Az aszfalt királyai (2019) 63

Le Mans '66 / Ford v. Ferrari
152' · amerikai · akció, dráma, életrajzi 12

0 díj · 5 jelölés

Carroll Shelby amerikai autó tervező és Ken Miles amerikai mérnök harca az autógyárak befolyásos hatalmi játszmájában, ahol megküzdenek a fizika törvényeivel és a saját belső démonjaikkal, hogy egy versenyautót építsenek a Fordnak. Egy forradalmian új versenyautót, amivel a Ford versenybe… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 2

Szereposztás

Christian BaleKen Miles
Matt DamonCarroll Shelby
Caitriona BalfeMollie Miles
Jon BernthalLee Iacocca
Josh LucasLeo Beebe
Noah JupePeter Miles
J. J. FeildRoy Lunn
Tracy LettsHenry Ford
Marisa PetroroMrs. Henry Ford
Wallace LanghamDr. Granger

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 170


Kiemelt értékelések

Pistee66 

Nagyon jó film nagyszerű színészi alakitásokkal. Idén ez volt a legjobb új film, amit eddig láttam. Az ismert paneleket nagyon jól alkalmazva, izgalmasan és érdekfeszítően tárja elénk a történet mondanivalóját és a két főszereplő; Matt Damon és Christian Bale jutalomjátékát láthatjuk. Az operatőr, a zeneszerző, a forgatókönyvíró, a rendező szintén nagyon jó munkát végeztek, a film végig érdekes sehol sem válik unalmassá ahhoz képest, hogy 150 perc a játékidő. Természetesen van egy-két kisebb üresjárat, de arra szükség van dramaturgiai szempontból, hogy felkészülhessünk a következő drámai eseményre.
A film a 60-as évek autóversenyzés világának egy részébe enged bepillantást. A Ford szeretné legyőzni a Ferrarit a Le Mans-i 24 órás versenyen és ehhez pénzt és energiát sem sajnálnak. Természetesen itt is van olyan, aki a saját módszereivel szeretné a harcot megvívni és ez nem mindig egyezik a főszereplők eszközeivel.
Ám nemcsak azoknak ajánlott, aki autó- vagy autóversenyzés fanatikusok, mert a történet emberekről szól és nem kizárólag a versenyzés technikai és taktikai oldalát helyezi előtérbe. Ez a vágyak és az akarat filmje is, mert a szereplők mindent beleadnak a céljaik megvalósítása érekében.
A szereplőket mozgató okokat érhetően ábrázolják, és mindenkivel együtt tudunk érezni még az ellenfél Ferrari emberivel is, mert a pénz mellett a dicsőségért és a győzelemért küzdenek „nagyjából” tiszta eszközökkel.
A versenyek nagyon látványosak és hatásosak. Nagyon jól bemutatják, hogy az autóversenyzők élete sem olyan egyszerű és nem mindenki képes rá. Legjobb jelenet erre, amikor Carroll Shelby (Matt Damon) elviszi egy kis kocsikázásra Henry Fordot (a másodikat), hogy meggyőzze őt. Egyébként a Henry Fordot alakító Tracy Letts szintén kiváló alakitást nyújt mellékszereplőként. A többi színészt sem érheti komoly kritika, de számomra Christian Bale ismét viszi a pálmát egy újabb díjnyertes alakítással. Oscart neki!
Ajánlom mindenkinek, mert szerintem érdemes megnézni!

BeL1eVe

James Mangold megint nagyot alkotott. Remek, feszes tempójú sztori, kiváló párbeszédek, irgalmatlanul ütős, brutál jó hangzású autós jelenetek, bitang jó karakterdinamika, briliáns színészekkel. Óriási moziélmény.

hashtaghetimozi 

A Ford v. Ferrari az egyik legjobb versenyfilm valaha, ha másban nem is de férfi főszereplő kategóriában biztosan indul az Oscar-díjért is Christian Bale által, de szerencsére Matt Damon is remekel, a kettejük közötti kémia pedig pazar. A korhű hangulat, a látvány, az izgalmas versenyek mind-mind telitalálat, kiegészülve parádés operatőri munkával és számomra az év eddigi legjobb scorejával. A cselekmény egy pillanatig nem unalmas, a dialógusok jól eltaláltak, a katarzist sikerül elérni. Csak sajnos a legvége érződik enyhén hiányosnak, összecsapottnak.

egyhazfi2017

A sportfilmek alapból jöhetnek nálam. Mostanában nem sokat láttam, így nem volt kérdés, hogy Az aszfalt királyait megnézem. Nem is csalódtam, mert nagyon átjött ennek az autósvilágnak a hangulata. Amikor van ez a Le Mans-i 24 órás verseny, akkor mindig lelkes vagyok, de valahogy mindig mást csinálok a követése helyett. :P Úgyhogy ideje volt megtekinteni legalább filmben. :D

A Ford rendkívül nagy autógyár, így nemcsoda, hogy II. Henry Fordnak az volt az álma, hogy egy rendkívül nagy tekintélyű autóssorozatot megnyerjenek. Igen ám, de az a Ferrari felségterülete volt. De a többit nem árulom el, majd nézd meg a moziban! :)

Nem csalódtam ebben a moziban, azt kaptam, amire számítottam. Benzingőzt és száguldást. Mindenképp megéri, hogy egy filmszínházban megnézd! Én szóltam! :D

nicolekitti

Gyerekként sokszor néztem a F1-et, szerettem, aztán egy idő után úgy voltam vele, hogy a rajt és a cél az amikor sokminden eldől. Utána már egyáltalán nem néztem.
Egyik jóbarátom hívott el, hogy nézzük meg a filmet, mert a nagy kedvencünk „Batman” játszik benne. Általában jó filmeket szokott választani, úgyhogy vakon bíztam benne.

Látványban nagyon jó a film, sokszor sajnáltam, hogy nem 3D-ben néztük.
Én teljesen leghidaltam, hogy van 24 órás verseny, nem is tudom, hogyan birták, főleg mikor még nem tartott itt a technika, mint manapság.
Színészek nagyon profik, kissé hosszú volt a film, de szerintem szükséges vot.
Jól bemutatja az autóversenyzők világát, senkinek sem egyszerű, aki ebben benne van.

Szabina_7

Sokkal jobb volt, mint amire számítottam. Nem igazán értek az autókhoz, illetve nem is rajongok értük.. De ennek ellenére, kellemesen csalódtam a filmben. A poénok jók voltak benne és a szereplők is jól fel voltak építve. A vége pedig… Számítani lehetett erre a végkifejletre. Persze máshogyan nem is alakulhatott volna, hiszen igaz történet alapján készült


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján