Hajsza a győzelemért (2013) 194

1 díj · 5 jelölés

1976 – a Forma 1 aranykora, a hihetetlenül izgalmas, és látványos száguldó cirkusz legendás szezonja, két felejthetetlen versenyző harcával: James Hunt, a vagány brit pilóta, a Forma 1 rocksztárja, és Niki Lauda, az osztrák fegyelmezett zseni, az 1975-ös világbajnok néz egymással farkasszemet a… [tovább]

Angol
angol

Képek 19

Szereposztás

Chris HemsworthJames Hunt
Daniel BrühlNiki Lauda
Olivia WildeSuzy Miller
Pierfrancesco FavinoClay Regazzoni
Tom WlaschihaHarald Ertl
Natalie DormerGemma
Alexandra Maria LaraMarlene Lauda
James Huntönmaga (archív felvétel)
Niki Laudaönmaga (archív felvétel)
Hirdetés

Kedvencelte 60

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

Lexy 

Mióta az eszemet tudom, mindig is néztem és szerettem a Forma-1-et. Kiskorom óta ez az egyik kedvenc programom apukámmal (persze csak a közös bringázások után). :)
Érdekes volt látni, hogy akkoriban mennyi ideig tartott a gumicsere, most meg 2-3 másodperc alatt megvannak vele. :D Elképesztő élmény volt nézni, ahogy ezek ketten egymás ellen versenyeznek, mindketten kiemelkedőek voltak a maguk nemükben! Külön öröm számomra, hogy a mostani futamokon még mindig látni lehet Laudát. Tudom, hogy nem versenyzőként van ott, de akkor is tök jó érzés. Amúgy Daniel Brühl szuper volt, nekem ő tetszett a legjobban, azóta már be is terveztem tőle még néhány filmet. :)

3 hozzászólás
LyliaBloom

Wow! Ez valami hihetetlen volt!
Nem csak Chris miatt :D
Néhanapján nézegettem a Forma-1et az utóbbi időben, volt hogy szurkoltam is valakinek, úgyhogy a világ nem volt idegen. A két főszereplőről viszont nagyon keveset tudtam. Persze, hallottam már a nevüket, de nekem nagyon sok új dolog volt a filmben – kb minden.
Végigizgultam az egészet – nem tudom, hogy lett volna, ha ismerem a pilóták történetét – úgyhogy végig lekötött.
Hihetetlen, hogy mennyire „fapadosak” voltak azok az autók a mostaniakhoz képest – ahogy az is, hogy hiába a sok biztonsági intézkedés, manapság is történnek halálos balesetek…
Na, de a film az teljesen lenyűgözött, örülök, hogy megnéztem :)

16 hozzászólás
Törpillaa 

Nem nagyon szeretem a Forma 1-et, de ez a film csodálatos.
Imádom benne Chris Hemsworth-ot nagyon jó a szerepe nekem nagyon tetszett. Jól hozta James Hunt karakterét.
Daniel Brühl is tetszett mint Niki Lauda.
Nem igazán ismertem a két főhőst akikről szólt a film csak a nevüket hallottam. De élethűn hozták ami a valóságban is megtörtént. De lehet, hogy tévedek és aki abban az időben látta az jobban tudja miket és, hogy írtak át a filmen mikor készítették.

piciszusz 

Kihívás miatt hoztam előrébb a várólistámról (http://snitt.hu/kihivasok/kedvenceink) és @Nyx kedvencei közül választottam ki.
Tetszett, ahhoz képest, hogy a sportot magát rühellem. Ahogy kezdetektől fogva Hunt és Lauda versenyeztek egymással, mintha ezen múlna az életük. Egyikük érzésből, másikuk ésszel. Zsenik. Mindkettő színész remekelt.

2 hozzászólás
Ciccnyog

Az egyik legkellemesebb csalódásom volt ez a fim. Nem vagyok nagy Forma 1 rajongó, régebben néztem ugyan a futamokat, de csak a mentális sportolásomat elégítettem ki vele. Már az elején éreztem, hogy na, ez egy jó film lesz, az életrajziak között is kiemelkedő. A végén rettenetesen izgultam, hiába ismertem a sztorit. Le a kalappal a készítők előtt, méltó filmet készítettek. A színészek brillíroztak, nem is értem, hogy Daniel Brühl miért nem kapott legalább egy jelölést az Oscaron. De igazából mindegy is. Ez is egy olyan film volt, aminek a végén letaglózva ültem és csak sokára sikerült újra megtalálnom a lélegzetemet. Aki nem sportos, nem Forma 1-es, az is nézze meg. De tényleg.

Kemiviki 

Nagyon jó film lett, és huu nagyon nagyon örülök, hogy ezt az érdekes „barátságot” feldolgozták. Daniel Brühl és Chris Hemsworth hatalmas teljesítményt nyújtott, nem is értem miért nem értékelték őket és a filmet is jobban.
A nürburgringi balesetet, az akkor történteket a film nagyon jól visszaadja, borzasztó látni így is.
Hans Zimmer pedig megint tökéleteset alkotott a zene terén.

Ui: Muszáj megjegyeznem hogy Chris hátsó fele is emlékezetes pont azért a filmben ^^

brena

Nem vagyok forma 1 rajongo sőt, de a film tök jó lett. Sose tudtam a teljes storyt,most bepotoltam. Egyszer en is repültem Laudaval,o volt a pilota,laza 15evvel ezelőtt :)

Liza 

Egy legendás küzdelem, mesterien feldolgozva. Niki Lauda és James Hunt versengése biztos ismert azok számára, akik szereteik a Forma 1-et, de lehet még azok is hallottak róla, akik egyébként nem szokták nézni. Én valahol a két tábor közt helyezkedem el, volt egy időszak, amikor nagyon szerettem és néztem is, de mára ez már eléggé megkopott, azonban abból az időből a Hunt-Lauda párbajról azért maradtak fent emlékeim. És igen, annak ellenére, hogy nagyobb vonalakban emlékeztem a sztorira, arra hogy kivel mi lett, mégis izgultam.
Ügyesen felépített film, fantasztikus szereplőgárdával, a színészek szinte a megtévesztésig hasonlítanak az általuk megformált személyekre: Lauda felesége és az őt megformáló színésznő akár ikrek is lehetnének, ha nem lenne az a „pár” évnyi kokülönbség. Daniel Brühl pedig olyan ügyesen hozta Laudát, hogy az egészen csodás: sikerült úgy levennie az apró gesztusait, mimikáját, hogy az ne menjen át parodikus hatásba. Valamiért Laudáról többet tudok (lehet az élethossz miatt) és bevallom, hogy Hunttal interjút nem nagyon láttam, így Hemsworth alakításáról nem tudom megállapítani, hogy mennyire karakterhű, de nekem átadta azt, amit szerintem át kellett adnia, így ebbe se tudok belekötni (mondjuk nem is akartam :D).
A sztori ugye igaz, annyira nagyon pontosan már nem emlékszem, hogy tudjam változtattak-e valamit, de ügyesen volt megcsinálva. Bevezetés az életükről vagy inkább a Forma 1 előtti pályafutásról, szinte 50-50 játékidővel végig. Nekem mintha Lauda részei picit mélyebb taglalást nyertek volna, de ennek okát a már megemlített élethosszban tudom keresni. És az, hogy ki volt a szimpatikusabb? Mindkettő egy szemétláda a maga módján :D Lauda a megfontolt versenyző és üzletember, aki hiába állítja az elején, hogy a pénzkeresés az egyik legfontosabb célja, a baleset utáni küzdése és a világbajnoki címek mutatják, hogy volt benne szenvedély bőven. Hunt meg az igazi playboy :D Csajok, pia, bulik, persze értem ez a lazaság miért tette oly népszerűvé, de ezt azért ma már ilyen mértékben ezt nem engednék :D Külön szerettem, hogy a film milyen ügyesen, nem pofába nyomva helyezi el az adatokat, ezért külön pont jár! Mínusz viszont a plakátért, szerintem sokan egyetértünk, hogy Hemsworth jobban néz ki Brühlnél, de ez a film a Hunt-Lauda párosról szól és nemcsak Huntról :D
Összességében tetszett nagyon, az eleje nekem néha sok volt, de kellett a két karakter megismeréséhez. A sztori meg persze Forma 1, de nem hinném, hogy ennek el kéne ijesztenie bárkit is, mert a film tényleg mesterien van elkészítve: a balesetes résznél a frászt kaptam (mondjuk én eleve félek a tűztől), de az egész élvezhető és gyors. Ha nem másért, de akkor ezért a sporttörténeti legendáért megéri megnézni: és igen, lehet ellenségek voltak a pályán, de az lejött, hogy mindketten mérhetetlen tisztelettel álltak a másik fele, ami egy külön szép része a filmnek :,)

Fummie 

Amikor nem tudod eldönteni, kinek szurkolj jobban, pedig mindketten elég nagy seggfejek.

Kontra_Judit 

Soha nem néztem F1-es futamokat és nem vagyok rajongó. De annyit hallottam erről a filmről, hogy „muszáj” volt megnézem, ráadásul passzol egy kihíváshoz is ;)
A lényeg, hogy Chris Hemsworth-nek nagyon jól állt a szerep, igazán remekelt benne, úgy képzelem, ő az életben is ilyen bohém. Daniel Brühl is nagyon klassz volt Lauda szerepében…irtó jó kis életrajzi történet volt. Igazán jól szórakoztam, a tragédiákat leszámítva.


Népszerű idézetek

s_l_m

Figyelmeztetlek, nem leszek jó ebben. Virágot hozni, fogni a kezed. Valószínűleg a születésnapodat is elfelejtem. De ha ezt valakivel végigcsinálom, az csak te leszel.

s_l_m

25 versenyző kezd meg minden szezont a Formula-1-ben, és minden évben ketten közülük meghalnak. Milyen ember végez ilyen munkát? Nem átlagos emberek, az biztos. Lázadók, elmebetegek, álmodozók. Azok, akik kétségbeesetten nyomot akarnak hagyni maguk után, akár az életük árán.

Kija 

Niki Lauda: [Testing his Ferrari at Fiorano] It's terrible. Drives like a pig.
Lauda's Mechanic: [Offended] Oh, you can't say that.
Niki Lauda: Why not?
Lauda's Mechanic: It's a Ferrari!
Niki Lauda: It's a shitbox! It under-steers like crazy and the weight distribution is a disaster. It's amazing – all these facilities, and you make a piece of crap like this.

Renee_chan

A wise man can learn more from his enemies than a fool from his friends

s_l_m

Komolyan azt hiszed, bosszant (…), hogy patkánynak hívsz, azért, mert úgy nézek ki? Nem érdekel. A patkányok rondák, persze, és senki sem szereti őket, de nagyon intelligensek és erős a túlélési ösztönük.

Kontra_Judit 

Niki: Isten tűrhető észt adott és nagyon jó feneket, amivel mindent érzek a kocsiban.

Zakuro 

Niki Lauda: Of course he didn't listen to me. For James, one world title was enough. He had proved what he needed to prove. To himself and anyone who doubted him. And two years later, he retired. When I saw him next in London, seven years later, me as a champion again, him as broadcaster, he was barefoot on a bicycle with a flat tire, still living each day like his last. When I heard he died age 45 of a heart attack, I wasn't surprised. I was just sad. People always think of us as rivals but he was among the very few I liked and even fewer that I respected. He remains the only person I envied.

Kija 

Niki Lauda: Your fan belt is loose.
Marlene Knaus: My what?
Niki Lauda: And when you brake your foot goes all the way down, which means there's air in the system.
Marlene Knaus: Anything else?
Niki Lauda: No… Apart from the rear brakes are worn out, the front right tire's a but soft, which explains why you're weaving so much.
Marlene Knaus: How can you tell?
Niki Lauda: My ass.
Marlene Knaus: Sorry?
Niki Lauda: God gave me an okay mind, but a really good ass, which can feel everything in a car.

s_l_m

Van egy elméletem, hogy miért szeretik a nők a versenyzőket. Nem azért, mert tisztelik, amit csinálunk, azt, hogy körbe-körbe autózunk. Általában ezt szánalmasnak tartják, és valószínűleg igazuk is van. Inkább a halálhoz való közelségünk az oka. (…) És ők ezt látják rajtad. Érzik benned.

s_l_m

Tudod, minél közelebb kerülsz a halálhoz, annál inkább érzed, hogy élsz.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján