A bátrak (2017) 30

Only the Brave
134' · amerikai · dráma, életrajzi, katasztrófafilm

Egy arizoniai elit tűzoltócsapat 2013. júniusában a Yarnell városában kitört erdőtűzzel vette fel a harcot, mely során tizenkilencen közülük életüket vesztették.

Angol

Képek 3

Szereposztás

Josh BrolinEric Marsh
Jennifer ConnellyAmanda Marsh
Jeff BridgesDuane Steinbrink
Taylor KitschChristopher MacKenzie
Miles TellerBrendan McDonough (Fánk)
Andie MacDowellMarvel Steinbrink
James Badge DaleJesse Steed
Geoff StultsTravis Turbyfill
Alex RussellAndrew Ashcraft
Thad LuckinbillScott Norris

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Zakuro 

Istenem, miért sírok mostanában minden filmen…
Őszintén, elég szkeptikusan álltam neki – igazából csak a Bohemian Rhapsody kihívás miatt néztem meg, ezzel Ben Hardyt kipipáltam; aki aztán szépen eltűnt a tömegben, de azért itt is nagyon cuki volt a babapofija (mondjuk szerintem a hosszú haj jobban áll neki).
Aztán teljesen beszippantott.
Ami nekem a legjobban tetszett, az a csapatdinamika; eleinte, mint a katonaságnál, megy az újonc szívatása, a csipkelődés, de idővel összeforrnak, és elválaszthatatlan csapat lesznek. Mint egy nagy család.
A kedvencem Brendan volt, annak egy kicsit örültem, hogy spoiler
A végén, amikor felsorolták név szerint, fényképpel az összes tagot, ledöbbentem – a legfiatalabb még csak 21 éves volt (mint én most)…

Emerson 

Csak idők kérdése volt, mikor filmesítik meg… A kivitelezés első osztályú volt. Annak ellenére, hogy több mint két órás volt, nem éreztem, hogy tele lett volna fölösleges adalékkal. A srácokat azonnal meg lehetett kedvelni. Srácok… ja, mert azok voltak még ha nem is annak látszottak. Ez mondjuk csak a vége stáblistánál tűnt fel, amikor az igazi hősök fényképeit mutatták. Szinte kivétel nélkül huszonéves fiatalok voltak. Elképesztő… (az is, hogy Hollywoodban nincsenek huszonéves színészek).
Mindenképp érdemes megtekinteni, mert a híradóban maximum csak fél perc jut nekik. Sokkal többet érdemelnek ennél.

kamububu 

Vannak filmek, amiket megnéz az ember, aztán hiába pörgött le már a stáblista is, még mindig csak ül, ül, körülötte csend, és fogalma sincs, mihez kezdjen magával azon kívül, hogy ül tovább csendben.
Ez a film pont olyan, mint azok az emberek, akikről szól. Teszi a dolgát. Nincs benne giccs, nem fújták fel. Egyszerűen bemutatja azt, ami ezeknek a férfiaknak az élete volt. És habár egyszerű, de egy perce sem unalmas.

Zoja009

Egy kollégám mesélt a filmről, ezért tudtam, hogy mi lesz a vége. Persze minden egyes tűzesetnél vártam, hogy na most, vagy most… Amikor ahhoz a részhez értünk én bevallom végig bőgtem az egészet. Szerintem a filmet jól elkészítették és talán a családtagoknak is egyfajta „öröm”, hogy így emlékeznek meg a párjukról, fiaikról…

Carmilla 

Örülök, hogy úgy néztem meg a filmet, hogy nem láttam előzőleg a leírását, mert az egy brutális nagy SPOILER! Ez kb. olyan, mint mikor egy Agatha Christie könyv/film leírásában csak annyi szerepel röviden, hogy amúgy a lakáj a gyilkos… Köszi!!!
    Meg lehetett volna csinálni úgy ezt a filmet, hogy hatásvadász giccs szülessen, de szerencsére itt nem ez történt. Persze, amerikai a történet, a tűzoltók is azok: tipikus amcsik (az a farmeres, kockás inges, kalapos fajta, aki country zenére mulat) – de egyáltalán nem sablonosak. Egy perc üresjárat nem volt a filmben, végig lekötötte a figyelmemet, csak utólag lepődtem meg, hogy valójában milyen hosszú is volt.

Stella9 

Pfff, ez nagyon nem az én filmem. (Pedig nagyon tisztelem a tűzoltókat és kíváncsian vágtam neki.) Nagyon amerikai, a szó legrosszabb értelmében. Hatásvadász giccs. Nyilván, ha egy sztori valós eseményeken alapul, akkor a karakterekkel is csínján kell bánni, de itt szinte mindenki fájdalmasan sablonos, de tényleg, az elbeszélésmód pedig dögunalom.

A három csillagot azért kapja, mert technikailag nagyon rendben van a film.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján