Ítéletnap (1999) 97

End of Days
121' · amerikai · akció, fantasy, horror 16

0 díj · 3 jelölés

Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), a kiégett ex-zsaru akarata ellenére egy lélegzetelállító macska-egér harc egyik főszereplőjévé válik, ahol a tét az emberiség sorsa. A játszma látszólag egyetlen nőért folyik, aki egy titokzatos ismeretlen (Gabriel Byrne) vágyának tárgya. A férfi nem más,… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerJericho Cane
Gabriel ByrneTitokzatos ismeretlen / Sátán
Kevin PollakBobby Chicago
Robin TunneyChristine York
C. C. H. PounderMargie Francis nyomozó
Udo KierFőpap
Derrick O'ConnorThomas Aquinas
Rod SteigerKovak atya
Miriam MargolyesMabel
Mark Margolisa Pápa
Ítéletnap (1999)
Rendező
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Beacon Communications

Streaming
Disney+

Kedvencelte 15

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Negative_Singularity

Wow! Őszintén, nem gondoltam volna, hogy egy film, amiben Schwarzi van, ennyire jó lehet. Megszoktam tőle a felszínes történetű, lövöldözős / verekedős sztorikat, de ez jóval több volt ennél. Eleve Gabriel Byrne ördögalakítása is magasra tette a lécet, a történet is kellően összetett volt ahhoz, hogy izgalmas legyen, és a vége sem volt kifejezetten sablonszerű, sőt! Ez az film, amit szívesen néznék újra, ha leadnák a tv-ben.

1 hozzászólás
Kopaszkutya 

Annak idején rengetegszer megnéztem ezt a filmet VHS-en. Arnie lenyomja a Sátánt, mi kellhet még? :) A vége meglepő volt az addigi filmjei tükrében, de teljesen jó, hogy így lett. A szereplők nagyon el lettek találva. Gabriel Byrne egyik legjobb szerepe szerintem.

Filmdoki 

Teljesen jó Schwarenegger akciófilm, ahol az osztrák tölgy újfent megmutathatta, hogy tud ő színészkedni is, ha akar. Természetesen nem kell óriási alakítást várni Arnietól, de teljesen hiteles a kiégett, iszákos zsaru szerepében. Ja, nem mellesleg nagyon tökös nevet adtak neki: Jericho Cane. Mellé ügyesen asszisztál Kevin Pollak a vicces nyomozótárs szerepében, míg Gabriel Byrne brillírozik a Sátánként. Székhelyi József szinkronja már csak hab a tortán. Hangulat terén sem panaszkodhat a film, kellően nyomasztó és rideg, de az akciók is teljesen rendben vannak. Kicsit viszont túlnyújtottnak éreztem, legalábbis itt-ott már-már érdektelenségbe fulladt, de mondom, az összkép így sem rossz. Szilveszterkor meg kifejezetten poén volt a megnézése.

Mr_Catharsis91 

Le sem tagadhatom, hogy a 90-es években születtem, mert arra jól emlékszem mikor tinédzser koromban ez ment az RTL-en és odavoltam érte. Azzal a szemmel ez a film még mindig király, nem is volt kedvem mostani fejjel nézni, mert jó kis nosztalgia volt. :D

Hippoforaccus 

Hát nem sokon múlt, hogy ne nézzem végig. Rettentően unalmas, szemforgatós badarság. Arnie küzd az Ördöggel, akinek csak csettintenie kellene, hogy győzzön, de neeem, ő töketlenkedik, hogy Schwarzi éppencsak kereket tudjon oldani mindig az utolsó pillanatban. És a végén az a CGI… Meg ez a befejezés… Ezért kár volt két órát adni az időmből.

Honey_Fly 

Valaki szólhatna Schwarzinak most is, hogy tegyen már rendet.

Eleniel

Meglepően jó. Horrornak talán nem horror, inkább misztikus akciófilm? Viszont előbbihez számomra ennél a témánál nincs jobb alap, utóbbi kategóriában pedig messze ez volt a legjobb film, amit valaha láttam (tény mondjuk, hogy nem vagyok nagy akciófilm-rajongó). Mindehhez zseniális Sátán-választás és korrekt látványvilág. Emellett még vicces is. Abszolút ajánlom!


Népszerű idézetek

Cane, a papnak: Ha az Ön hite és a pisztolyom között kellene választanom, a stukkert választanám.

1 hozzászólás
Coralie 

Ha örök sötétség borul a Földre, csak a hit adhat reményt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján