Dzsungel (2017) 19

Jungle
115' · ausztrál · akció, kaland, dráma 16

A valós eseményeken alapuló történet a civilizált életre ráunó, 22 éves Yossi útját követi, aki 1980-as évek elején két barátjával a bolíviai La Paz városába utazott egy életre szóló kaland reményében. A városban megismerkednek Karl Ruprechter osztrák utazóval, aki a dzsungel jó ismerőjének… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 1

Szereposztás

Daniel RadcliffeYossi Ghinsberg
Yasmin KassimKina
Lily SullivanAmie
Jacek KomanMoni Ghinsberg
Angie MillikenStela
Alex RussellKevin
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Törpilla 

Szeretem az igaz történeten alapuló filmeket, de ennek volt pár olyan undorító része, amit nem vett be a gyomrom. Az elején még izgalmasnak tűnt, és azután meg átmenet drámába. Soha nem hallottam erről az íróról, hogy miken ment át, és a filmről sem gondoltam volna, hogy igaz történet. Csak miután megnéztem a leírást, és a könyv után is utána néztem. Nagyon sajnáltam Marcust, leginkább ő vesztett sokat a történtek miatt. Jó kis kaland volt, bár már az elején kiszámítható volt, Karl feltűnése és viselkedése. Engem sajna egyik színész sem győzött meg, főleg nem Daniel Radcliffe. De Alex Russell nagyon szimpatikus volt, és ő miatta érdemes volt végig néznem. :-D

NaNa_88 

És most nézzük meg azt a filmet, ami hűen bemutatja, miért nem járok kempingezni SE!
Rég láttam már ennyi undorító dolgot egy rakáson, annyi szent! Mire képes az ember a túlélésért? Sok mindenre. És még úgysem biztos, hogy sikerül. A magam részéről végig rágtam a körmöm, hogy mi lesz. Ki megy haza, ki nem. És kb minden második percben megfordultak a fejemben azok a mondatok, hogy Na tessék! F*szé' kellett odamenni! Mert ugye milyen baromi jó ott nektek a semmitől is még 6000 kilométerre! Nem az én fajtámnak való ez, mert csak megerősíti bennem azt az érzést, hogy csak olyan helyre szabad menni, ahol még jár busz. :D Minden tiszteletem annak, aki egy ilyen „kalandot” túlél. Én már akkor visszafordultam volna, amikor elfogyott a WC papír.

Nocharity

Nagyon érdekes és néhol elég megrázó film. Különösen nagy súlyt ad az egésznek, hogy igaz történet, némely jelenetnél csak pislogtam, hogy lehet valakinek ekkora szerencséje. Mondjuk sokat dobott az egészen Radcliffe játéka, akit bármennyi dzsuvába hempergettek bele, mindig jóképű maradt (és iszonyúan alacsony xD törpicsek). A búcsúzásnál viszont nagyon lehetett érezni, hogy örökre szól, és nem hiszem, hogy ez valóságban is így zajlott volna le, nagyon hollywoodi volt. Minden más viszont tetszett, úgyhogy érdemes volt megnéznem.

Remake

Kalandos túlélőtúra. Nekem meg kellett néznem a molyon, hogy ki az a Yossi Ghinsberg író, ez nyilván az én hiányosságom, de most már tudom, meg azt is, hogy mi minden történt vele.

rhysciar 

Nem gondoltam volna, hogy ez igaz történeten alapszik, úgyhogy így azért kicsit nehezebb volt nézni. Jó kis túlélő film egyébként, csak az eleje lassan indul be, azon kívül meg semmi meglepetést nem okoz. Yossi hallucinációival egy gondom volt: kevés volt az éhség bemutatására. Másrészről viszont akadt benne egy-két undorító jelenet, pl. a fejsérülése, aminek igazán akkor lett volna értelme, ha a későbbiekben még előkerül.
Nem mondom, hogy Yossi nem szenvedett eleget, és le a kalappal előtte, de úgy érzem, ezt a történetet jobban is be lehetett volna mutatni. Rafcliffe jó választás volt erre a filmre, nekem bejött az alakítása, viszont összességében a film sajnos nem több egy szimpla kalandfilmnél, aminek a dramaturgiáját elrontották.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján