Hannah és nővérei (1986) 55

Hannah and Her Sisters
103' · amerikai · vígjáték 12

6 díj · 13 jelölés

Három testvér (Hannah, Lee és Holly) és szeretteik (gyerekek, férjek, szeretők) hagyományosan egy asztalnál falják a jobbnál jobb falatokat a hálaadás napján. Közben lepereg két év zűrzavaros szerelmi története, melynek szereplői maguk a vacsoravendégek, a legmerészebb párosításban és felállásban.

angol

Képek 2

Szereposztás

Mia FarrowHannah
Dianne WiestHolly
Barbara HersheyLee
Woody AllenMickey
Michael CaineElliott
Carrie FisherApril
Max von SydowFrederick
Maureen O'SullivanNorma
J. T. WalshEd Smythe

Kedvencelte 14

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

eNNBeus 

Olyan mint egy tökéletesen finom könnyedre készült túrógombóc. Imádom mennyire tele van zsúfolva drámával úgy mintha mit sem számítana semmi, hogy rogyásig van tartalmas párbeszédekkel, ahol még nem butultak el az emberek. Bármeddig tudtam volna nézni/hallgatni, annyira hétköznapian életszerű, és olyan jó lenne így ilyen lazán túllendülni mindenen :))))))

csokidani 

Ezerszer lattam es ujra es ujra beleszeretek.

Mr_Catharsis91 

Nem is tudom…furcsa szájízzel lett vége a filmnek. Két-pólusúnak éreztem (Allen vs. mindenki más), és bár a poénok nagyon a helyükön voltak, kicsit úgy éreztem, hogy az Allen-szál megborítja a film egyensúlyát.
A színészek nagyon a helyükön vannak, és a történettel sem lenne gond, de nem kapott el úgy, mint vártam.

desertangelable 

Tipikus Woody Allen film, ebből a korszakából, amikor szinte minden színésze, legfőképp ő maga, simán átsétálhatott volna egy másik filmjének forgatására és abban a filmbe is tökéletesen beleillett volna az adott karakter. Tulajdonképpen még a párbeszédeken sem kellett volna változtatnia, azok is maradhattak volna. Aki szereti az ilyen típusú filmjeit, ezt is szeretni fogja.

virezma

A jó öreg Woody Allen és a várossal szervesen együtt élő New York-i értelmiség – imádom!

Osli75 

Michael Caine filmet kerestem egy kihívás miatt. Hirtelen ezen akadt meg a szemem, aztán mikor elkezdődött és bemondták Woody Allen nevét, megijedtem. Általában nem bírtam eddig a filmjeit, de ez most vagy más volt, vagy én „nőttem fel” hozzá. A film már már szappanopera, mindenki kavar mindenkivel, de azért szórakoztató történet. Még Woody-t is bírtam benne.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

jancsibohi 

(…) És még ha beigazolódik is a legrosszabb, mármint, hogy nincs Isten és az ember egyszer él és kész, akkor nem okosabb részt venni az életben? Végül is nem csak gyötrelemből áll! Igazán kár tönkretenni az életemet azzal, hogy választ keresek kérdésekre, amikre úgysincs válasz. Inkább élvezni kéne amíg tart! Utána pedig ki tudja, talán mégis van valami. Tudom, nagyon törékeny ez a „talán” ahhoz, hogy ráakasszuk az életünket, de ha egyszer nincs jobb?!

Répási_Évi 

Frederick: Lemaradtál egy Auschwitz-ról szóló unalmas filmről. Még több szörnyű részlet, és még több meghökkent értelmiségi, akinek fogalma sem volt milliók tervszerű kiirtásáról. Azért nincs ma sem válasz a kérdésre, mindez hogyan történhetett meg, mert rossz a megfogalmazás. Ismerve az embereket úgy helyes, miért nem történik gyakrabban? Persze történik, csak finomabban.

Londonna 

– Tudod, hogy nagyon tetszett a könyv, amit a múltkor kölcsönadtál? Igazad volt! Mintha rólam szólna.

Londonna 

– Én is játszottam Nórát. […] Nagyon nehéz úgy eljátszani Torvald mókuskáját, hogy az ember ne csináljon bolondot magából.

Londonna 

– Mindenkivel olyan szigorú vagy, tudod ugye?
– Nem elég, hogy téged szeretlek?
– Kész rejtély vagy! Hozzám kedves és jó, másokat meg lenézel.

Londonna 

– Egész este úgy viselkedtem, mint egy kuka. Egyszer nyitottam ki a számat, akkor is azt a hülye viccet mondtam el a Guggenheim Múzeumról, a görkorcsolyás viccet. Pedig tudom, hogy nem tudok viccet mesélni. A mama remekül tud. Meg Hannah is. De én a legjobb viccet is megölöm!…

Londonna 

– Kész áldás vele múzeumba menni. Annyit lehet tőle tanulni!

Londonna 

"Egy futó pillantásod tágra nyit,
Már magamra zárultam, mint az ujjak,
De tőled önként bomlanak ki szirmaim,
Mint tavasz titok teli érintésére a rózsa.
Mily hatalommal zársz-nyitsz, nem tudom,
De van valami bennem, ami érti.
Szemednek hangja mélyebb, mint a rózsa;
És senkinek, még az esőnek sincs ily csöpp keze…"

Répási_Évi 

Senkinek, még az esőnek sincs ily csöpp keze…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján