Halálos temetés (2007) 77

Daniel és Robert normális temetésre számítanak, meztelen férfira viszont a legkevésbé sem. Édesapjuk búcsúztatóján azonban feltűnik egy idegen férfi, Peter, aki pikáns kapcsolatban állt a megboldogulttal. A két testvér megpróbálja a rejtélyt titokban tartani, és a szertartás lassan, de biztosan… [tovább]

angol

Szereposztás

Matthew MacfadyenDaniel
Ewen BremnerJustin
Andy NymanHoward
Keeley HawesJane
Rupert GravesRobert
Alan TudykSimon
Daisy DonovanMartha
Peter DinklagePeter
Kris MarshallTroy
Peter VaughanAlfie bácsi

További szereplők

Kedvencelte 19

Várólistára tette 75


Kiemelt értékelések

hankman 

Ez a film vicces, jól felépített, a színészek többségében számomra ismeretlenek, de remekek mind (apropó érdemes szinkronban elolvasnod a Haláli temetés (2010) értékelését).
Kicsit kibontom ezeket.

Kezdem a film plakátjánál. Komor hangulatú, egyértelműen utal a gyászra, ugyanakkor a pucér alakkal sejthető, hogy nem egészen kerek a dolog. Az apró betűs angol szójáték rész már eleve megfogott, hogy a fun a funeral-ban.

A filmnek az átütő ereje abban rejlik, hogy alapvetően visszafogott hangulatú, és mindenki elég komor, a gyász érezhetően áthatja a filmet, azonban mindenféle előre nem látott bonyodalom ezt az egész atmoszférát felbontja, spoiler. Nagyon jól ötvözi a humor és a gyász elemeit, és az, ami egy temetésen teljes káosznak tekinthető szépen lassan hatalmasodik el.

Megint le kell szögeznem, hogy többségében ismeretlenek a színészek, de a karakterüket remekül hozzák, illetve remek karakterek vannak eleve. spoiler

A másik nagy lökést a filmnek Peter Dinklage adja. Jó színész, de inkább a személye hozza a másik nagy bonyodalmat. spoiler

Rengeteg aprós kis nüánsznyi dolog teszi még ezt a filmet jóvá. spoiler spoiler

A film kicsit emlékeztetett az Oscarra, hogy egyre több szálon futnak a cselekmények, és mindegyiken minden a feje tetejére áll.

Jó alaphangulat, kiváló karakterek és alakítások, finom részletek, harmonikus összevisszaság. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

3 hozzászólás
Lunemorte

Ahhoz képest, hogy nem kedvelem túlzottan a vígjátékokat, ez most nagyon jól esett. Remek színészi alakítások és vicces, meglepő és meghökkentő a sztori. Legszívesebben most csak felmásznék a tetőre és nézném a Holdat…

pezsgősvacsi 

Nagyon kellemes vígjáték,jókat lehet nevetni rajta.

Zakuro 

Na ez már sokkal jobb volt, mint a remake (amit már láttam korábban). Egyedül a nagypapa+wc jelenetet éreztem soknak – lehet, velem van a baj, de én a kulázáson és egyebeken nem tudok nevetni. A többi rendben volt, a színészek is jól játszottak, Peter Dinklage itt is remek volt.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján