a hallgatag és titokzatos Tom Worther (Jake Gyllenhaal). Justine… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Jennifer AnistonJustine Last
Jake GyllenhaalHolden Worther
John C. ReillyPhil Last
Tim Blake NelsonBubba
Zooey DeschanelCheryl
Mike WhiteCorny
John Carroll LynchJack Field
Deborah RushGwen
Roxanne HartMrs. Worther
Jacquie BarnbrookKövér nő

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

Theana 

Magába temet, hogy úgy nézd az életet, mint ők. De lehet, hogy ugyanúgy nézed a világot, mert ugyanúgy gondolkodsz. Vagy ellenállsz, hogy ne úgy lásd, mert tudod, hogy úgy végeznéd, mint ők. Úgy, úgy, úgy, ugyanúgy, az ördög tudja, miért.
A film fénypontja nekem az volt, amikor Phil azt mondja, hogy el kell menekülnie. Végső soron ugyanúgy menekült, mint Justine, és ezzel a mondattal bepillantást nyerek az ő életébe is, mert valameddig a pontig sajnálom Justine-t, hogy milyen egyhangú, szürke élete van, lökdösi a szél, ő pedig csak sodródik vele. Aztán jön Holden, a rabszolga Holden, aki szintén menekül – vagyis inkább menekülni akar, mindenki máshogyan –, és nem sajnálom többé, inkább kiábrándít, fintorogva, keserűen.
Sok értelme nincs annak, amit írtam, de lehet, hogy van. Pont ilyen volt nekem ez a film.

Charityy 

Végre nem egy sablon sztori! Tetszett a film, bár kissé furcsa volt Jennifer Anistont egy komolyabb szerepben látni. Nekem ő mindig is Rachel marad.
A vége is egyedi volt, egy történet, spoiler Ritkán látni mostanában ilyet, így örültem, hogy most egy ilyen filmet is láthattam.

2 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Azt hittem ez is csak egy vicces Jennifer Anistonos film lesz. Hát nem. Szörnyű volt. A történet maga bár lerágott csont jó lett volna.. de mégis túl nyomasztó túl sz-r lett.

McMurry

„Csak azt hisszük, hogy – pedig dehogy.”

J. D. Salinger: Zabhegyező

Sivár hétköznapok egy üzletben, kihűlt házasság spoiler az üresfejű, unalmas férjjel spoiler meg az ő bamba haverjával spoiler. Lehet-e innen még kiút 30 évesen? Ha igen, akkor merre? Egy 8 évvel fiatalabb, érzékeny, de labilis, Holden Caulfield-alteregóval spoiler a társadalomból való kilépés, vagy a semmi felé? Ki döntött jól, kinek volt igaza végül? Egymáson kívül ki értette, ki érthette volna meg őket?
A skizofrénia címke egyébként nem tudom, mi végre, én nem láttam, hogy bárkinek is hallucinációi lettek volna, vagy hangokat hallott volna. Szerintem a többszörös személyiség, ami esetleg Holdennél felmerülhetett. De inkább csak az érzékenysége, céltalansága, világlátása, meg nem értettsége miatt azonosult ennyire Holden Caulfielddel.

„(…) Aki összeomlik, rendszerint nem érzi, mikor ér a szakadék fenekére. Csak zuhan, zuhan lefelé. Ezt az egész összeomlást azoknak találták ki, akik az életben valami olyan után kutattak, amit a saját környezetük nem tud nyújtani. És abbahagyták a kutatást. Abbahagyták, mielőtt még igazán elkezdték volna.”

J. D. Salinger: Zabhegyező

Osli75 

Fura volt Jennifert ebben a filmben látni. Nem mondom, hogy nem illett hozzá a szerep, de mégis valahogy úgy éreztem nem áll jól neki és nem azért, mert nem vígjáték. Amúgy maga a sztori tetszett, érdekes egy helyzet volt és a vége is más, mint amire számít az ember.

carragher 

Végre egy nem hagyományos film. Nem volt rossz.

zuna19 

Nagyon bizarr az egész. Kiábrándító még nézni is.

ArnoDorian 

Ez meg mi volt!? 3 csillagot csak azért adok, mert a színészeknek ezzel tisztelgek, hogy egyáltalán elvállalták ezt.

Kiss_Melinda_Éva 

Aniston szinkronhangja borzalmas volt és az egész történetet nehéz hová tenni. Tetszett? Volt mondanivalója valójában? Vagy csak egy vontatott, szerencsétlenül sikeredett katyvasz volt. Nem tudom eldönteni, de inkább hajlok a szánalmas kategória felé

HG84

Nagyon nem tetszett se Jenifer sem Jack alakítása. Fura, vontatott. Mind a két színész legrosszabb filmje, amit eddig láttam…


Népszerű idézetek

McMurry

Justine: Kislányként az embernek a világ egy hatalmas édességbolt, tele cukorkával és hasonlókkal. De egy nap körülnéz, és egy börtönben találja magát, siralomházban. És menekülni akar. Vagy ordítani. Vagy sírni. De valami meggátolja. Mások vajon marhákként kérődznek, míg végül le nem vágják őket? Vagy csendben várnak, mint te. Szökést tervezgetve.

Bohemian

After living in the dark for so long, a glimpse of the light can make you giddy. Strange thoughts come into your head and you better think'em. Has a special fate been calling you and you not listening? Is there a secret message right in front of you and you're not reading it? Is this your last, best chance? Are you gonna take it? Or are you going to the grave with unlived lives in your veins?

Theana 

Phil Last: Muszáj füveznem.
Justine Last: Jól van. Tépj csak be.
Phil Last: El kell menekülnöm, érted?
Justine Last: Igen.
Phil Last: Éreztél már ilyet, hogy el kell menekülnöd?
Justine Last: Igen, éreztem.

McMurry

Holden: Tudod, néha azt gondolom, hogy ennél már nem lehet rosszabb. De lehet. Mindig lehet rosszabb. Amíg tudod azt mondani, hogy a padlón vagy, még nem vagy.
Justine: Uramisten, szeder.
Holden: A vak ember megsüketül, az özvegy elveszti a gyermekét, kisbabák éheznek és sosem kapnak enni. Soha nem kapnak enni… világra jönnek és meg is halnak…

McMurry

Justine: Tomnak szólítanak?
Holden: Az a rabszolganevem. Én Holdennek hívom magamat.

McMurry

Justine: Figyeltelek a boltban, tetszett, ahogy félrevonultál. Láttam a szemedben, hogy gyűlölöd a világot. Pont mint én. Tudod Miről beszélek?
Holden: Mhm.

McMurry

Jack: Figyelem munkatársaink, itt Jack Fields, az áruház igazgatója. Ahogy már mindnyájan tudják, tegnap elvesztettük még egy kollégánkat. Holden tolvaj volt, és zavart lelkű fiatalember és nagyon szomorú, ami történt. Tanuljunk ebből a tragédiából, ne lopjanak és ne legyenek zavartak. Most fontos, hogy továbblépjünk. Az élet nem áll meg, így mi sem. Holden: ez neked szól.

Bogesxd 

Justine: Now let's just get out of here.
Phil: Justine, this is embarrassing. We're running away from bible study like a couple of devil worshippers.

McMurry

Justine: Mondd, mit csinálunk?
Holden: Egyet a kettőből.

McMurry

Cheryl: (…) Legjobb, ha hazavisz ebből egy üveggel. Rengeteg összetevőből áll, jó vásárt csinál vele. Ginkgo kivonat is van benne, tudja mi az?
Vásárló: Nem.
Cheryl: A gingko növényből nyerik és síkossá teszi a bőrét. Minden folyadékot letaszít a bőréről, legyen az víz, citromlé vagy vizelet.


Hasonló filmek címkék alapján