Az aszfalt királyai (2019) 385

Le Mans '66 / Ford v. Ferrari
152' · amerikai · akció, dráma, életrajzi, sportfilm 12

8 díj · 13 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2020

Carroll Shelby amerikai autó tervező és Ken Miles amerikai mérnök harca az autógyárak befolyásos hatalmi játszmájában, ahol megküzdenek a fizika törvényeivel és a saját belső démonjaikkal, hogy egy versenyautót építsenek a Fordnak. Egy forradalmian új versenyautót, amivel a Ford versenybe… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 11

Szereposztás

Christian BaleKen Miles
Matt DamonCarroll Shelby
Caitriona BalfeMollie Miles
Jon BernthalLee Iacocca
Josh LucasLeo Beebe
Noah JupePeter Miles
J. J. FeildRoy Lunn
Tracy LettsHenry Ford
Marisa PetroroMrs. Henry Ford
Wallace LanghamDr. Granger

További szereplők

Kedvencelte 65

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

sfox33

Én nagyon élveztem, gyors és izgalmas volt akár egy Cobra. Nem az agyatlan száguldozásról szólt, nem volt elvont „car porn” se, több volt, mérföldekkel több. A magyar címe szerintem találóbb.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem tetszett, nagyon jó film lett. Pörgős jelenetek és párbeszédek, látványos, szórakoztató, izgi, a szereplők is nagyon jók, de leginkább nekem Matt Damon karaktere tetszett jobban. :-D De azért Christian Bale is jó volt, és még Jon Bernthal is, akit felismertem a The Walking Dead sorozatból, az ő karaktere is bejött. :-) A kissrác is nagyon aranyos volt, szeretem az igaz történeteket, és érdekes volt látni a Ford és Ferrari küzdelmét egymás ellen, meg a hatalmi játszmát.

unknown

Van egy pillanat, amit 7000-es fordulatszámon élsz át …

Amikor a gázpedálra lépsz, felpörgeted a motort, és feszegeted az autó teljesítményének határait.
És elgondolkodsz, hogy érdemes-e fékezni.

Ken Miles sikeresen átadta ezt az érzést, miközben a Ford GT40-nel száguldott.

Szép munka volt! Külön köszönet Shelby-nek.

balagesh 

Sportfilmmaratonom során ez egy kellemes meglepetés volt, és nagyon könnyedén tudom szembeállítani a Hajsza a győzelemért-tel. [[https://snitt.hu/ertekelesek/1499827]] Utóbbinak talán annyiban nehezebb dolga volt, hogy két sztárt kellett megragadnia, akik még nem léptek át a sporttörténelem kulcsfigurái közé. Határeset, tudom, de mégis így gondolom. Mindenesetre a 66-os Le Mans hősei már tényleg történelmi figurák. Ettől persze még nem vezet egyenes út a megvalósítás mikéntjéig. Márpedig míg ott a szokásos újságfőcímekből vágták össze a filmet, itt készítettek egy remek történetet barátságról, harcról, kitartásról és szenvedélyről – ennél több pedig nem is kell. Élveztem, mint a fene. Itt jegyzem fel magamnak, hogy a két színész megosztott első helyen van a legkevésbé filmszínésznek kinéző színészek listáján. Mindkettejüknél minden egyes alkalommal meglepődöm, hogy mennyire sokfélék tudnak lenni, miközben mindig mintha csak hétköznapi magukat adnák. Így együtt egészen megleptek, és hozták a hétköznap is így nézek ki megjelenésüket. Izgi volt, és legfőképpen őszinte. Azt hiszem, a másik filmnél sokkal többet tudott elmondani az autóversenyben utazók szenvedélyes hitéről és halálközeli életükről.

LoneWolf 

Az Oscar-ra jelölt filmek elé mindig kétkedve ülök le, de ez meglepett. A megszokott felhozatalhoz hasonlóan, ez is egy javarészt komoly és feszült darab, sok társával ellentétben mégsem fulladt unalomba, pedig egy 2 és fél órás alkotásról beszélünk. Az alap hangulatához képest érdekesen, rugalmasan tálalták a sztorit, amit a jól adagolt humor sem visz át vígjátékba, emellett pedig a színészi játékok, a fényképezés, a hangok és a zene is csúcsra pörgette a motorját, amiben én egyszerűen nem leltem hibát. Úgy hittem, hogy nem fog lekötni, de nagyot tévedtem. Szerintem az „autóversenyzős” kategóriában nem is találni ennél jobbat, szóval minden jelölést és díjat megérdemelten zsebelt be, ezzel pedig csak azt sajnálom, hogy az előítéleteim miatt nem moziban néztem.

UViki 

Szuper kis film volt, Matt Damon különösen jól hozta a szerepét. Végre sort kerítettem rá és egyáltalán nem bántam meg.

Márta_Péterffy 

Tényleg nem hittem, hogy tetszeni fog, hiszen nem rajongok az autókért./Csak a repülőket és a hajókat imádom:-)/
A film és a színészek ragyogóak!
Sikerült felirattal megnézni:))

dulkap 

Az hogy a valóságban sok minden nem úgy történt, ahogy a filmben bemutatták, azt nagyjából megszoktuk a hollywoodi életrajzi filmeknél. Amivel egyébként olyan nagy gond nincs, egészen addig, amíg nem ismered már régebb óta a sztorit. Ez a film is szórakoztató laikus szemmel nézve, bár érezni, hogy kicsit kilóg a lóláb. De a színészek jól játszanak, a képek szépek és a rendezéssel sincs komoly gond. Nekem egyedül a lendület hiányzott a filmből, ami kicsit kellett volna, egy autóversenyzéssel foglalkozó filmhez, kicsit reflektálva a témára.
De összességében jó film, még ha kicsit talán hosszabb is a kelleténél.

Viktoria_0014 

Egyszerűen nem is tudom, hogy mit mondjak… Kételkedve kezdtem neki, bár korábban egy nagyon meggyőző ajánlás hatására került fel a várólistámra. Aztán a leírás alapján is érdekesnek tartottam, így aztán végül egy kis pihentetés után, de megtekintésre került.
És azt kell, hogy mondjam, egyáltalán NEM BÁNTAM MEG! Nem vagyok nagy kocsirajongó, a versenyeket se kedvelem túlzottan, a versenyző száguldó autókat pedig talán még annyira sem kedvelem, valahogy nem az én világom.
Viszont ez a film, annak ellenére, hogy két és fél óra hosszú, teljes mértékben lekötött. Egyszer sem éreztem azt, hogy unatkoznék, a figyelmem sem lankadt, végig fenn tudta tartani az érdeklődésem. Ott volt vicces, ahol kellett, ott volt komoly, ahol kellett, ott volt minden, ahol kellett. Ez a film egyszerűen ott és úgy volt tökéletes, ahol kellett.
Bármit írok, bármit mondok, bármit csinálok vagy gondolok, szerintem egyáltalán nem tudom visszaadni azt, amit most és az egész film alatt éreztem. Egyszerűen ezt csak át kell élni, mindenkinek, saját magának. Hiába mond róla valamit valaki más, az egyáltalán nem ugyanaz. De tényleg. Csak… NÉZD MEG!

MrsCumberbatch 

Not bad. Mivel nem rajongok az autóversenyzésért és szerintem túl hosszú lett a film… De egyébként kellemes kikapcsolódás volt. A történet erős és elég jól el is készült.


Népszerű idézetek

Pandalin 

– Szép stoppered van!
– Akarsz egyet? Olasz gyártmány.

Bogesxd 

Peter: De képtelenség minden kört hibátlanul teljesíteni.
Ken: De megpróbálhatom.

Pandalin 

– Működik bármi ezen a szépségen?
– A tükrök rendkívüliek.

Pandalin 

Ha erőltetsz egy szerkezetet a maximumig és azt várod,hogy ne essen szét, akkor valamilyen módon érezned kell,hogy hol a végső határ.

FreshDreamFury 

Van egy pillanat hétezres fordulatszámnál, amikor minden ködbe vész, a kocsi súlytalanná válik, egyszerűen eltűnik, és nem marad más, csupán egy test, ami térben és időben mozog. Hétezres fordulatszám: olyankor éled át ezt, és felmerül benned egy kérdés, az egyetlen kérdés, ami számít: ki vagy te?


Hasonló filmek címkék alapján