Léghajósok (2019) 16

The Aeronauts
101' · angol · akció, kaland, dráma, életrajzi 12

1862-ben a fenegyerek léghajós, Amelia Wren összeáll az úttörő meteorológussal, James Glaisherrel, hogy bővítse az emberiség ismereteit az időjárásról, és magasabbra repüljön, mint előtte bárki a történelemben. Miközben folyamatosan rekordokat döntenek és újabb és újabb tudományos felfedezést… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 4

Szereposztás

Eddie RedmayneJames Glaisher
Felicity JonesAmelia Wren
Himesh PatelJohn Trew
Tom CourtenayArthur Glaisher
Vincent PerezPierre Rennes
Lewin LloydCharlie
Hirdetés

Várólistára tette 143


Kiemelt értékelések

Dombi_Petra 

A film fele számomra nagyon unalmas volt. A másik fele egész izgalmasnak ígérkezett, voltak benne akció dús jelenetek, olyanok is, amiken izgultam, hogy vajon most mi lesz. A filmről kb a felszállás spoiler után a Sodródás (2018) jutott eszembe. S mivel az a film jóvalta izgalmasabb volt, erre nem tudtam több csillagot adni,.
Egyébként szépen megvan csinálva a filmvilág, s Eddie Redmayne is hozta a tőle megszokottat

BeL1eVe

„Az ég nyitva áll.”
Egyáltalán nem rajongok a kosztümös vagy ahhoz hasonló filmekért, viszont ha egy túlélő film a magja, az abszolút felül tudja írni a szkeptikusságomat. De még hogy. Fantasztikus élményt adott ez a film, ami meg van spékelve szédületesen gyönyörű képi világgal, kiválóan működő suspense-el spoiler, két jól felépített karakterrel, (akik közt jól működik a kémia), érdekes gondolatokkal, remek operatőri munkával és zenével.
Eleinte kissé soknak tartottam a flashback jeleneteket, de aztán nagyon megkedveltem a két főszereplőt. És nem csak azért, mert szorult helyzetben voltak, hanem az érzéseiket, az élethelyzeteiket is kellőképpen át tudtam élni. Eddie Redmayne-t nem különösebben kedvelem, de itt meglepően jó volt, Felicity Jones viszont egyszerűen imádnivaló spoiler.
Bár ugyan tavalyi alkotás, de soha rosszabb évkezdő filmet.

clarity 

külföldi kritikák leszólták a filmet, mert meghamisítja a valóságot, miszerint Felicity Jones karaktere nem nő volt, hanem férfi és ezzel egyidejűleg rögtön a metoo-ra kenték a dolgot. szerintem meg jó kis film volt ez, amit fikcióként kell kezelni. és a párosuk ismét nagyon jól működött.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján